Keystone logo
PTIQ Jakarta

PTIQ Jakarta

PTIQ Jakarta

Invoering

Het PTIQ-instituut (Perguruan Tinggi Ilmu Al-Qur'an) is het eerste college ter wereld dat de Qur'an specifiek memoriseert en bestudeert. Twee jaar nadat PTIQ was opgericht, opende de Islamitische Universiteit van Medina, Saoedi-Arabië, een speciale faculteit voor de wetenschap van de Koran, en PTIQ diende als inspiratiebron.

PTIQ bestaat al meer dan een kwart eeuw. PTIQ is opgericht op 1 april 1971. De oprichter is de Ihya Ulumudin Foundation beheerd door KH. Mohammad Dahlan (minister van religie 1967-1971), prof. KH. Ibrahim Hosen, LML en KH. Ahmad Zaini Miftach (groot-imam van de Istiqlal-moskee).

Op 12 mei 1973 werd het beheer van dit instituut echter overgedragen aan de Al-Qur'an Education Foundation, die werd opgericht door luitenant-generaal (Purn.) DR. H. Ibnu Sutowo. Nu wordt de stichting voortgezet door een van de zonen van Ibnu Sutowo, H. Ponco Susilo Nugroho.

De oprichting van PTIQ werd gemotiveerd door het besef van de toenemende schaarste aan geleerden die experts zijn in de Koran (vooral hafiz), terwijl de behoefte van het Indonesische volk aan geleerden die experts zijn op het gebied van de Koran zeer groot is. dringend. Dit is vooral zo sinds de Nationale I Musabaqah Tilawatil Qur'an (MTQ) in Makassar in de maand Ramadan 1968 een routine schema is geworden.

Locaties

  • South Jakarta

    South Jakarta, Indonesië

    Vragen