MSc in klimaatverandering
Belfast, Verenigd Koninkrijk
DUUR
1 up to 2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time, Deeltijd
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
GBP 25.800
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Klimaatverandering is een van de meest urgente en uitdagende problemen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Extreme hitte, overstromingen en een stijgende zeespiegel leiden tot een aantal gevaarlijke en onomkeerbare gevolgen voor samenlevingen en economieën. Het vermijden van de ergste gevolgen hangt af van de beslissingen die we vandaag nemen om onze uitstoot van broeikasgassen te verminderen en oplossingen te vinden om koolstof uit de atmosfeer te verwijderen. Een koers in klimaatverandering is nog nooit zo belangrijk geweest, terwijl we proberen deze fundamentele problemen aan te pakken waarmee de mensheid in de 21e eeuw wordt geconfronteerd. Deze zeer interdisciplinaire cursus biedt gespecialiseerde kennis van klimaatverandering vanuit meerdere perspectieven, waarbij veel van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) worden aangepakt rond thema's als klimaatwetenschap; effecten, aanpassing en kwetsbaarheid; technologische en op de natuur gebaseerde mitigatie; en de verbanden tussen klimaatverandering en menselijke cultuur. Praktische vaardigheidstraining is ingebed in alle modules en biedt essentiële praktijkervaring bij het toepassen van vakkennis in de echte wereld. Er zijn ook sterke banden met werkgevers, met name via een loopbaanmodule en de mogelijkheid om een op de werkgever gericht onderzoeksproject uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat studenten afstuderen als de wereldburgers en leiders die de samenleving nodig heeft om de toekomst van onze planeet veilig te stellen. Dit zal de deuren openen naar een breed scala aan loopbanen en Pathways voor toekomstige studie - inclusief de publieke sector (bijv. Nationale meteorologische en milieu-agentschappen en lokale raden), niet-gouvernementele organisaties (NGO's) en liefdadigheidsinstellingen; de particuliere sector (bijv. milieuadviesbureaus, energie- en nutsbedrijven, risico-, financierings- en verzekeringsaanbieders); universiteiten en onderzoeksinstituten; en nog veel meer.
Cursusstructuur
De MSc-prijs wordt uitgereikt tijdens de herfstexamencommissie na succesvolle afronding van 180 CAT's in semester 1, 2 en 3 (80 CAT's kernmodules, 40 CAT's keuzemodules en een 60 CAT's kernonderzoeksprojectmodule).
De mogelijkheid bestaat voor studenten om in de zomer mislukte onderwezen modules af te ronden of in te wisselen - als ze dit succesvol doen, betekent dit dat ze de MSc-prijs behalen bij de najaarsexamencommissie (mits de onderzoeksprojectmodule ook met succes wordt afgerond). Studenten kunnen een onvoltooide/mislukte onderzoeksprojectmodule in het volgende academische jaar voltooien of inwisselen (let op: dit kan gevolgen hebben voor de kosten). Als u dit succesvol doet, betekent dit dat u de MSc-prijs behaalt bij een van de examencommissies in het volgende academische jaar. Studenten kunnen ook deelnemen aan het MSc-programma na succesvolle afronding van de PG Dip, waarbij ze zich inschrijven voor de resterende 60 CAT's (kernonderzoeksprojectmodule) van het 180 CAT's MSc-programma.
Voor een deeltijdstudie moeten studenten 80 CAT's volgen in het eerste academiejaar en 100 CAT's in het tweede academiejaar, bestaande uit 80 CAT's-modules in het eerste jaar, gevolgd door 40 CAT's-modules en het 60 CAT's kernonderzoeksproject module in het tweede studiejaar.
De mogelijkheid bestaat voor studenten om in de zomer van beide academische jaren niet-geaccrediteerde onderwezen modules te voltooien of in te wisselen - als dit succesvol is, betekent dit het behalen van de MSc-prijs bij de najaarsexamencommissie van het tweede academische jaar (mits de onderzoeksprojectmodule ook met succes is afgerond ). Studenten kunnen een onvoltooide/mislukte onderzoeksprojectmodule in het volgende academische jaar voltooien of inwisselen (let op: dit kan gevolgen hebben voor de kosten). Als u dit succesvol doet, betekent dit dat u het volgende jaar de MSc-prijs bij een van de examencommissies behaalt.
Looptijd
24 maanden (parttime)/12 maanden (fulltime)
Lesuren
Het onderwijs vindt de hele week plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur.
toelatingen
Beurzen en financiering
Aanvragers wordt geadviseerd om de financieringsmogelijkheden voor studeren in Groot-Brittannië volledig te verkennen. Internationale studenten kunnen bijvoorbeeld ontdekken dat financiering beschikbaar is uit bronnen in hun eigen land.
De financiering die in dit deel wordt uiteengezet, omvat financiering die beschikbaar is bij de universiteit en uit enkele externe bronnen. De informatie in dit deel is bedoeld om enkele financieringsbronnen onder de aandacht te brengen: het is geen alomvattende lijst van financieringsbronnen.
Het aanvragen van financiering die beschikbaar is bij de universiteit maakt deel uit van een geïntegreerd, online, postdoctoraal toelatingsproces. Een aanbod van een plaats bij Queen's houdt geen aanbod van financiële steun in.
Voor deelname aan 2023 zullen faculteiten en scholen van de universiteit hun eigen deadlines vaststellen voor postdoctorale aanvragen voor toelating, studentenbeurzen en beurzen. Aanvragers die postdoctorale financiering van de universiteit willen aanvragen voor toegang tot 2023, moeten voor informatie de relevante faculteits- en schoolwebsites raadplegen.
- Het ministerie van Economische Zaken verstrekt een collegegeldlening van maximaal £ 6.500 per NI / EU-student voor postdoctorale studie.
- Een systeem voor postdoctorale leningen in Groot-Brittannië biedt door de overheid gesteunde studieleningen tot £ 11.836 voor onderwezen en onderzoeksmastercursussen in alle vakgebieden.
leerplan
Kernmodules (CATS-punten tussen haakjes)
GGY7004 De wetenschap van klimaatverandering (20)
Deze module onderzoekt de wetenschap van klimaatverandering, in het bijzonder hoe en waarom het klimaatsysteem verandert over meerdere tijdschalen – variërend van gereconstrueerde paleoklimaten tot geprojecteerde klimaten van de toekomst. We zullen de natuurlijke forceringsmechanismen onderzoeken die de klimaatverandering door de geologische tijd heen hebben veroorzaakt en hun relevantie voor de hedendaagse klimaatverandering beoordelen. We zullen ook de rol van de mens onderzoeken bij het aansturen van de klimaatverandering sinds de industriële revolutie, en het concept van het Antropoceen evalueren als een voorgesteld nieuw geologisch tijdperk. Laboratoriumlessen en computermodellering zullen praktische vaardigheden opleveren die kunnen helpen bij de toepassing van theoretische kennis en inzicht achter de wetenschap van klimaatverandering. Deze module zal uiteindelijk essentiële wetenschappelijke context bieden in onze inspanningen om te reageren op een van de grootste uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd.
GGY7005 Leven met klimaatverandering (20)
Deze module onderzoekt hoe onze natuurlijke wereld en de sociaal-economische systemen die we hebben gecreëerd reageren op klimaatverandering. We onderzoeken de risico's en gevolgen van klimaatverandering voor zowel mens als planeet, en evalueren hoe deze systemen zich aanpassen aan klimaatverandering in verschillende geografische contexten. Met de nadruk op casestudies en het toepassen van praktische vaardigheden onderzoeken we veel samenhangende concepten, waaronder kwetsbaarheid, veerkracht en aanpassingsvermogen. In een wereld waar we ons al inzetten voor een bepaalde temperatuurstijging en de daarmee gepaard gaande gevolgen, is deze module van cruciaal belang voor het verschaffen van gedegen kennis en begrip van de manier waarop we met klimaatverandering leven – een belangrijke aanvulling op onze inspanningen op het gebied van klimaatmitigatie.
GGY7006 Carrières in klimaatverandering (0)
Deze module is bedoeld om studenten aan het denken te zetten over het leven na hun afstuderen en om de inzetbaarheid van studenten te vergroten. De module biedt (1) algemene inzetbaarheidsbegeleiding rond cv's, sollicitatiebrieven, sollicitaties en interviews van QUB Careers, Employability and Skills; en (2) proefgesprekken en netwerkmogelijkheden met vertegenwoordigers van een reeks potentiële werkgevers in de sector van de klimaatverandering. De module levert geen studiepunten op, maar wordt op het diplomaoverzicht van de student weergegeven als Pass of Fail, afhankelijk van de succesvolle afronding van een reflecterende video.
GGY7007 Cultuur en klimaatverandering (20)
Deze module onderzoekt de verbanden tussen klimaatverandering en cultuur. We onderzoeken hoe de menselijke cultuur een belangrijke rol speelt in het debat over klimaatverandering, variërend van hoe klimaatverandering wordt weergegeven en gecommuniceerd tot hoe cultuur onze overtuigingen en reacties op klimaatverandering vormt. Op basis van kennis en methoden uit verschillende gebieden van de geesteswetenschappen, de gedragswetenschappen en de sociale wetenschappen zullen we laten zien dat het begrijpen van de klimaatverandering en het reageren op de klimaatcrisis veel meer vergt dan alleen waardering voor de wetenschap.
GGY7008 Beperking van de klimaatverandering (20)
Deze module onderzoekt de technieken die worden gebruikt om de klimaatverandering te beperken, zowel wat betreft het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen als het verwijderen van koolstof uit de atmosfeer. We onderzoeken drie brede gebieden waar mitigatie wordt bereikt: (1) het verminderen van de consumptie; (2) op de natuur gebaseerde oplossingen; en (3) technologische oplossingen. Via een reeks lesmethoden, waaronder casestudies, excursies en praktijklessen, onderzoeken we hoe deze technieken werken en evalueren we hun succes. Deze module is essentieel voor het verschaffen van gedegen kennis en begrip van de manier waarop we de klimaatverandering beperken – een belangrijke aanvulling op onze inspanningen op het gebied van klimaatadaptatie en een fundamentele stap in het aanpakken van een van de grootste uitdagingen van de mensheid.
GGY9100 Onderzoeksproject (60)
Deze module is een onafhankelijk onderzoeksproject dat de originele analyse van een bepaald aspect met betrekking tot klimaatverandering voltooit onder begeleiding van een academische supervisor en culmineert in een schriftelijk proefschrift. Er zijn twee soorten onderzoeksprojecten beschikbaar: (1) academisch gericht; en (2) werkgevergericht. In beide gevallen ontwikkelen de studenten hun eigen projectvoorstellen op basis van geadverteerde onderzoeksgebieden/thema's, opgesteld door een lid van het academisch personeel voor het eerste en een werkgever voor het laatste. Bij werkgeversgerichte projecten is het academisch personeel nog steeds nauw betrokken: eerst keurt het geadverteerde onderzoeksgebied/thema dat door de werkgever is gecreëerd goed, begeleidt vervolgens de student samen met een personeelslid van de werkgever en beoordeelt ten slotte de beoordelingen. Beide soorten onderzoeksprojecten hebben identieke leerresultaten, beoordelingen en tijdlijnen – het enige verschil is de aard van het project, dat iets omvat dat meer is aangepast aan de onderzoeksbehoeften van een werkgever en de aanvullende werkgeverssupervisie in het werkgeversgerichte project.
Keuzemodules (CATS-punten tussen haakjes)
LFE8031 Grondslagen voor duurzame ontwikkeling (20)
Een inleiding tot een reeks nationale en regionale beleidsmaatregelen en strategieën. Studenten zullen vertrouwd raken met belangrijk beleid, zoals het Programma voor de Regering, en een reeks wetgeving met betrekking tot energie, lucht- en waterkwaliteit, afvalbeheer en sociaal-economisch beleid. Studenten zullen wetgeving verkennen die kan worden gebruikt om de schade te reguleren en de activiteiten aan te passen die druk veroorzaken die de toekomstige duurzaamheid bedreigen.
CHE7301 Toegepaste hernieuwbare energie en koolstofarme technologieën (20)
Grondbeginselen van technologieën voor hernieuwbare energie, waaronder wind-, zonne-, zee-, geothermische energie en biomassa; Integratie en evaluatie van hernieuwbare energiesystemen met andere huidige en opkomende koolstofarme technologieën; Toepassing van koolstofarme systemen om bestaande gebouwen, fabrieken en infrastructuur te moderniseren of te ontwerpen; Economie en andere factoren ter ondersteuning van de besluitvorming bij de inzet van koolstofarme systemen.
EVP7040 Stedelijke toekomst (20)
Kritische debatten over de planning zijn gebaseerd op seminars, waarbij studenten voortdurend worden beoordeeld op het onafhankelijke onderzoek dat ze tijdens het semester voltooien. De belangrijkste mondiale uitdagingen binnen de module zijn onder meer: groene infrastructuur; de inclusieve stad; stedelijke technologische verandering; toekomstige demografie; transitie naar een lage koolstofuitstoot; kritische erfgoedperspectieven; steden en de e-economie; het plannen van de dialectiek tussen stad en platteland; gebruik van stedelijke hulpbronnen; de toekomst van stedelijke huisvesting; gezondheid in toekomstige steden.
