Keystone logo
Raindance Film School

Raindance Film School

Raindance Film School

Invoering

Je hebt grote ideeën.

We leren je hoe je ze werkelijkheid kunt maken - op jouw manier.

Raindance, een professionele, geaccrediteerde filmschool met een onafhankelijke geest, geeft sinds 1992 les aan beginnende en ervaren filmmakers. Ons ethos is gericht op onafhankelijkheid en onze cursussen zijn ontworpen om je vaardigheden op jouw manier en in jouw stijl te ontwikkelen.

Studenten van Raindance Film School genieten van mentor-gebaseerde ondersteuning, financiële hulp, fantastische netwerkmogelijkheden en carrièremogelijkheden om een carrière in de film te starten.

Als je toevallig de Next Big Thing wordt, geweldig! (Vergeet ons niet als je beroemd bent.) Als je de filmwereld wilt betreden, gewoon uit liefde ervoor, nog beter!

Zelfs als je niet op zoek bent naar een carrière in de industrie, kunnen filmvaardigheden worden overgedragen naar andere gebieden, waaronder budgettering, projectmanagement, artistieke ontwikkeling en nog veel meer.

Je weet nooit waar je filmreis naartoe zal leiden of wat het over je zal onthullen. Dat is wat ons zo trots maakt om een omgeving te bieden waarin je erachter kunt komen, en tegelijkertijd geweldig werk kunt creëren!

De Raindance-organisatie

De organisatie is in 1992 opgericht door Elliot Grove als gedachte-experiment: kun je een film maken zonder geld, zonder training en zonder ervaring? Het eerste Raindance-evenement was een masterclass met Dov Simens in april 1992 in Londen.

Raindance is toegewijd aan het bevorderen en promoten van onafhankelijke film over de hele wereld. Raindance, gevestigd in het hart van Londen, combineert Raindance Film Festival, trainingen — die het hele jaar door worden aangeboden in onze 10 internationale hubs — en de British Independent Film Awards.

In oktober 1993 werd het Raindance Film Festival geboren, dat werd gehouden in de Londense Prince Charles Cinema en Ciné Lumière. Het festival vindt jaarlijks in september plaats in het Londense West End.

In 1998 creëerde Raindance de British Independent Film Awards, een jaarlijkse viering van de beste Britse onafhankelijke films van het jaar in december. De hoogste onderscheidingen zijn toegekend aan My Name is Joe, Billy Elliot, Vera Drake, This Is England, Slumdog Millionaire, Pride en American Honey.

De school

Onze cursussen, lessen en workshops zijn enkele van de meest populaire ter wereld en omvatten disciplines en ambachten zoals scenarioschrijven, regisseren, produceren, cinematografie, speciale effecten, montage, verlichting, geluid en korte films maken, om er maar een paar te noemen.

In de afgelopen 29 jaar hebben we de eer gehad om de kunst van het filmen te onderwijzen aan studenten in steden over de hele wereld, waaronder Londen, Toronto, LA, Berlijn en Parijs, en ook online.

Locaties

Locaties
 • Jumeirah

  Jumeirah, Verenigde Arabische Emiraten

  • Guadalajara

   Tormenta,580A, 44520, Guadalajara

   • London

    10a Craven St, WC2N 5PE, London

    Vragen