Keystone logo
Queen's University of Belfast - Medical Faculty MSc Experimental Medicine
Queen's University of Belfast - Medical Faculty

MSc Experimental Medicine

Belfast, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 9.520 / per year

Op de campus

Invoering

In dit MSc in Experimental Medicine-programma zullen de studenten worden blootgesteld aan theoretische en praktische training in experimentele geneeskunde-vaardigheden, waarbij een grote nadruk ligt op klinische vertaling. De modules zullen zich richten op state-of-the-art experimentele geneeskundevaardigheden op het gebied van onderzoek en klinische vertaling met betrekking tot vasculaire, respiratoire en infectie-/immuniteitsgerelateerde ziekten, die zullen worden gekoppeld aan een volledig spectrum van onderzoeksprojecten op basis van translationeel experimenteel onderzoek. geneeskunde, variërend van dier- en menselijke ziektemodellen tot en met het ontwerp en de uitvoering van klinische onderzoeken.

Experimentele geneeskunde heeft ook tot doel mechanismen van de pathofysiologie van ziekten te identificeren en proof-of-concept bewijs aan te tonen van de werkzaamheid en het belang van ontdekkingen of behandelingen. Het omvat fundamenteel onderzoek in de biowetenschappen tot de toepassing van nieuwe strategieën voor klinische vertaling die de levering van gezondheidszorg zullen verbeteren. Er is een toenemende behoefte aan afgestudeerden die fundamenteel en klinisch onderzoek kunnen doen en dit kunnen vertalen naar verbeterde medische behandelingen voor patiënten.

Dit onderzoeksintensieve MSc-programma in Experimentele Geneeskunde zal de studenten uitrusten met de rigoureuze onderzoeksvaardigheden en de innovatieve mentaliteit om de grote medische en therapeutische uitdagingen van de 21e eeuw aan te pakken.

De MSc in Experimental Medicine is bedoeld voor studenten die een carrière in de experimentele geneeskunde willen nastreven, of dit nu in de academische wereld, de klinische praktijk, de industrie of de overheid is. Het programma zal ook een uitstekend platform bieden voor voortgang naar Ph.D. programma's in Queen's of wereldwijd.

The MSc in Experimental Medicine will develop a strong fundamental understanding of high-quality biomedical research, including experimental design and execution, data management and interpretation, and scientific communication, including publishing, presentation, and use of social media.

Het programma biedt uitgebreide onderzoekstraining met toegang tot meer dan 60 onderzoeksgroepen en ultramoderne onderzoeksfaciliteiten aan het Wellcome Wolfson Institute of Experimental Medicine (WWIEM). Tot de onderzoeksfaciliteiten behoren onder meer Central Technology Units for Imaging en Genomics, die toonaangevend zijn op het gebied van uitmuntend onderzoek en innovatieve gezondheidszorg.

Applicants are advised to apply as early as possible and ideally no later than 31st July 2023 for courses that commence in late September. If any program receives a high number of applications, the University reserves the right to close the application portal. Notifications to this effect will appear on the Direct Application Portal against the program application page.

Houd er rekening mee dat er een aanbetaling vereist is om een plaats op de cursus te garanderen. Vanwege de grote vraag kunnen aanmeldingen niet in behandeling worden genomen als de cursus de maximale groepsgrootte heeft bereikt en op een wachtlijst wordt geplaatst. Zie de stortingsvoorwaarden voor meer details.

Hoogtepunten van de experimentele geneeskunde

De sterke banden tussen het Wellcome Wolfson Institute of Experimental Medicine (WWIEM) en de biotech- of biofarmaceutische sectoren zorgen voor een stimulerende experimentele en translationele omgeving, terwijl ze ook je carrièremogelijkheden vergroten.

Professional Accreditations

  • U krijgt de mogelijkheid om een formeel geaccrediteerd certificaat van training in goede klinische praktijk (GCP) te verkrijgen via de module Inflammatie, Infectie en Immuniteit. Studenten die met diermodellen van ziektes werken, zullen ook een officiële training krijgen in het omgaan met dieren, wat leidt tot een officiële Britse persoonlijke licentie voor het omgaan met dieren.

World Class Facilities

  • Je krijgt les en wordt begeleid binnen het Wellcome Wolfson Institute of Experimental Medicine (WWIEM): een gloednieuw, speciaal gebouwd instituut in het hart van de Health Sciences Campus, met ultramoderne onderzoeksfaciliteiten. Het programma biedt uitgebreide onderzoekstraining met toegang tot meer dan 57 onderzoeksgroepen en ultramoderne onderzoeksfaciliteiten aan het Wellcome Wolfson Institute of Experimental Medicine (WWIEM). Tot de onderzoeksfaciliteiten behoren onder meer Central Technology Units for Imaging en Genomics, die toonaangevend zijn op het gebied van uitmuntend onderzoek en innovatieve gezondheidszorg.

Student Experience

  • Een kracht van deze MSc omvat transdisciplinaire elementen gedurende de opleiding, die bijdragen aan het leveren van innovatief postdoctoraal onderwijs en onderzoekstraining. Centraal in dit programma staat een multidisciplinair team van academische en klinische specialisten, met expertise variërend van fenotypering van moleculaire ziekten, functionele genomica, biologie van infectieziekten, vasculaire biologie, genetische epidemiologie, beeldvorming, immunologie, stamcelbiologie en -exploitatie, unieke pre- klinische ziektemodellen, en patiëntgebaseerd onderzoek en klinische proeven. De geboden transdisciplinaire expertise wordt aangevuld door programmatoegang tot ultramoderne onderzoeksfaciliteiten, waaronder een breed scala aan nieuwe en opkomende technologieën op het gebied van genomica, geavanceerde beeldvorming en patiëntgerichte onderzoeksinstrumenten

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen