Keystone logo
Regional University of Cordoba (Centro Regional Universidario Cordoba IUA)

Regional University of Cordoba (Centro Regional Universidario Cordoba IUA)

Regional University of Cordoba (Centro Regional Universidario Cordoba IUA)

Invoering

De IUA, een orgaan dat afhankelijk is van de Argentijnse luchtmacht, werd opgericht onder de naam Escuela Superior de Aerotécnica op 13 december 1947 (decreet nr. 39144), later veranderde de naam in School of Aeronautical Engineering, en trad toe tot het National University System in het jaar 1971 (Decreet nr. 3179/71)

De huidige naam werd goedgekeurd door resolutie nr. 3/93 van het ministerie van Cultuur en Onderwijs, waar het is gecategoriseerd als een universitair instituut, en bij wet 24.521 is het geheel van nationale universitaire instellingen geïntegreerd.

Het doel van de IUA is om universitair onderwijs te geven, wetenschappelijk en technologisch onderzoek uit te voeren en acties op het gebied van culturele uitbreiding en technologieoverdracht uit te voeren, om bij te dragen aan de vervulling van de missie van de FAA, in overeenstemming met de ruimtevaartbelangen van de natie.

De opname van de afstandsonderwijs-modaliteit in 1987 geeft het een nieuw profiel door de universiteit dichter bij de meest afgelegen plaatsen in Argentinië te brengen.

In 1996 werd de microsatelliet µsat I “Víctor” in een baan om de aarde gebracht, het resultaat van jarenlang luchtvaart- en ruimteonderzoek, waardoor de bevoorrechte groep universiteiten in de wereld die deze wetenschappelijke prestatie heeft behaald, werd geïntegreerd.

Dus, op basis van het niveau van uitmuntendheid dat gedurende zijn geschiedenis is bereikt, is het Instituut erin geslaagd een fundamentele pijler te worden van het verleden, het heden en de toekomst van Córdoba en het land.

Locaties

  • Córdoba

    Avenida Fuerza Aerea Argentina,6500, , Córdoba

    Vragen