Keystone logo
Piet Zwart Institute

Piet Zwart Institute

Piet Zwart Institute

Invoering

HET PIET ZWART INSTITUUT: MEESTE STUDIES IN KUNST, DESIGN EN KUNSTONDERWIJS

Het Piet Zwart Instituut huisvest de internationale masteropleidingen van de Willem de Kooning Academie aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds 1999 is het gericht op het bevorderen van studie en onderzoek op het gebied van kunst, design en kunsteducatie.

60469_KDH.jpg

Vernoemd naar de baanbrekende Nederlandse ontwerper, Piet Zwart, die experimenteel heeft gewerkt in verschillende media en contexten, biedt het Instituut een rijke combinatie van diepgaande specialisatie en interdisciplinaire uitwisseling binnen een intieme leeromgeving.

De cursussen van het Piet Zwart Instituut bevinden zich in het hart van het centrum van Rotterdam op Karel Doormanhof 45 en Blaak 10. Terwijl studenten en docenten van over de hele wereld komen en een verscheidenheid aan culturele invloeden met zich meebrengen, zijn er ook sterke verbindingen met de stad, haar geschiedenis en de steeds veranderende stedelijke omgeving.

Alle vier masteropleidingen - Fine Art, Interior Architecture: Research + Design, Media Design and Communication en Art Education - delen een interesse in de complexe sociale, culturele en politieke onderbouwing van elke discipline.

Door middel van een uniek aangepast curriculum waarin collectief leren, individuele tutorials, praktijkgericht onderzoek en theoretisch onderzoek gecombineerd worden, leiden onze cursussen professionals op die een kritisch reflecterende, innovatieve, vraagstellende en fantasierijke benadering van hun werk hebben. Onze afgestudeerden zetten zich niet alleen in op hun vakgebied, maar dagen ook uit en definiëren op creatieve wijze de grenzen van hun vakgebied.

Als educatief programma en cultureel centrum is het begrip 'openbaar maken' de kern van onze activiteiten. Tentoonstellingen, programmeren, conferenties en publicaties zijn een middel om ons onderzoek buiten de grenzen van de academische wereld uit te breiden en tegelijkertijd de zeer noodzakelijke speculatieve ruimte voor reflectie en kennisopbouw te waarderen die alleen mogelijk wordt gemaakt door een academisch kader zoals het Piet Zwart Institute.

Locaties

  • Rotterdam

    Blaak 10 3011 TA, , Rotterdam

  • Rotterdam

    Karel Doormanhof 45 3012 GC, , Rotterdam

Opleidingen

Vragen