Keystone logo
Royal College of Art MA Sieraden en metaal
Royal College of Art

MA Sieraden en metaal

London, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline *

Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

* "Aangezien het RCA een groot aantal aanvragen heeft ontvangen, raden we je aan om zo vroeg mogelijk te solliciteren om je plaats in je programma zeker te stellen."

* ga naar de website van RCA voor informatie over de kosten van dit programma en over mogelijkheden voor beurzen en financiering

Zomertentoonstelling voor afgestudeerden - RCA2024

Invoering

Om toekomstige studenten de kans te geven meer te weten te komen over de RCA-ervaring en -programma's organiseren we verschillende open dagen op de campus en online en evenementen in verschillende landen over de hele wereld. Op de website RCA vindt u informatie over komende evenementen of kunt u herhalingen van eerdere open dagen bekijken.

Het Jewellery & Metal programma probeert de relatie tussen mensen en dingen te ontrafelen, voorbij het binaire subject-object. JaM-studenten onderzoeken de vele manieren waarop we verstrikt en geboeid raken door de complexe verstrengeling van de materiële en immateriële wereld. JaM gelooft dat we door het maken van nieuwe dingen nieuw licht kunnen werpen op deze complexe en essentiële relaties, waardoor we grote diepten kunnen onthullen in ons begrip van en ons zijn in de wereld.

Als kunstenaars en ontwerpers houden we ons bezig met het maakproces als een essentiële manier om ideeën, gedachten en gevoelens te materialiseren en bieden we ruimte voor innovatieve en radicaal nieuwe manieren om sieraden, objecten en metaal te benaderen. We reageren op het snel veranderende sociale en culturele landschap en putten uit geschiedenis en technologie bij het koesteren van intellectuele en creatieve vaardigheden gericht op het begrijpen en vooruit duwen van sieraden en objecten van menselijke makelij. De rijke en uitgebreide kennis over het maken van sieraden en metalen objecten ondersteunt een benadering die naar buiten is gericht en open staat voor het bredere discours van "dingen" die verbonden zijn met het hedendaagse leven. Studenten kunnen verwachten te werken met, en door middel van, een breed scala aan materiële mogelijkheden, het verkennen van een veelheid aan mogelijke verhalen.

Hoe zal ik leren?

Door middel van tutorials, kritieken, workshops en lezingen worden studenten aangemoedigd om traditionele percepties en waargenomen hiërarchieën uit te dagen en om zowel digitale als analoge realiteiten in vraag te stellen en te exploiteren. Seminars en groepsdiscussies vormen een essentieel onderdeel van het programma, omdat we geloven dat de kruisbestuiving van ideeën samen met feedback van docenten en collega's essentieel is voor postdoctoraal leren en interdisciplinair denken.

Maak kennis met de RCA

We organiseren een reeks online en on-campus open dagen en wervingsevenementen in steden over de hele wereld. Deze evenementen kunnen bestaan uit 1-op-1 gesprekken en portfolio-advies, informele gesprekken, presentaties en sessies met medewerkers, studenten en alumni. Ga naar . Ga naar de webpagina van RCA-evenementen voor meer informatie over aankomende evenementen.

Volgende open dag op de campus: Zaterdag 20 januari 2024.

toelatingen

leerplan

Ranglijsten

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Vragen