Keystone logo
Russian International Olympic University

Russian International Olympic University

Russian International Olympic University

Invoering

Russian International Olympic University

Russian International Olympic University ( RIOU ) programma's zijn gericht op sporteducatie. De universiteit biedt training op belangrijke gebieden van sportmanagement en bereidt studenten voor op een positieve en blijvende impact op de internationale sportindustrie en het veiligstellen van prestigieuze posities binnen sportorganisaties. Het vlaggenschipprogramma 'Master of Sport Administration' van RIOU staat in de invloedrijke SportBusiness Postgraduate Sports Course Rankings (2021 Report) in de top 40 van postdoctorale sportmanagementcursussen ter wereld en in de top 10 van Europa.

Meer over ons

De autonome non-profitorganisatie " Russian International Olympic University " ( RIOU ) werd op 21 oktober 2009 opgericht onder het memorandum van overeenstemming tussen het Internationaal Olympisch Comité, het Sotsji 2014-organisatiecomité en het Russisch Olympisch Comité. De oprichters van de universiteit zijn het Ministerie van Sport van de Russische Federatie, het Russisch Olympisch Comité en de particuliere investeringsmaatschappij Interros.

Tegenwoordig is RIOU een internationaal centrum voor onderwijs en een platform voor multilaterale dialoog tussen onderzoekers en praktijkmensen op het gebied van sport. De beproefde educatieve programma's van RIOU variëren in focus en lengte, maar ze zijn allemaal afgestemd op de eisen van de snelgroeiende sportindustrie en putten uit de expertise van vooraanstaande professoren op het gebied van sportmanagement uit verschillende landen. De ultramoderne campus van de universiteit bevindt zich in Sotsji.

RIOU's vlaggenschipprogramma is een eenjarige "Master of Sport Administration". Sinds de eerste intake van de cursus in 2013 is er training gegeven aan vertegenwoordigers van 76 verschillende landen. MSA-afgestudeerden vinden banen binnen hun vakgebied en maken succesvolle carrières in organisaties binnen de sportindustrie en de Olympische Beweging.

Als bewaarder van het Games-archief van 2014 is RIOU verantwoordelijk voor het bewaren van de informatie-erfenis van de Winterspelen van 2014 in Sotsji en het creëren van de juiste voorwaarden voor onderzoek op het gebied van de Olympische Beweging en sport. RIOU organiseert regelmatig internationale research-to-practice-conferenties met een uitgebreid programma van veelgeprezen sportmanagementexperts. De publicatievleugel van de universiteit ondersteunt academische en onderzoeksactiviteiten.

Beurzen en financiering

Ranglijsten

RIOU's vlaggenschip "Master of Sport Administration" -programma gerangschikt als een van de 40 beste postdoctorale sportmanagementcursussen ter wereld en top 10 in Europa in invloedrijke SportBusiness Postgraduate Sports Course Rankings (2021 Report).

Locaties

  • Sochi

    11 Ordzhonikidze Street, Sochi, Russia

Vragen