Keystone logo
© Penn State Great Valley
Pacific Lutheran University

Pacific Lutheran University

Pacific Lutheran University

Invoering

PLU streeft ernaar studenten op te leiden voor levens van doordacht onderzoek, service, leiderschap en zorg - voor andere mensen, voor hun gemeenschappen en voor de aarde.

Pacific Lutheran University integreert doelbewust de vrije kunsten, professionele studies en maatschappelijke betrokkenheid in de prachtige Pacific Northwest. Met onderscheidende internationale programma's en nauwe onderzoeksmogelijkheden tussen studenten en faculteiten helpt PLU haar 3.100 studenten van alle religies en achtergronden hun levensroeping te onderscheiden door middel van cursussen, mentorschap en stages bij bedrijven en instellingen van wereldklasse in Puget Sound.

Opgericht in 1890 door Noorse immigranten, zet PLU de kenmerkende traditie van het Lutherse hoger onderwijs voort door zijn toewijding aan het bevorderen van kennis, doordacht onderzoek en vragen stellen, de voorbereiding van burgers die de wereld dienen en aan de voortdurende hervorming ervan. PLU ligt in de wijk Parkland in Tacoma, Washington, in een regio die ook enorme mogelijkheden biedt voor openluchtrecreatie, cultuur en sport.

EEN WERELDBETROKKEN, DOELMATIGE LEEROMGEVING

Om studenten en docenten te ondersteunen bij het onderzoeken van de grote levensvragen en het vervullen van zinvol werk, heeft de universiteit het Wild Hope Centre for Vocation opgericht. Een opvallend hoopvolle verkenning, de zoektocht naar roeping die docenten en studenten samen ondernemen, blijft bestaan, zelfs in het licht van de ongetemde en onvoorspelbare aard van de wereld waarin we leven.

De eerste Amerikaanse universiteit die Study Away-lessen op alle zeven continenten tegelijk heeft gegeven, PLU is ook de eerste particuliere universiteit aan de westkust die de prestigieuze Senator Paul Simon Award voor Campus Internationalization ontving. PLU is een eerbetoon aan de erelijst van president Obama's gemeenschapsdienst voor het hoger onderwijs en organiseert een met een Emmy bekroond MediaLab; een MacArthur Award-winnend detachement van Army ROTC; en meer dan 100 clubs en activiteiten, waaronder 19 varsity-atletiekteams in de Northwest Conference van NCAA Division III.

De universiteit behoort consequent tot de top 20 van de beste universiteiten van US News & World Report in het Westen en is onlangs in het Westen uitgeroepen tot vierde voor Best Colleges for Veterans. Het staat ook in de top 4 procent van landelijke masteruniversiteiten door Washington Monthly College Guide. De universiteit heeft sinds 1975 100 Fulbright Scholars voortgebracht.

PLU staat bekend om zijn inzet voor diversiteit, rechtvaardigheid en duurzaamheid. Voor haar staat van dienst op het gebied van duurzaamheid werd de universiteit erkend met een Gold Award van de Association for the Advancement of Sustainability in Higher Education (AASHE). PLU zoekt studenten met elke mogelijke achtergrond – alle religies, alle rassen, alle sociaal-economische groepen, alle seksuele geaardheden – van over de hele wereld. Voor het studiejaar 2018-2019 is 41 procent van de inkomende eerstejaarsstudenten de eerste generatie in hun familie die naar de universiteit gaat; 45 procent identificeert zichzelf als gekleurde studenten; en 34 procent komt in aanmerking voor Pell Grant.

En al meer dan 40 jaar staat PLU internationaal bekend om zijn Holocaust- en Genocidestudies-programma, dat nu de Kurt Mayer Endowed Chair in Holocaust Studies en de jaarlijkse Powell-Heller Conference for Holocaust Education omvat. In het najaar van 2014 was PLU een van de weinige landelijke universiteiten die een minor Holocaust- en Genocidestudies aanbood.

Een ander kenmerk van PLU is de nationaal geprezen School of Arts and Communication. Recente alumni treden op en creëren op Broadway, in tv en film, maar ook op podia en concertzalen over de hele wereld, en bij nieuws- en mediaorganisaties in het hele land. Het onlangs gerenoveerde Karen Hille Phillips Center for the Performing Arts van $ 20 miljoen is het belangrijkste centrum voor podiumkunsten in de regio South Puget Sound.

De universiteit biedt 44 majors en 54 minors, evenals graduate en professionele programma's op het gebied van bedrijfskunde, creatief schrijven, onderwijs, kinesiologie, marketinganalyses, huwelijks- en gezinstherapie en verpleegkunde.

English Language Requirements

Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.

Locaties

  • Tacoma

    Park Avenue South,12180, 98447, Tacoma

    Opleidingen

    Vragen