Keystone logo
Rochester Institute of Technology (RIT) Master of Science in toegepaste en computationele wiskunde
Rochester Institute of Technology (RIT)

Master of Science in toegepaste en computationele wiskunde

Rochester, Verenigde Staten

2 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Aug 2024

USD 41.424 / per year *

Op de campus

* voltijds jaarlijks collegegeld. Extra kosten kunnen van toepassing zijn. Beurzen en hulpmiddelen zijn beschikbaar

Invoering

Lees meer over hoe RIT is het aanpakken van de coronavirus crisis hier

Overzicht

Geavanceerde wiskundige hulpmiddelen worden steeds vaker gebruikt om problemen op te lossen in managementwetenschap, engineering, biologie, planning van financiële portfolio's, faciliteitenplanning, controle van dynamische systemen en ontwerp van composietmaterialen. Het doel is om computeroplossingen te vinden voor problemen uit de echte wereld. De toegepaste en computationele wiskundemaster verfijnt je vaardigheden bij het toepassen van wiskundige modellen en methoden om een reeks problemen te bestuderen, met de nadruk op het ontwikkelen en implementeren van computeroplossingen.

De ideeën van toegepaste wiskunde doordringen verschillende toepassingen in een verscheidenheid van bedrijven en industrieën, evenals de overheid. Geavanceerde wiskundige hulpmiddelen worden steeds vaker gebruikt om nieuwe modellen te ontwikkelen, bestaande modellen te wijzigen en de systeemprestaties te analyseren. Dit omvat toepassingen van wiskunde op problemen in managementwetenschap, biologie, portfolio-planning, faciliteitenplanning, besturing van dynamische systemen en ontwerp van composietmaterialen. Het doel is om berekenbare oplossingen te vinden voor praktische problemen die voortvloeien uit dit soort situaties.

De Masters of Science in toegepaste en computationele wiskunde bieden studenten de mogelijkheid om wiskundige modellen en methoden toe te passen om verschillende problemen die zich voordoen in de industrie en het bedrijfsleven te bestuderen, met de nadruk op het ontwikkelen van berekenbare oplossingen die kunnen worden geïmplementeerd. Het programma biedt concentraties in discrete wiskunde, dynamische systemen en wetenschappelijk computergebruik. Keuzevakken kunnen worden geselecteerd uit de graduate cursus aanbod in de School of Mathematical Sciences of van andere afgestudeerde programma's, met goedkeuring van de graduate programmadirecteur. Studenten hebben de mogelijkheid om een scriptie te voltooien, die de presentatie van originele ideeën en oplossingen voor een specifiek wiskundig probleem omvat. Het voorstel voor de scriptiewerkzaamheden en de resultaten moeten worden voorgelegd en verdedigd voor de adviescommissie.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen