Keystone logo
Politecnico di Milano - Master School F.lli Pesenti Master in BIM voor project- en contractbeheer in bouwwerkzaamheden
Politecnico di Milano - Master School F.lli Pesenti

Master in BIM voor project- en contractbeheer in bouwwerkzaamheden

Milan, Italië

780 Hours

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 3.500 / per course *

Afstand leren

* € 2500 met de beurzen voor internationale studenten

Invoering

Deze gespecialiseerde mastercursus heeft tot doel zowel ingenieurs als architecten de belangrijkste instrumenten van project- en contractmanagement te geven. Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om te weten hoe elk project vanaf het begin tot het einde moet worden beheerd, om de kosten te optimaliseren en volgens een vooraf bepaald schema vooruit te komen.

Tijdens deze gespecialiseerde master maken de studenten kennis met de theorie van projectmanagement, van investeringswaardering en financiële boekhouding. Ze ontvangen alle informatie die nodig is om de PMI-certificeringen (Project Management Institute) en de IPMA-certificeringen (International Project Management Association) te behalen. Zij ontvangen alle informatie die nodig is om een Lean Green Belt Projectleider te worden. Ook maken ze kennis met data-analyse. Ze zullen kennis maken met forensische engineering, met specifieke aandacht voor de manier waarop de FIDIC-contracten moeten worden geschreven, gelezen en beheerd.

Vertragingsanalyse en bepaling van het kwantum zijn twee belangrijke onderdelen van contractbeheer. Al deze PM- en contractbeheertools zullen worden uitgebreid met BIM-software (Building Information Modeling) voor architectonisch ontwerp, constructief ontwerp, mechanisch ontwerp en facility management. De BIM-filosofie en de bijbehorende software zijn zeer nuttig gebleken: zowel ingenieurs als architect moeten er kennis mee maken. Ze zullen een team van architecten, ingenieurs en projectmanagers in staat stellen beter geïntegreerd te zijn en naadloos samen te werken aan het gedeelde doel van projectvoltooiing binnen de tijd en binnen het budget.

Deze Master kan worden gekocht in een e-learningformaat

Elke student heeft toegang tot haar / zijn eigen persoonlijke account op het Moodle e-learningplatform (dat wereldwijd een van de meest gebruikte platforms is voor online levenslang leren). Hier vindt de student alle video's van de lessen in streaming, al het lesmateriaal dat kan worden gedownload als pdf-bestanden, de kalender van de lessen en de contacten van alle leraren.

Via haar/zijn eigen persoonlijke account kan elke leerling de lessen op twee manieren volgen: op de SYNCRONEUZE MANIER, terwijl de lessen in de klas worden gemaakt en de leerling kan deelnemen alsof hij/zij aanwezig is; en de ASYNCRONOUS WAY nadat de video's van de lessen, het lesmateriaal en de contacten van de leraar op het platform zullen worden geüpload, en er elk uur van de dag, elke dag van de week ter beschikking van alle studenten zal blijven, en voor de gehele duur van de master.

Daarom hebben alle studenten, zelfs na het einde van de lessen, nog veel meer maanden om toegang te krijgen tot hun persoonlijke accounts op het platform en zich zo diep te verdiepen als zij nodig en nuttig vinden in de inhoud van alle lessen. Tot ze hun masterproef schrijven en verdedigen en uiteindelijk afstuderen.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Over de school

Vragen