Keystone logo
© TESS
Paris School Of Architecture

Paris School Of Architecture

Paris School Of Architecture

Invoering

115751_people01.jpg

De Paris School Of Architecture is een onafhankelijk instituut voor architectuureducatie met een internationale focus in het centrum van Parijs. Alle cursussen worden in het Engels gegeven en de school bereidt zijn afgestudeerden voor op het werken in heel Europa en de rest van de wereld.

De PSA is een ondernemersschool, die studenten onderwijst die willen afstuderen op een bepaald specialisme van architectonisch ontwerp nadat ze hun niet-gegradueerde architectuurstudies elders hebben voltooid, of die overwegen na het afstuderen hun eigen praktijk te beginnen.

De 2-jarige postuniversitaire opleiding bij PSA biedt een op maat gemaakte en innovatieve manier van architectuurstudie die het veranderende karakter van de architectuurpraktijk weerspiegelt.

De cursus is specifiek gericht op afgestudeerden van 3-jarige opleidingen die hun postdoctorale studie willen gebruiken om zich te specialiseren in een bepaald gebied van de architectuur. Leden van de school combineren hun traditionele architectuurstudies met opkomende en ontwrichtende onderwerpen en technologieën, waarin ze specialisten worden.

Gelegen in het centrum van Parijs, bevindt de school zich in het hart van Europa in een van 's werelds grootste internationale steden.

Voortzetting van deze internationale focus, bereidt ons studieprogramma afgestudeerden voor om leiders te zijn op het gebied van architectuur, constructie, filosofie, journalistiek en opkomende technologieën.

De Paris School Of Architecture rust haar leden uit met de artistieke, filosofische, intellectuele en technische vaardigheden die de industrie nodig heeft om uitzonderlijke toekomstige professionals te produceren. Gelegen in het centrum van Parijs, op de hoogte van de Europese ontwerp- en bouwwereld, met masterclasses aangeboden door de faculteit van leiders in de creatieve industrie van over de hele wereld, is de school bewust internationaal; het produceren van de volgende generatie van wereldwijde architecten.

115750_parisatmosphere01.jpg

De school is opgericht om een alternatieve route te bieden naar architectuur en aanverwante disciplines als antwoord op de radicale veranderingen in de architectuurpraktijk in de afgelopen twee decennia. De meeste architectuurscholen volgen een pedagogische methode die bijna een eeuw geleden is aangenomen en die tegenwoordig minder relevant is voor de realiteit van de architectuur. De Parijse school biedt een nieuw systeem, dat kernarchitectuurcomponenten combineert met opkomende professionele vereisten, haar afgestudeerden beter voorbereidt op hun werk in de praktijk, hun eigen werkwijzen vaststelt, of op andere gebieden werkt, zoals vastgoedontwikkeling, bouwbeheer, journalistiek, curatorship, videogame ontwerp en virtuele realiteit.

Een Europese school

De school is opgericht door beoefenaars in Parijs die in de EU werken en die les hebben gegeven of afgestudeerd zijn aan de scholen in Europa en de VS.

Omdat de Engelse taal zijn positie als de mondiale lingua franca versterkt, en de hervorming van de regelgeving door de Europese Unie een grotere uniformiteit in de architectuurpraktijk binnen het blok bewerkstelligt, is de behoefte aan een Engelstalige Europese school in Parijs nog nooit zo urgent geweest.

Bovendien hecht de school belang aan de studie van architectonische, juridische en bouwterminologie die van toepassing is op verschillende rechtsgebieden om afgestudeerden in staat te stellen naadloos samen te werken in Europa en de wereld. Deze culturele uitwisseling bevordert en versterkt de internationale focus van de school en haar pedagogiek.

Een nieuwe school

In ontwikkeling sinds 2015 en de opening voor de eerste intake in september 2019, biedt de Parijse school een scala aan programma's, van niet-afgestudeerden en afgestudeerden, tot afstandsonderwijs, taalstudie en zomercursussen.

De eerste cursussen starten op 23 september 2019, wanneer de eerste intake van jaar 1-studenten deelneemt aan de school (gelijk aan het eerste jaar van masterstudies).

ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) is van toepassing op de school, de tweejarige cursus met in totaal 120 credits.

De school rondt ook het registratieproces af met de nationale des certificatieprofessionals van Répertoire die particuliere onderwijsinstellingen in Frankrijk accrediteren. Ons cohort van studenten vormt een cruciaal onderdeel van onze cursusontwikkeling, met een studentenraad met de bevoegdheid om aanvullende onderwerpen voor te stellen naarmate technologieën en culturen evolueren, uitwisselingsrelaties met andere instellingen te ontwikkelen en het charter en leiderschap van de school te wijzigen en te stemmen.

Studentenleven

De pedagogie van de Paris School Of Architecture is geworteld in het testen van de complexe en uiteenlopende onderwerpen waarin architectuur bestaat door een enkel, alomvattend, eenjarig studioproject.

Het ontwikkelen van een post-graduaat architectuurproject van september tot juni zorgt voor een grotere tijd van onderzoek, vertelling, representatieve expressie, filosofische betrokkenheid en ambachtelijke output dan gevonden in andere instellingen met semester-lange opdrachten.

Dergelijke projecten zijn intellectueel veeleisend en kritisch rigoureus, met afgestudeerden die vertrekken met portfolio's met projecten van grote diepte en complexiteit.

Versterking van deze projectgestuurde pedagogie, zijn een reeks Master Classes, die professionals uit de wereld van ontwerp, wetgeving, film, communicatie en bouwinkoop brengen. Deze Master Classes dienen niet alleen om gespecialiseerde kennis over te dragen, gebaseerd op de beroepspraktijk, maar om zich te voeden in het studioproject, waardoor elke student hoogst individuele antwoorden kan ontwikkelen.

Elk academisch jaar culmineert aan het eind van het jaar, een openbare galerietentoonstelling van het werk van elke student in het centrum van Parijs. Dit biedt onze studenten de mogelijkheid om hun werk onder de aandacht te brengen van familie, vrienden en potentiële werkgevers en investeerders.

Beoordelingen van het jaarlange studio-project worden gemaakt na een laatste presentatie op de dag voor de openingsavond van het eind van het jaar. Aanvullende beoordelingen voor elke Masterclass worden op onderwerp bepaald op onderwerp, afhankelijk van het onderwerp in kwestie. Alle Masterclasses moeten worden doorlopen om te kunnen exposeren op de show.

Een uniek element van de pedagogische filosofie van de School is dat we geen beoordelingssysteem implementeren, wat betekent dat projecten worden beoordeeld als een Pass of een Fail. Dit stimuleert maximale vrijheid van meningsuiting en stelt studenten in staat om risico's te nemen en te innoveren. Uitzonderlijke studioprojecten kunnen een Onderscheiding krijgen, naar goeddunken van de Head of Year. Studenten die tijdens hun studie Franse taalcursussen willen volgen, kunnen dit doen. Dit zal de student helpen bij hun dagelijkse activiteiten terwijl ze in Parijs wonen. Deze worden zowel op beginnend als op gemiddeld niveau aangeboden.

De PSA-studio's zijn zo nodig ingericht voor studenten om hun studioprojecten uit te voeren, waaronder 3d-afdrukmogelijkheden, lasersnijmachines, printers, projectoren en modelbouwapparatuur. Het wordt sterk aanbevolen dat studenten een laptop kopen voor de periode van twee jaar.

Locaties

  • Paris

    5 rue Durantin, Paris, 75018, Paris

    Vragen