Keystone logo
Prague University of Economics and Business - Faculty of Economics

Prague University of Economics and Business - Faculty of Economics

Prague University of Economics and Business - Faculty of Economics

Invoering

De Praagse Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde (VSE), opgericht in 1953, is de grootste openbare universiteit op het gebied van economie en bedrijfskunde in Tsjechië. VSE heeft zes faculteiten die aanvragers een breed spectrum aan bachelor-, master-, PhD- en MBA-opleidingen bieden. In het centrum van Praag zijn vijf faculteiten gevestigd : de Faculteit Financiën en Accounting, de Faculteit Internationale Betrekkingen, de Faculteit Bedrijfskunde, de Faculteit Informatica en Statistiek en de Faculteit der Economische Wetenschappen. De Faculteit Management is gevestigd in de stad Jindrichuv Hradec. Studies aan VSE voldoen aan de eisen van het European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS).

Momenteel studeren er ongeveer 14.000 studenten aan VSE. VSE biedt bacheloropleidingen aan in het Tsjechisch, Engels en Russisch; masteropleidingen worden aangeboden in het Tsjechisch en het Engels. Sinds 2007 is er bij VSE (voormalig Centrum voor Studenten met een Functiebeperking) een Centrum voor Studenten met Bijzondere Behoeften .

Studeer aan VSE

Veel belangrijke Tsjechische en buitenlandse economen hebben de eretitel van de universiteit behaald; deze omvatten bijvoorbeeld de Nobelprijswinnaars prof. Robert A. Mundell, prof. Milton Friedman en prof. Gary S. Becker. De lessen die bij VSE worden gegeven, zijn gegarandeerd en worden gegeven door meer dan 600 gekwalificeerde academici en bedrijfsexperts. Naast de gespecialiseerde cursussen legt VSE de nadruk op vreemdetalenstudies. VSE-studenten kunnen lessen volgen in het Engels, Duits, Frans, Russisch, Italiaans, Portugees, Spaans, Zweeds en Chinees.

VSE biedt haar studenten een hoogwaardige studieomgeving en -voorwaarden . De universiteitsbibliotheek bevat ruim 430.000 boeken en 330 tijdschriften en biedt toegang tot talloze elektronische databases met e-tijdschriften en tijdschriften over een breed scala aan onderwerpen. Studenten kunnen gebruik maken van honderden computerstations op de campus, een draadloos netwerk of het moderne Integrated Study Information System (InSIS). Voor studenten die niet uit Praag komen, zijn er bijna 4.000 bedden beschikbaar in de slaapzalen van de universiteit.

De universiteit beschikt over eigen sportfaciliteiten . Studenten kunnen gebruik maken van de moderne, multifunctionele sporthal die in 2009 is geopend. De gymzaal heeft een oppervlakte van 1.400 m2 en is voldoende voor drie volleybal- of twee basketbalvelden, handbal, floorball, zaalvoetbal en andere sporten. Er is een kunstmatige klimwand en een revalidatieruimte. Op het terrein van de slaapzaal bevindt zich een kunstgrasvoetbalveld. Er worden ook zomer- en wintersportcursussen georganiseerd.

VSE ondersteunt veel studentenverenigingen en -activiteiten . Voorbeelden van deze activiteiten zijn een koor, een kamerorkest, een folkloregroep, een filmclub, een theatergroep en studententijdschriften. Internationale studentenorganisaties zijn aanwezig en ook bij VSE is er een breed scala aan belangenverenigingen.

Missie

De missie van VSE is om zowel Tsjechische als buitenlandse studenten uitstekend hoger onderwijs te bieden binnen een breed scala aan management-, economische en informatica- en andere opleidingen op bachelor-, master- en doctoraatsniveau, om hen zeer goede kansen te bieden op het gebied van de internationale arbeidsmarkt. De opleidingen worden gegeven door hooggekwalificeerde, competente en gemotiveerde universitaire docenten.

De VSE ontwikkelt systematisch haar wetenschappelijke en onderzoeksactiviteiten, inclusief de voorbereiding van studenten op doctoraatsprogramma's, met respect voor de ondeelbaarheid van pedagogische activiteiten en wetenschappelijk onderzoek. Als gevolg hiervan is de VSE een internationaal erkende professionele werkplek en een partner voor samenwerking met overheids- en niet-gouvernementele instellingen en het bedrijfsleven.

De waardenprioriteiten van VSE omvatten openheid voor nieuwe ideeën en benaderingen. De universiteit streeft ernaar collegiale partnerschappen binnen de academische gemeenschap te ondersteunen en verdedigt de vrije uiting van meningen en ideeën. De Praagse Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde is een sociaal verantwoordelijke instelling die haar studenten leidt naar ethisch gedrag en sociale en ecologische verantwoordelijkheid met betrekking tot hedendaagse uitdagingen van de globaliserende wereld en aspecten die verband houden met het economische en sociale leven.

De missie van VSE is gebaseerd op de volgende waarden:

 • inspanningen op lange termijn om pedagogische, wetenschappelijke en onderzoeksactiviteiten van hoge kwaliteit te verwezenlijken;
 • internationalisering van de academische omgeving als fundamentele voorwaarde voor het concurrentievermogen van studenten en academisch personeel;
 • ontwikkeling van academische fellowship met inachtneming van academische vrijheden en zelfbestuur;
 • traditionele morele waarden van de vrije en democratische samenleving;
 • verantwoordelijkheid jegens de samenleving en haar duurzame sociaal-economische ontwikkeling.

Visie

Het doel/visie van de VSE is om de rol van leider op de markt van management-, economisch en informaticaonderwijs in Midden-Europese landen op zich te nemen. De VSE wil een gewilde onderzoeksuniversiteit zijn die internationaal gerespecteerd wordt en elite bachelor-, master- en doctoraalonderwijs biedt op het gebied van management, economie, informatica en andere aanverwante gebieden aan alle faculteiten, evenals uitstekende programma's voor een leven lang onderwijs ontworpen voor topmanagers. De VSE wil afgestudeerden voortbrengen die het potentieel bezitten om binnen hun professionele activiteiten de brede sociale, morele en ecologische verantwoordelijkheid in de samenleving te versterken.

toelatingen

De Faculteit der Economische Wetenschappen is gespecialiseerd in het voorbereiden van hooggekwalificeerde economen op posities in zowel de private als de publieke sfeer, zowel in binnen- als buitenland. Studenten kunnen een breed spectrum aan cursussen uit verschillende disciplines studeren, zoals economie, rechten, geschiedenis en andere. Veel vooraanstaande persoonlijkheden uit zowel de zakenwereld als de bestuurskunde Lezing op de faculteit.

Zeven redenen om aan de Faculteit Economie te studeren

Internationale kwaliteit van onderwijs

Je hoeft niet naar het Westen te gaan voor kwaliteitsonderwijs - studeer in het centrum van Praag op internationaal niveau onder begeleiding van gerenommeerde professoren en experts van over de hele wereld. We zijn veeleisender, maar het loont! #doe met ons mee

Toepassing in de private en publieke sector

De successen van onze afgestudeerden zijn het bewijs van hun brede toepassing met onderwijs van de Faculteit der Economische Wetenschappen. Laat ons uw geweldige carrière in het bedrijfsleven of de publieke sector bij ons beginnen in posities die anderen niet kunnen bereiken! In tegenstelling tot andere universiteiten geeft ons onderwijs en onze benadering van lesgeven je een brede kijk, inzicht in complexe processen en de kunst van het nemen van belangrijke beslissingen. Laten we met ons meedoen!

Internationaal milieu

De meeste lezingen zijn in het Engels, dus je zult geen problemen hebben met de taal. Bovendien komt de helft van de studenten bij Vše uit het buitenland, wat je een unieke kans geeft om nieuwe vrienden van over de hele wereld te ontmoeten! Kom en ontdek de wereld met ons!

Wetenschap en onderzoek

Onze onderzoekers creëren onderzoek van wereldklasse, lossen grote subsidies op en geven lezingen op prestigieuze conferenties. Ze verleggen de grenzen van kennis en geven deze door aan studenten. Laten we al tijdens je studie deel uitmaken van wetenschappelijke teams!

Gemeenschap

Wij verbinden onze docenten met studenten, maar ook studenten met elkaar. Het netwerk dat u tijdens de studie zult opbouwen, zal een voordeel van onschatbare waarde worden in uw volgende carrière. Jij en je klasgenoten zullen binnenkort succesvolle CE-functionarissen en managers worden, het zal een voordeel zijn om elkaar te kennen!

Beoordeling

Volgens studenten- en professionele ranglijsten zijn we lange tijd een van de drie beste economische faculteiten in Tsjechië geweest! Tegelijkertijd waarderen we inspirerende persoonlijkheden: u kunt hier ook Nobelprijswinnaars ontmoeten!

Studie en praktijk

Iedereen weet dat het verbinden van studie en praktijk in de wereld van vandaag een noodzaak is. Dit is de reden waarom we lezingen aanbieden door succesvolle experts uit de private en publieke sfeer en we de stages van studenten ondersteunen. Je kunt ook een schema samenstellen op basis van je tijdsbehoefte, zodat je al tijdens je studie werkervaring kunt opdoen.

Toepassing

De aanmeldingsprocedure opent elk jaar op 1 december en sluit op 30 april . Sommige programma's verschillen echter in de deadlines (zie de sectie “Nieuws” of “Belangrijke data” waar alle belangrijke informatie wordt vermeld).

Wilt u meer informatie? Aarzel niet om de webpagina te raadplegen voor:

 • Bachelor programma's
 • Masterprogramma's
 • MBA-programma's
 • Ph.D. programma's

Admissions

De aanmeldingskosten voor alle bachelor- en masterprogramma's bedragen 50 EUR (1.300 CZK) en moeten worden betaald via het Informatiesysteem na registratie van de E-aanvraag. De administratiekosten worden niet gerestitueerd.

Om tot de VŠE te worden toegelaten, moeten de toelatingsexamens met goed gevolg worden afgelegd. Deze examens hebben verschillende vereisten, afhankelijk van een specifiek programma. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de websites van programma's te raadplegen om eerst de details te controleren, of u kunt een folder downloaden waarin alle vereisten worden vermeld.

Evaluatie van eerdere onderzoeken

Als u uw bachelor-/masterdiploma in economie of een vergelijkbaar vakgebied heeft behaald, kunt u de nostrificatie doen aan de Praagse Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde (VŠE).

De VŠE heeft als instelling voor hoger onderwijs waaraan institutionele accreditatie is verleend, op grond van artikel 48 (4) tot en met (6) van de Wet op instellingen voor hoger onderwijs het recht om tijdens de toelatingsprocedure geen document te eisen over de algemene erkenning van de gelijkwaardigheid van het verworven onderwijs in het buitenland en kan voor de toelatingsprocedure zelf beoordelen of het in het buitenland gevolgde onderwijs voldoet aan de wettelijke voorwaarde voor toelating tot de studie.

Visum vereisten

Het project “Student Mode” is het concept van visumfacilitatie voor studenten-buitenlanders uit geselecteerde derde landen die zijn toegelaten om te studeren aan instellingen voor hoger onderwijs in Tsjechië.

Door te zijn ingeschreven in de Student-modus, hebben studenten de mogelijkheid om bij voorkeur een Visa-afspraakdatum te krijgen .

Het is noodzakelijk om tijdens het interview alle vereiste documenten in te dienen, anders wordt de student uit de Student-modus verwijderd.

Beurzen en financiering

VŠE biedt geen beurzen of financiële hulp aan, afgezien van op verdiensten gebaseerde beurzen.

Ranglijsten

Internationale ranglijst

VŠE wordt jaarlijks door de Financial Times gerangschikt en wordt al enkele jaren door het Eduniversal Ranking- project beoordeeld als een van de beste “business schools” in Midden- en Oost-Europa.

Locaties

 • Prague 3

  náměstí Winstona Churchilla, 1938/4, 120 00, Prague 3

  Opleidingen

   Instelling biedt ook:

   Vragen