Keystone logo
Queen's University Belfast MSc Bio-informatica en Computational Genomics
Queen's University Belfast

MSc Bio-informatica en Computational Genomics

Belfast, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 19.100 *

Op de campus

* internationale vergoeding

Invoering

Het afgelopen decennium is er een enorme vooruitgang geboekt in de moleculaire en biomedische technologie, wat heeft geleid tot een 'omics'-revolutie.

Bioinformatica omvat de toepassing van wiskunde, statistiek en informatica op biologische en klinische scenario's. Algoritmen en softwaretools worden gebruikt om patiëntgerelateerde 'Big Data' te begrijpen en te interpreteren.

Wat is erbij betrokken?

Je analyseert klinische en 'omics-gegevens om complexe patronen te vinden met betrekking tot de respons van patiënten op behandelingen en prognose. U zult resultaten ontdekken die zich vertalen naar de echte wereld, door klinische proeven of commercialisering. Je zult je visie gebruiken om unieke oplossingen te vinden voor klinische en biologische problemen, en aan het einde van de opleiding ben je klaar om te werken in een multidisciplinair team samen met bio-informatici, biologen en clinici van het Patrick G Johnston Center for Cancer Research, de Welkom Wolfson Instituut voor Experimentele Geneeskunde, en het Centrum voor Volksgezondheid.

Dit wordt aangevuld met gastcolleges van industriële en klinische medewerkers.

Aanvragers wordt geadviseerd om zich zo vroeg mogelijk aan te melden en idealiter niet later dan 31 juli 2022 voor cursussen die eind september beginnen. In het geval dat een programma een groot aantal aanvragen ontvangt, behoudt de universiteit zich het recht voor om het aanvraagportaal te sluiten.

Let op: er is een aanbetaling vereist om een plaats op de cursus te garanderen. Vanwege de grote vraag kunnen aanmeldingen niet in behandeling worden genomen als de cursus de maximale klasgrootte heeft bereikt en op een wachtlijst wordt geplaatst.

Hoogtepunten van bio-informatica en computationele genomica

De analyse van 'Big Data' kan de sleutel vormen tot het ontsluiten van de oorzaak en ontwikkeling van verschillende ziekten, zoals kanker. Het biedt ook uitzicht op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en therapieën om aandoeningen en ziekten te voorkomen en te behandelen.

Wereldwijde kansen

  • Je wordt betrokken bij ons Patrick G Johnston Center for Cancer Research, dat samen met partners over de hele wereld werkt aan de ontwikkeling van kankerbehandelingen en baanbrekende vooruitgang in de patiëntenzorg. Het centrum heeft een internationale reputatie op het gebied van succesvolle verspreiding en toepassing van baanbrekend onderzoek, kennisoverdracht en de commercialisering van onderzoeksideeën en innovaties.

Internationaal gerenommeerde experts

  • Je wordt betrokken bij ons Centrum voor Kankeronderzoek en Celbiologie, dat samen met partners over de hele wereld werkt aan de ontwikkeling van kankerbehandelingen en baanbrekende vooruitgang in de patiëntenzorg. Het centrum heeft een internationale reputatie op het gebied van succesvolle verspreiding en toepassing van baanbrekend onderzoek, kennisoverdracht en de commercialisering van onderzoeksideeën en innovaties.

Carrièremogelijkheden

leerplan

toelatingen

Programma collegegeld

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen