Keystone logo
POLI.design Gespecialiseerde Master in Design voor de Modehandel
POLI.design

Gespecialiseerde Master in Design voor de Modehandel

Milan, Italië

1 Years

Engels

Full time

04 Aug 2024

07 Oct 2024

EUR 13.500

Op de campus

Invoering

Een masteropleiding die is ontworpen om nieuwe professionals op te leiden die in staat zijn om aan de behoeften van het modesysteem te voldoen en de transformatie van digitale en duurzame retail aan te pakken. Het opleidingstraject biedt expertise voor een breed scala aan functies, zoals e-Commerce Specialist tot Store Manager, In-Store Communication Specialist en Fashion Retail Designer.

De toenemende complexiteit op economisch gebied, de versnelling van het tempo van verandering, nieuwe informatietechnologie en de globalisering van culturele processen creëren een nieuw landschap. Nieuwe technologische gewoonten veranderen het gedrag van klanten en bedrijven.

Vandaag de dag wordt de winkelervaring gerealiseerd via verschillende zintuiglijke en informatieve stimuli en verschillende distributie- en communicatiekanalen, zowel fysiek als digitaal, die nieuwe behoeften, strategieën, technologieën en zelfs nieuwe esthetische vormen definiëren. In deze vernieuwde context wordt retail steeds relevanter in zijn fysieke en digitale vormen, vooral in het 'phygital' domein, tussen virtueel en echt.

De verkoop wordt geactiveerd in een omnichannelcontext, gevoed en geïmplementeerd door de dynamiek van versnelde technologische transformatie. Hier staan de consument en de aangeboden winkelervaring centraal. Om deze verandering aan te pakken, zijn er gekwalificeerde professionals nodig die innovatieprocessen in de Retail Customer Experience ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.

De Master in Design for Fashion Retail heeft een specifiek cultureel en wetenschappelijk doel: het opleiden van nieuwe professionals die kunnen voldoen aan de huidige behoeften van bedrijven binnen het modesysteem. Dit educatieve programma is bedoeld voor personen die leiding moeten geven aan de digitale en duurzame transformatie van merkverkoopprocessen en -kanalen.

Tijdens dit interdisciplinaire traject worden theoretische kennis en een ontwerpgerichte aanpak geïntegreerd om deelnemers uit te rusten met de nodige tools om complexe problemen aan te pakken. Het doel is om de expertise te bieden die nodig is om een professionele ervaring op te doen als Visual Merchandiser, Phygital Retail Designer, Omnichannel Strateeg, Retail Events Manager en vele andere functies die relevant zijn voor het vakgebied.

De afzonderlijke modules van de master omvatten theoretische lessen, seminars, oefeningen en projecten. Een professionele stage in bedrijven of studio's binnen de industrie verrijkt het programma ook. Hier zijn enkele van de onderwerpen die aan bod komen om innovatieve methodologieën en bijgewerkte technische vaardigheden aan te leren:

  • Geschiedenis en evolutie van de toeleveringsketen van de modedetailhandel, inleiding tot innovatieprocessen op basis van design
  • Leiderschaps- en managementstrategieën voor belangrijke processen in de modedetailhandel
  • Tools en methodologieën voor het bouwen van Customer Experience en Phygital Retail services
  • Voorbereiding van persoonlijk portfolio

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen