Keystone logo
© QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)
QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

Invoering

Queen's University Belfast is een van de toonaangevende universiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland met een gerenommeerd erfgoed en geschiedenis.

Opgericht in 1845 als Queen's College Belfast, werden we een onafhankelijke universiteit in 1908. Vandaag staan we in de top 180 universiteiten ter wereld (QS World Rankings 2019), en een lid van de Russell Group van Britse onderzoeksintensieve universiteiten, een combinatie van excellentie in onderzoek en onderwijs met een studentgerichte ethos.

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen

Het comfort en de veiligheid van onze moderne wereld worden geboden door verbazingwekkende vooruitgang in wetenschap en technologie, gericht op het verbeteren van ons leven.

De faculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen omvat disciplines die van invloed zijn op het leven van vandaag en onze toekomst vorm zullen geven. Onze internationale mix van medewerkers en studenten vormen een levendige gemeenschap die een van de meest innovatieve en wereldwijd belangrijke onderzoeken en lessen herbergt. Het werkt waar industrie en onderzoek elkaar ontmoeten en biedt het platform om onderzoek naar commerciële kansen te onderzoeken en met de industrie in te gaan op baanbrekend onderzoek met real-world projecten, zoals het werk met Wrightbus om de schoonste hybride bustechnologie te produceren die de Londense Routemaster aandrijft , of het baanbrekende werk in het Instituut voor elektronica, communicatie en informatietechnologie, beveiligen van onze digitale toekomst via hun centrum voor veilige informatietechnologieën.

Met kracht in traditionele technische disciplines brengt de faculteit uiteenlopende onderwerpen samen, zoals koolstofdatering en astrofysica, om een dynamische multidisciplinaire omgeving te creëren waar studenten en academici kunnen gedijen. Ons onderzoek steunt op de drang om de grote uitdagingen waarvoor de samenleving staat op te lossen, of het nu gaat om het begrip van de waarneming van het menselijke brein om Parkinsonpatiënten te helpen, of schone energieproductie via CenTACat, ons onderzoek leidt de wereld in een omgeving die is geworteld in de idealen van Athena SWAN, waar we Women in Science and Engineering actief promoten.

Het leiderschap van onze academici creëert kansen voor alle studenten om hun ambities te bevredigen door middel van les- en onderzoeksprogramma's. Doe mee en help de wereld te veranderen!

Professor Mark Price

Faculteit Pro-vice-kanselier

Faculteit Ingenieurswetenschappen en Exacte Wetenschappen

Een wereldklasse onderwijs en studentenervaring

Onze inspirerende alumni omvatten uitstekende wetenschappers, Nobelprijswinnaars - zoals Seamus Heaney en David Trimble - en invloedrijke leiders die een impact hebben in Noord-Ierland en over de hele wereld.

Onze studenten vinden het leuk te worden opgeleid door vooraanstaande academici die in de voorhoede van hun vakgebied werken en een aanzienlijke investering in de studentenervaring heeft geresulteerd in een hoge mate van studenttevredenheid.

Meer dan 94% van de afgestudeerden van Queen's zijn zes maanden na hun afstuderen in dienst of studeren verder; onze afgestudeerden domineren senior leiderschapsposities in 80 van de 100 grootste Noord-Ierse bedrijven en maken een verschil in meer dan 120 landen.

Leiders in innovatie en impact

We zijn leiders in commerciële impact en behoren tot de top vijf van universiteiten in het Verenigd Koninkrijk voor inkomsten afkomstig van de commercialisering van onderzoek - £ 71 miljoen. Via QUBIS Ltd, onze commerciële afdeling, hebben we meer dan 70 spin-outbedrijven gecreëerd, wat heeft geresulteerd in ongeveer 1.880 op kennis gebaseerde banen in de particuliere sector. Drie van deze bedrijven (Kainos, Andor Technology en Fusion Antibodies) zijn genoteerd aan de London Stock Exchange.

Wij zijn nummer één in het VK voor onze deelname aan Knowledge Transfer Partnerships (KTP). Sinds 1993 hebben we 100 bedrijven in heel Noord-Ierland ondersteund, waardoor ze een jaarlijkse winst van £ 65 miljoen konden genereren.

Een globale en inclusieve universiteitscommunity

We hebben momenteel personeel en studenten uit meer dan 80 landen, die helpen bij het creëren van een multiculturele en levendige campus. Ze sluiten zich aan bij een universiteit die zich inzet voor het aantrekken, behouden en ontwikkelen van het beste wereldwijde talent in een omgeving die hen in staat stelt hun volledige potentieel te realiseren.

Queen's is een innovatieve, gastvrije en inclusieve plek om te werken en te studeren en is een leider op het gebied van gendergelijkheid en diversiteit. Wij zijn een van de meest succesvolle universiteiten van het VK in het Athena SWAN-initiatief dat gendergelijkheid en loopbaanontwikkeling bevordert. We hebben momenteel twee gouden, acht zilveren en vijf bronzen afdelingsonderscheidingen, evenals een institutioneel zilver.

Investeren in de toekomst

Onze investering van £ 700 miljoen in faciliteiten transformeert de universiteitscampus en breidt een omgeving uit die onderwijs en onderzoek van wereldklasse stimuleert, mogelijk maakt en ondersteunt.

Dit omvatte de ontwikkeling van een state-of-the-art Graduate School, waar een bloeiende postgraduate gemeenschap is gevestigd; de bekroonde McClay-bibliotheek; een nieuw Computer Science Building; een school van rechten; en het Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine.

De universiteit heeft ook geïnvesteerd in sportfaciliteiten, nieuwe speciaal gebouwde studentenaccommodatie in het centrum van Belfast en heeft plannen aangekondigd voor de ontwikkeling van een studentencentrum van wereldklasse, inclusief een nieuwe faciliteit voor studentenunie.

In de voorhoede van het aanpakken van wereldwijde uitdagingen

Samen veranderen we levens in Noord-Ierland en daarbuiten: onze ontdekking van een nieuw molecuul heeft de potentie om het leven van mensen met cystische fibrose te verlengen; we staan aan de vooravond van een grote doorbraak in de strijd tegen darmkanker, en we streven ernaar mensen met MS te helpen de zenuwfunctie te herstellen.

We staan voorop bij het ontwikkelen van nieuwe denkwijzen en technologieën op belangrijke gebieden zoals gezondheid, verzoening, vrede en rechtvaardigheid, informatietechnologie, voedselzekerheid en energie.

Gerangschikt als 8e in Groot-Brittannië voor onderzoeksintensiteit

De totale waarde van nieuwe onderzoekssubsidies en contracten die aan Queen's zijn toegekend in de periode 2016-17 was £ 101,6 miljoen, de eerste keer dat het jaarlijkse cijfer £ 100 miljoen bedroeg. Queen's was ook de nr. 1 AHRC-gefinancierde universiteit in het Verenigd Koninkrijk.

We staan 8e in Groot-Brittannië voor Onderzoeksintensiteit met meer dan 75% van ons onderzoek beoordeeld als 'wereldleider' of 'internationaal uitstekend' (REF 2014).

De legendarische schoonheid van Noord-Ierland

Een stad met innovatie als kern, technologische snufjes infiltreren in elke sector en helpen ons concurrentievermogen op het wereldtoneel te vergroten. Er zijn bijna 900 internationale bedrijven gevestigd in Noord-Ierland, waardoor Belfast de op één na meest succesvolle stad in het Verenigd Koninkrijk is (na Londen) vanwege het aantrekken van Amerikaanse handel.

Buiten de stad gebeurt er volop, waaronder de beroemde filmlocaties voor de HBO-serie Game of Thrones, de indrukwekkende Giant's Causeway, uitgeroepen tot de beste Heritage Attraction van het Verenigd Koninkrijk, en het Mourne-gebergte, een Area of Outstanding Natural Beauty gecanoniseerd als CS Lewis ' Narnia.

* Lonely Planet, 2017

Locaties

Locaties
 • Belfast

  University Road, Belfast, BT7 1NN, Northern Ireland, , Belfast

  • twitter
  • facebook
  • instagram
  • youtube

Vragen