Keystone logo
Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Invoering

De Wiess Natuurwetenschappen heeft altijd nieuwe grenzen voor de Rice University vertegenwoordigd. De wortels dateren tot 1912, het jaar van de geboorte van het Rice Institute. In feite zijn alle vier stichtingsdepartementen van het Instituut - biologie, chemie, wiskunde en natuurkunde - nog steeds onderdeel van de Wiess-school. De naamgever van de Wiess School, Harry Carothers Wiess, was een Rice Trustee, Houston Philanthropist, en zakenman die op de hoogte was van het belang van wetenschap voor zowel Rice als Houston's succes.

Vandaag is de Wiess-school nog steeds baanbrekende educatieve grenzen door onderzoek naar meer klassen en voorgraadse studenten in onderzoekslaboratoria in te voeren. In de meeste rijstlaboratoria van vandaag kunnen onderwijzers naast elkaar werken met faculteit, afgestudeerden en postdoctorale onderzoekers om de grenzen van menselijk begrip in astronomie, biochemie, celbiologie, chemie, aardwetenschappen, ecologie, evolutionaire biologie, wiskunde En natuurkunde.

pexels-foto-248152

De Wiess Natuurwetenschappen bestaat uit zes afdelingen:

 • biowetenschappen
 • chemie
 • Aardwetenschappen
 • kinesiologie
 • wiskunde
 • Fysica & Sterrenkunde

Natuurwetenschappen faculteit deelnemen aan verschillende interdisciplinaire instituten en centra, waaronder het Instituut voor Biosciences en Bioengineering, Richard E. Smalley Instituut voor Nanoscale Science and Technology, Rice Quantum Institute, het WM Keck Centrum voor Interdisciplinaire Bioscience Training, Gulf Coast Consortia en Rice Space Institute . Onderzoeksvennootschappen omvatten lokale instellingen, waaronder Baylor College of Medicine, MD Anderson Cancer Center, NASA, het University of Texas Health Science Center, de Universiteit van Texas Medical Branch en de Universiteit van Houston, plus stichtingen, musea, industrieën en andere universiteiten en bedrijven wereldwijd.

Het onderzoek van de Nobel Lauraten Robert Curl en Richard Smalley heette de nieuwe discipline van nanowetenschappen en technologie die veel velden over wetenschap en techniek samenvoegen. Naast de oprichting van nano-onderzoek heeft de School onlangs drie beroemde wetenschappers, alle leden van de National Academy of Sciences, gewerf. Hun onderzoekslabs in kanker, natuurkunde en chemie zullen samenwerken met kankerspecialisten in het Texas Medical Center om nieuwe concepten van fysica aan kankeronderzoek en -behandeling toe te passen. Leden van onze faculteit hebben prestigieuze prijzen ontvangen, zoals: Packard Fellowships, Beckman Foundation Fellowships, NSF CAREER Awards voor junior faculteit, Feynman Prijzen, Norman Hackerman Awards in Chemistry, de Athelstan Spilhaus Award voor Verbetering van de Openbare Begrip van Aarde en Ruimtewetenschappen, En de Openbare Welzijnsmedaille van de National Academy of Science.

De school biedt tal van onderzoeksmogelijkheden aan zijn onderwijzers, en veel publiceren werk in topjournaalden. Een kleine steekproef van het onderzoek dat wordt uitgevoerd illustreert het brede scala aan mogelijkheden: exotische planten- en dierinfaraties in de Texas-ecosystemen, de evolutieve dynamiek van genen en genen in populaties en soorten, effecten van zoutchemie op het bevriezen van verzadigde Mars-bodem, neurogenese bij de ziekte van Alzheimer, En het bouwen van lasers voor het koelen van atomen tot een miljoenste van een graad boven absolute nul, om maar een paar te noemen.

De ruimte die natuurwetenschappen ondersteunt, is opmerkelijk divers in de state-of-the-art apparatuur die wordt aangeboden aan de bachelor- en afgestudeerde onderzoeksprogramma's. De school ondersteunt ook een professionele wetenschaps masteropleiding op verschillende gebieden.

Locaties

 • Houston

  Rice University Wiess School of Natural Sciences MS-102 P.O. Box 1892, 77005, Houston

 • Houston

  6100 Main St. E100 George R. Brown Hall, 77005-1827, Houston

  Vragen