Keystone logo
Richmond American University London MA Communicatie voor sociale verandering
Richmond American University London

MA Communicatie voor sociale verandering

London, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

30 Jun 2024

Aug 2024

GBP 15.000 *

Op de campus

* voor EU, INT & VS | VK – £ 9.450

Invoering

Dit programma is ontworpen om u professionele vaardigheden en een kritisch inzicht te bieden in hoe communicatie en media positieve sociale verandering kunnen stimuleren.

Van klimaatverandering tot het oplossen van mondiale conflicten, van armoede tot gezondheidscrises: communicatie kan vandaag de dag een cruciale rol spelen bij het aanpakken van verschillende mondiale uitdagingen door het bevorderen van bewustzijn en samenwerking, en het aanzetten tot actie voor sociale verandering.

Deze dynamische, interdisciplinaire MA combineert public relations, internationale betrekkingen en mediastudies door een mix van theoretische inzichten en praktische toepassingen zoals digitale mediavaardigheden, waarbij de kracht van communicatiestrategieën wordt benut om positieve maatschappelijke transformaties te stimuleren en voor verandering te pleiten.

Afgestudeerden van het programma zullen worden uitgerust om een breed scala aan carrières na te streven in politieke campagnes, media en journalistiek, public relations, overheid en openbaar beleid, liefdadigheidsinstellingen en niet-gouvernementele organisaties.

Over het MA Communication for Social Change-programma

Deze MA Communication for Social Change-graad biedt een combinatie van praktische en theoretische vaardigheden in het gebruiken en begrijpen van communicatie met het oog op sociale verandering. Het centrale uitgangspunt is dat communicatie de samenleving vormgeeft.

Deze graad is gebaseerd op public relations en leert de grondbeginselen van overreding, inclusief politiek georiënteerde communicatiestrategieën gebaseerd op weloverwogen beweegredenen en meetbare resultaten. Vanuit de internationale betrekkingen biedt het een diepgaand inzicht in de relatie tussen media, politieke instellingen en agenten van verandering.

Door een mix van cursussen, casestudies en praktijkervaringen krijgen studenten een uitgebreid inzicht in:

  • Het kruispunt van politiek, media en communicatie
  • Strategieën voor effectieve belangenbehartiging en sociale verandering
  • Ethische overwegingen in communicatie
  • Analytische vaardigheden om complexe mondiale uitdagingen te ontcijferen
  • Digitale media-instrumenten en hun rol bij het vormgeven van het publieke discours
  • Het creëren van boeiende verhalen voor impactvolle communicatie

De intellectuele en praktische vaardigheden die in dit programma worden opgedaan, zullen afgestudeerden in staat stellen succesvol te werken in een verscheidenheid aan communicatie- en onderzoeksfuncties, waaronder niet-gouvernementele organisaties, denktanks, liefdadigheidsinstellingen of sociale bewegingen.

Je hebt een concurrentievoordeel, je kunt één programma studeren en twee graden behalen. Met een MA in Richmond kun je zowel een Amerikaanse als een Britse master behalen, wat de weg vrijmaakt voor een carrière aan beide kanten van de Atlantische Oceaan en internationaal.

toelatingen

Programma collegegeld

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen