Keystone logo
RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

Invoering

126068_logos.png

Over ons

Instituut voor bedrijfsstudies (IBS-Moskou)

Sinds de oprichting is Institute of Business Studies (IBS-Moskou) binnen RANEPA een leider op de Russische markt voor bedrijfsonderwijs. IBS-Moscow is een collegiale business school die het pand van RANEPA in Moskou exploiteert. IBS-Moskou werd in 1988 opgericht binnen de Moscow State University of International Relations, nationaal bekend om haar sterke internationale expertise. In 1994 stapte IBS-Moskou over naar RANEPA en werd het een homogene structurele eenheid.

Een combinatie van de internationale expertise van de Moscow State University of International Relations en de rijke ervaring van RANEPA in het voorbereiden van capabele managers en executives heeft bijgedragen aan de brede erkenning van IBS-Moskou in Rusland en GOS-landen. Als collegiale business school en structurele eenheid van RANEPA hebben we toegang tot de menselijke en materiële middelen die nodig zijn om de hoge kwaliteit van onze leerprogramma's te waarborgen. IBS-Moskou van RANEPA is de eerste en enige business school in Rusland die een AACSB-accreditatie heeft behaald. Bijna 35.000 van onze afgestudeerden zijn actieve leden van de IBS-Moscow Alumni Association. Al onze opleidingen zijn door de Russische overheid geaccrediteerd. Onze parttime MBA-, EMBA- en Master in Management-programma's zijn geaccrediteerd door de Association of Masters in Business Administration (AMBA International).

ibs

Onze missie

De missie van IBS is om de nieuwe generatie van een maatschappelijk verantwoorde ondernemers- en managementelite van Rusland op te leiden en te vormen en om de Russische bedrijfseducatie te bevorderen. De oudste en meest gerenommeerde business school in Rusland

 • Opgericht in 1988.
 • De leider van Russische business-schools rankings.
 • Marktgerichte business school (85% van de programma's zijn open programma's).
 • Prestigieuze internationale en nationale accreditatie.

Een van de grootste scholen van RANEPA 4 afdelingen, 7 stoelen, 4 centra, meer dan 30 programma's, 20 double-degree-programma's. IBS heeft meer dan 2000 studenten, 200 docenten en 35000 alumni.

Internationale en nationale erkenning Alle EMBA- en MBA-programma's van IBS hebben de internationale accreditatie van AMBA International en National Accreditation Council for Management and Business Education (NACBME), die bovenaan de ranglijst van business schools staan.

IBS staat bovenaan de ranglijst van business school Eduniversal Ranking: 2011-2018. Russische nationale business schools ranking: 2012 -2018. 181 IBS-afgestudeerden en docenten zijn opgenomen in de lijst "ТОП-1000 Russische managers". In de interne RANEPA-rating behoort IBS tot de topgroep van RANEPA business schools, en de EMBA- en MBA-programma's hebben de hoogste beoordeling van 6 sterren.

Een complete cyclus van niet-gegradueerde en postdoctorale opleidingen Van bacheloropleidingen tot executive education. Het totale aantal studenten en deelnemers aan de bachelor, master, МВА, Executive МВА en professionele herscholingsprogramma's is groter dan 2000.

Veranderen, maar trouw blijven aan jezelf De belangrijkste factor die de leidende posities van IBS verzekert, is het vermogen om te veranderen, terwijl ze tegelijkertijd trouw blijven aan zichzelf - zich aanpassen aan de veranderende omgeving van de onderwijsmarkt, de beste tradities en hoge kwaliteit van haar programma's. De academische consultant voor MBA-programma's van IBS is Ichak Adizes, een van 's werelds toonaangevende experts op het gebied van leiderschap en management.

Meer dan 35 000 alumni, de IBS Alumnivereniging is opgericht om de communicatie en samenwerking met en tussen alumni te vergemakkelijken. Tegenwoordig verenigt de IBS-alumnivereniging hooggekwalificeerde Russische leiders, managers en professionals, die sinds 1988 zijn afgestudeerd aan IBS.

Marktgerichte business-school IBS-postgraduate programma's hebben nauwe relaties met toonaangevende bedrijven, die ook bijdragen aan advies- en onderzoeksprojecten. Hierdoor kan IBS onmiddellijk nieuwe trends identificeren en op de eisen van de markt inspelen. IBS is voornamelijk gericht op middelgrote en grote bedrijven, die de basis vormen van het Russische maatschappelijk middenveld. IBS-programma's worden zeer gewaardeerd door Russische marktgerichte bedrijven (85% van de IBS-studenten komt uit de open markt).

110321_ScreenShot2019-02-13at11.49.03AM.png

IBS-Moskou is een actief lid van verenigingen:

 • AACSB International
 • Beta Gamma Sigma (BGS)
 • EFMD
 • Executive MBA Council (EMBAC)
 • General Management Admissions Council (GMAC)
 • CEEMAN
 • IBSA
 • Nationale Raad voor Accreditatie voor Bedrijfs- en Managementeducatie (NACBME)
 • Russische vereniging van bedrijfseducatie (RABE)
 • Russische managersvereniging

ibs

Kansen

IBS heeft onlangs de accreditatie van zijn bedrijfsprogramma's verkregen door AACSB International. Als resultaat van deze prestatie heeft de school een hoofdstuk van Beta Gamma Sigma opgericht.

Het geeft onze afgestudeerden extra kansen op werk in buitenlandse bedrijven , waardoor ze nog concurrerender worden op de wereldwijde arbeidsmarkt. Een business school met AACSB-accreditatie krijgt het recht om 20% van de beste MBA/EMBA-studenten en 10% van de beste studenten van bachelor- en masterprogramma's aan te bevelen aan de internationale basis van getalenteerde managers, die wordt onderhouden door de AACSB-partnerorganisatie in Europa - Beta Gamma Sigma.

Beta Gamma Sigma werd opgericht als een nationale organisatie op 19 februari 1913. De eerste nationale erevereniging in het bedrijfsleven was een fusie van drie afzonderlijke verenigingen die waren opgericht om academische prestaties in het bedrijfsleven te eren aan de Universiteit van Wisconsin, de Universiteit van Illinois en de Universiteit van Californië.

Met collegiale hoofdstukken op zes continenten, is Beta Gamma Sigma tegenwoordig echt een internationale samenleving die zich blijft inzetten voor het erkennen van de meest uitmuntende studenten van het bedrijfsleven en management. De Society bedient business schools die zijn geaccrediteerd door AACSB International in de 21e eeuw, wetende dat haar lidmaatschap van meer dan 830.000 bestaat uit de slimste en beste zakelijke leiders van de wereld.

Ranglijsten

 • Rating Eduniversal TOP Business School Sinds 2014 is IBS gerangschikt in de 4 palms of Excellence-categorie TOP Business School.
 • Financial Times IBS is #58 in de Financial Times European Business Schools 2020-ranglijst.
 • Eduniversal EMBA Volgens ratingbureau Eduniversal behoren IBS-programma's in 2016-2020 tot de beste programma's ter wereld. Gedurende vijf opeenvolgende jaren staat IBS Executive MBA in Strategisch Management en Leiderschap gerangschikt onder de Top-10 EMBA-programma's in Oost-Europa. MBA stond volgens Eduniversal in 2016-2017 in de top 10 van MBA-programma's in Oost-Europa.
 • Eduniversal Master in International management IBS Master in International Management werd gerangschikt in de Eduniversal Best Masters in Oost-Europa in de lijst 2015-2020. IBS Master in International Management behoort al vijf opeenvolgende jaren tot de Top-10 masteropleidingen in Oost-Europa.
 • Al tien jaar op rij staat IBS aan de top van de Russische nationale business schools rating! Het Institute of Business Studies staat bovenaan de beoordelingsgrafieken in de categorieën "inkomenstoename" en "loopbaanontwikkeling". De nationale beoordeling van Russische business schools wordt uitgevoerd door de Russische MBA Alumni League en een landelijk wervingsbureau Job.ru en werd gepubliceerd door de krant Izvestia in 2010-2014, het Secret Firmy-portaal in 2015 en het RBK-nieuwsportaal in 2016 - 2020 , Zakelijke FM in 2021.
 • De stijging van het persoonlijk inkomen van IBS-afgestudeerden is de snelste in Rusland. Volgens onafhankelijke onderzoeken van een landelijk wervingsbureau Job.ru en de Russische MBA Alumni League, draagt een MBA-diploma bij aan een aanzienlijke loopbaanontwikkeling en persoonlijk inkomen. IBS MBA-graad staat bovenaan de beoordelingslijst. Het persoonlijk inkomen van IBS-afgestudeerden is binnen 2-4 jaar na afstuderen met gemiddeld 69% gestegen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd door de webportals kommersant.ru, MBA.su en rbc.ru.
 • Beoordeling van de Russische Vereniging van Managers "Top 1.000 Russische Managers" Op individueel niveau werden tussen 2001 en 2020 181 IBS-afgestudeerden en docenten door de Russische Vereniging van Managers geciteerd in hun "Top 1.000 Russische Managers"-recensies. Dit levert onpartijdig bewijs van de effectiviteit van IBS-programma's.

LEES VERDER

Statistieken

 • meer dan 33 jaar in het onderwijs
 • 4 afdelingen
 • 7 stoelen
 • 4 centra
 • meer dan 30 programma's
 • 20 double-degree programma's
 • meer dan 2000 studenten
 • 200 docenten
 • Meer dan 35000 alumni

  Campusfuncties

  Studeren in Moskou

  Moskou ligt zowel geografisch als historisch centraal in Rusland. Moskou is een historische stad die meer dan 869 jaar oud is. Als hoofdstad van vandaag is het het centrum van de politiek en van de veranderingen die het land teisteren. Maar allereerst is Moskou het symbolische hart van het uitgestrekte land Rusland. Studeren in Moskou biedt studenten de fascinerende mogelijkheid om zowel de effecten van het verleden als de belofte van de toekomst te zien.

  Elk jaar verwelkomt Moskou getalenteerde studenten, zowel op undergraduate als op graduate niveau, van over de hele wereld. Studeren in zo'n wereldstad als Moskou heeft veel voordelen. Je bouwt een internationaal netwerk van vrienden op en geniet van een spannend sociaal leven.

  Het studentenleven in Moskou zal zeker onvergetelijke indrukken opleveren. De stad biedt een duizelingwekkende selectie van bezienswaardigheden en ervaringen, van bohemien en ondergrondse cafés en nachtclubs tot de beste restaurants, opera- en ballettheaters, historische paleizen en kathedralen.

  De verbazingwekkende geschiedenis van de stad is te zien op plaatsen als het Kremlin, met monumenten van de verschillende heersende machten door de eeuwen heen. De stad staat bekend om zijn selectie van musea, theaters, openbare bibliotheken en concertzalen. Prachtige kunstmusea zijn verspreid over de stad, zoals de Tretyakov-galerij, die 's werelds beste verzameling Russische iconen en een indrukwekkende verzameling pre-revolutionaire Russische kunst herbergt.

  campus

  De campusfaciliteiten omvatten een modern administratief en residentieel complex dat comfortabel is gelegen in het zuidwestelijke district van Moskou. Het complex bestaat uit drie academische gebouwen met 120.000 vierkante meter klaslokalen, administratieve gebouwen, twee hotels en twee slaapzalen met in totaal 1.300 een- en tweepersoonskamers.

  Onze studenten en medewerkers hebben toegang tot verschillende bibliotheken. De bibliotheekvoorraad omvat meer dan 1.200.000 items in het Russisch en vreemde talen, waaronder boeken, doctoraten, proefschriften en proefschriften van studenten en tijdschriften, en tijdschriften.

  De klaslokalen zijn uitgerust met alle benodigde apparaten en faciliteiten, waaronder tv-toestellen, flip-overs, multimediaprojectoren, LCD-projectoren, computers en videoconferentieapparatuur. IBS biedt studenten en docenten toegang tot een breed scala aan databases en informatiebronnen. Studenten en docenten hebben overal op de campus wifi-toegang tot internet, ook in de slaapzalen.

  De campus heeft ook een sport- en fitnesscomplex met een gymzaal, een turnzaal, een sporthal, een zwembad, een sauna, een openluchtsportveld en tennisbanen. Zowel de studenten als de faculteit en het personeel van IBS kunnen gebruik maken van de diensten van een medisch centrum en medische laboratoria, gevestigd op de campus, met huisartsen, medisch specialisten, tandartsen en verpleegkundigen.

   toelatingen

   Uitwisselingsstudenten worden door hun thuisuniversiteit voorgedragen volgens een procedure die is vastgelegd in overeenkomsten tussen IBS en hun universiteiten. Deadlines voor aanmeldingen (tenzij anders aangegeven in de overeenkomst tussen universiteiten) is 15 mei voor het eerste semester en 30 oktober voor het tweede semester.

   Informatie over de beschikbare cursussen voor bachelor- en masteruitwisselingsstudenten en de aanmeldingsprocedure voor masterstudenten die een diploma zoeken, vind je op onze website.

   Senior bachelorstudenten kunnen ook kiezen voor mastercursussen, die in het Engels worden gegeven. Russisch sprekende uitwisselingsstudenten kunnen cursussen volgen die in het Russisch worden gegeven. Er kunnen voorwaarden zijn voor het volgen van mastercursussen.

   Getuigenissen van studenten

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

   Locaties

   • Moscow

    Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration Institute of Business Studies Vernadskogo pr., 82,

   Vragen