CIV7012 Milieu-interactie van beoordeling van mariene hernieuwbare energiebronnen (10)
De module is een combinatie van lezingen en practica, inclusief een excursie die plaatsvindt in Portaferry. Het doel is om studenten kennis te laten maken met de milieuproblemen van golf- en getijdenenergie-ontwikkelingen. Modellering, akoestische, telemetrie en kwantitatieve methoden die worden gebruikt om de omgevingsinteracties te beoordelen, zullen worden geëvalueerd. Analyse van de stroomsnelheid in de omgeving is van fundamenteel belang voor het begrijpen van omgevingsinteracties. Daarom zullen studenten kennis maken met hulpmiddelen zoals numerieke modellering en apparaten voor stroommeting. Individuele rapporten zullen milieubarrières voor instemming en de analyse en meting van de hydrodynamica in overweging nemen.
CIV7038 Inleiding tot hernieuwbare technologieën (10)
De doelstellingen van de module zijn het bieden van een inleiding tot hernieuwbare energietechnologieën, hun toepassingen en het wetgevingskader. Het onderwerp wordt gepresenteerd in wekelijkse lezingen, aangevuld met zelfgestuurd groepswerk, waardoor de praktische toepassing van het gepresenteerde theoretische raamwerk mogelijk wordt. De syllabus van de lezing omvat introducties tot een verscheidenheid aan belangrijke hernieuwbare energietechnologieën, zoals windenergie (binnenland en offshore), zonne-energie, getijden- en golfenergie, evenals geothermische energie en biomassa-energie. Er wordt aandacht besteed aan getijdenenergie met een cursus van 1 week die theorie en praktisch werk omvat als onderdeel van de module-syllabus. De module onderzoekt de drijvende krachten achter getijden- en oceaanstromingen, een overzicht van de winning van energie uit getijdenenergie, beoordeling van de getijdenbronnen, meting en analyse van de stroomsnelheid in een getijdenstroomomgeving (dagtocht naar het Queen's University Marine Laboratory in Portaferry), implicaties voor het milieu. van het benutten van getijdenenergie en numerieke hulpmiddelen om de getijdenenergiebronnen te voorspellen. Bovendien zal de syllabus van de lezing een inleiding bevatten tot het beleidskader voor hernieuwbare energie in Groot-Brittannië en Ierland. De hoorcollegesyllabus en het practicum worden aangevuld met een groepsproject waarin studenten de tijdens de hoorcolleges geïntroduceerde basisprincipes zullen omzetten in een praktijkvoorbeeld. Offshore wind (zowel drijvend als bodemvast) wordt benadrukt in de lezingen en het groepsproject zal de nieuwe technologieën op het gebied van offshore wind weerspiegelen. Individuele rapporten zullen de verschillende soorten hernieuwbare energiebronnen beschouwen, zoals wind-, golf-, geothermische en zonne-energie.
CIV7059 Beoordeling van milieueffecten (20)
Deze module heeft tot doel studenten kennis te laten maken met hoe de impact van technische projecten wordt beoordeeld binnen het raamwerk van levenscyclusanalyse, milieueffectrapportage en duurzaamheidsevaluaties. Er wordt bijzondere nadruk gelegd op de gevolgen voor het milieu, hoewel ook de maatschappelijke gevolgen in aanmerking zullen worden genomen. Studenten maken kennis met de regelgevende factoren voor milieueffectrapportage/strategische milieueffectrapportage en krijgen lezingen over de fasen van milieueffectrapportage voor belangrijke ontwikkelingen. Het gebruik van duurzaamheidsbeoordelingen (CEEQUAL, BREAM enz.) zal ook worden onderzocht. Studenten maken kennis met de huidige normen en richtlijnen voor het kwantificeren van de milieueffecten door middel van levenscyclusanalyse (LCA), inclusief het definiëren van de reikwijdte van een LCA, inventarisatieanalyse en interpretatie van de resultaten. Casestudies zullen onderzoeken hoe levenscyclusbenaderingen in de industrie worden toegepast (beheer van hulpbronnen, koolstofarm bouwen, koolstof-/energie-/watervoetafdruk en de circulaire economie). Ten slotte zullen de studenten de multicriteria-analyse onderzoeken voor het evalueren en balanceren van diverse criteria tijdens de besluitvorming. Het beheer van vast afval en hulpbronnen zal vervolgens in deze context in detail worden bestudeerd. Studenten krijgen inzicht in de wetenschap en technologie achter geavanceerde afvalbeheerprocessen en krijgen inzicht in de financiële, sociale en institutionele factoren die de adoptie van bepaalde technologieën kunnen beperken.
