Keystone logo
Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Invoering

De Pedagogische Universiteit is op 21 mei 1999 opgericht door DS 25386.

Artikel 1 bepaalt: Creëer de Pedagogische Universiteit in de stad Sucre, als een transformatieproces van het huidige Hoger Normaal Instituut "MARISCAL SUCRE". Het zal afhangen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport, via de viceminister van Hoger Onderwijs, Wetenschappen en Technologie.

Supreme Decreet nr. 0156 van 6 juni 2009, in zijn art. 3 paragraaf I stelt dat de “Pedagogische Universiteit gevestigd in de stad Sucre, wordt omgevormd tot een universitaire instelling voor hoger onderwijs ter attentie van permanente vorming en postdoctorale studies in pedagogische wetenschappen en specialiteiten in de diploma's, master- en doctoraatsdiploma's”.

De Pedagogische Universiteit is een gedecentraliseerde instelling die afhankelijk is van het Ministerie van Onderwijs via het Vice Ministerie van Beroepsopleiding en de Algemene Directie Lerarenopleiding, gevestigd in de stad Sucre, verantwoordelijk voor de postdoctorale opleiding van leraren die het onderwijsdebat en de ontwikkeling van onderzoeks-, technologie- en innovatieprocessen, om te reageren op de problemen en behoeften die inherent zijn aan de transformatie van het plurinationale onderwijssysteem onder het constitutionele kader en wet nr. 070 inzake onderwijs Avelino Siñani - Elizardo Pérez.

Locaties

  • Sucre

    Nicolas Ortiz,198, , Sucre

    Vragen