EVP7043 Planning voor duurzame gemeenschappen (20)
De module is bedoeld om een theoretische en een praktische basis te bieden voor het proces van voorbereiding van het gemeenschapsplan. Het omvat een gedetailleerde beschouwing van de ruimtelijke implicaties van de dienstverlening en het voldoen aan lokale ambities, weerspiegeld in nieuwe 'gemeenschapsplannen'. Het theoretische materiaal omvat de overweging van het volgende: bestaande demografische analyse; fysiek en etnografisch enquêteonderzoek; beleids- en institutionele analyse; beste praktijken op het gebied van gemeenschapsbetrokkenheid en overleg; de veranderende rol van stads-/lokale centra; en de verbanden tussen fysieke, sociale, economische en culturele vernieuwing in stedelijke omgevingen. De module is gebaseerd op een combinatie van seminars en studiowerk. Er is opdracht gegeven voor een realistisch project om studenten te laten nadenken over hoe de plannings- en stadsontwerppraktijk succesvol kan samenwerken met lokale gemeenschappen om inclusieve regeneratie op gang te brengen. Door in groepen te werken, zullen studenten thematische plannen voorbereiden die rekening houden met de fysieke, sociale en economische context van het studiegebied voordat ze specifiek beleid en voorstellen bedenken om de toekomstige ontwikkeling van dit gebied te informeren. De toegewezen groepsthema's zullen de belangrijkste facetten van gemeenschapsinfrastructuur omvatten, waaronder: huisvesting en gemeenschapsinitiatieven; vervoer, Pathways en verbindingen; onderwijs en gezondheidszorg; open ruimte, parken en vrije tijd; en detailhandel en economische ontwikkeling. Het project heeft tot doel een strategische kijk te krijgen op de manier waarop een gebied een duurzame sociaal-economische en fysieke omgeving kan ontwikkelen die voor iedereen kan worden gedeeld en toegankelijk is. Het biedt studenten de mogelijkheid om zowel de consultatie- als de analysevaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om de standpunten van lokale gemeenschappen in het planningsproces te begrijpen.
PAI7036 Politieke energie-economie en koolstofarme energietransitie (20)
Deze module zal als uitgangspunt nemen het concept van 'Carbon Literacy', de definitie, meting en ontwikkeling ervan. Studenten bestuderen beleidsvorming, bestuur en institutionele structuren op internationaal, nationaal, regionaal en lokaal niveau door de selectie van relevante case studies. Ze zullen inzicht krijgen in het spectrum van koolstofgeletterdheid en de uitdagingen van het identificeren van kennis- en capaciteitsopbouwbehoeften voor belanghebbenden, beleidsmakers en besluitvormers op alle niveaus, van mondiaal tot lokaal en individueel.
Beoordeling
Aan de cursus gerelateerde beoordelingen worden hieronder beschreven:
De MSc bestaat alleen uit cursussen. De kernmodules worden als volgt beoordeeld:
GGY7004: Populair media-artikel (50%) en presentatie (50%)
GGY7005: Literatuuroverzicht (50%) en GIS StoryMap (50%)
GGY7006: Reflecterende video (geslaagd/mislukt)
GGY7007: essay (50%) en video (50%)
GGY7008: rapport (50%) en beleidsbrief (50%)
GGY9100: Projectvoorstel (20%) en rapport (80%).
De keuzemodules worden ook beoordeeld door middel van cursussen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een reeks verschillende beoordelingstypen.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Meerdere perspectieven Interdisciplinaire benaderingen van een van de grootste uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd.
Focus op Careers Skills-training, een carrièremodule en een optie voor een werkgeversgericht onderzoeksproject.
Waar zou je over vijf jaar kunnen zijn?
- Het ontwikkelen van klimaat- en overstromingsrisicoscenario's in de publieke sector bij nationale meteorologische en milieuagentschappen zoals het Met Office of het Northern Ireland Environment Agency
- Het formuleren van klimaatadaptatiestrategieën en duurzaamheidsbeleid binnen lokale overheden/gemeenten
- Het implementeren van natuurbehoud en klimaatactie binnen NGO's en liefdadigheidsinstellingen zoals Friends of the Earth of Greenpeace
- Leiding geven aan veranderingen binnen de particuliere sector bij milieuadviesbureaus zoals Atkins of RPS; energie- en nutsbedrijven zoals SSE Airtricity of Thames Water; en risico-, financierings- en verzekeringsaanbieders zoals AXA of de Wereldbank
- Werken als Scientific Officer binnen onderzoeksinstituten zoals het Agri-Food Biosciences Institute of het Centrum voor Ecologie en Hydrologie
- Verder onderzoek doen op PhD-niveau op verschillende gebieden die verband houden met klimaatverandering