
MSc in
MSc in milieueffectrapportage en -beheer Oxford Brookes University

Invoering
In nauw overleg met de industrie hebben we onze MSc Environmental Impact Assessment ontworpen. Je krijgt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectief samen te werken met diverse belanghebbenden bij het project en multidisciplinaire teams.
De cursus is bedoeld voor diegenen die een carrière willen ontwikkelen als beoefenaars die werkzaam zijn in:
- milieuadvies
- plaatselijke overheid
- regelgevende instanties
- wettelijke adviseurs
- milieu-ngo's
- grote ontwikkelingsmaatschappijen
- ingenieursbureaus.
Je leert innovatieve oplossingen te bedenken die het potentieel voor duurzame resultaten maximaliseren door:
- puttend uit de nieuwste concepten in het veld
- het benutten van het potentieel van digitale technologieën.
Ons onderwijs is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in theorie en praktijk. We hebben sterke banden met de beroepspraktijk. Dit stelt ons in staat om het cursusontwerp vorm te geven en praktijkervaring in het programma te brengen.
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
Internationale studentenbeurs
Bij Oxford Brookes verwelkomen we graag internationale studenten van over de hele wereld. U helpt ons een gemeenschap van diversiteit op te bouwen waar iedereen baat bij heeft. We begrijpen ook dat verhuizen naar een nieuw land een uitdaging kan zijn en we zijn hier om u bij elke stap van uw reis te ondersteunen. Daarom zijn we verheugd om alle internationale studenten een eenjarige International Student Scholarship ter waarde van £ 2.000 aan te bieden. Deze beurs wordt automatisch toegepast als korting op je collegegeld voor je eerste studiejaar. Het enige dat u hoeft te doen om in aanmerking te komen voor deze beurs, is uw aanbod accepteren en uw aanbetaling voor de deadline betalen.
EU-beurs voor studentenondersteuning
We waarderen onze studenten uit de EU enorm en we zullen er alles aan blijven doen om EU-studenten tot ver in de toekomst te verwelkomen. Daarom zijn we verheugd u te kunnen meedelen dat u waarschijnlijk in aanmerking komt voor een beurs van £ 4,000 als onderdeel van ons EU Student Support Scholarship-programma. Deze beurs van £ 4.000 wordt automatisch toegepast als korting op je collegegeld gedurende elk studiejaar, op voorwaarde dat je aan alle toelatingscriteria voldoet. De beurs is alleen beschikbaar voor EU-studenten die internationale kosten betalen.
leerplan
Leren en beoordelen
We hebben de modules ontwikkeld in nauw overleg met toonaangevende praktijkmensen, dus inhoud van de cursus:
- reageert op de belangrijkste drijfveren van de industrie
- volgt het nieuwste conceptuele denken
- weerspiegelt internationale best-practices.
De MSc bestaat uit:
- vier kernmodules
- de module Onderzoeksmethoden
- een afstudeerscriptie.
De PGCert en PGDip worden aangeboden als 'exit' awards. Als je met een van deze prijzen wilt afstuderen, meld je dan in eerste instantie aan voor de MSc.
Het is ook mogelijk om losse modules te volgen als associate student, hetzij voor persoonlijke of professionele ontwikkeling (CPD).
Studiemodules
Verplichte modules
- Effectieve en evenredige milieueffectrapportage (30 studiepunten)
Begrippen als 'effectiviteit' staan centraal in het MER/ESIA-debat in zowel de onderzoeks- als praktijkgemeenschappen, wat leidt tot roep om een meer evenredige beoordeling die het belang van de effecten van ontwikkelingsprojecten beter weergeeft. Deze module onderzoekt het systematische proces van EIA / ESIA en de conceptuele grondslagen van effectiviteit om het begrip van de ontwikkelingsplanning en ontwerpcycli te bevorderen waar EIA / ESIA het grootste potentieel heeft om duurzame resultaten vorm te geven. - Samenwerken en kennis co-creatie (30 studiepunten)
Het belang van samenwerken en de uitdagingen en vaardigheidskloof in verband met communicatie en kennisbeheer zijn algemeen erkend binnen de context van multidisciplinaire EIA / ESIA. In deze module ontwikkel je het conceptuele begrip en de praktische inzichten die nodig zijn om samen en effectief samen te werken met diverse belanghebbenden om kennis te benutten om weloverwogen besluitvorming te bevorderen. - Milieu- en sociaal risicobeheer: nieuwe grenzen van besluitvorming (30 studiepunten)
Deze module onderzoekt nieuwe concepten op het gebied van milieu- en sociaal risicobeheer die blijk geven van tractie in termen van onderzoek, beleidsontwikkeling en 'state of the art'-praktijk. Dit omvat benaderingen die de volledige kosten van ontwikkelingsprojecten en lopende operaties proberen te verankeren (bijvoorbeeld het concept van ecosysteemdiensten, de benadering van natuurlijk kapitaal en de circulaire economie) en kwesties als koolstofbeheer, klimaatbestendigheid en 'toekomstbestendigheid'. De module onderzoekt kritisch de mogelijke integratie van deze nieuwe concepten in de beoordelings- en beheerprocessen die verband houden met grote ontwikkelingsprojecten. - De digitale transformatie: op weg naar intelligente effectbeoordeling (30 studiepunten)
Deze module ontwikkelt de kennis en vaardigheden die nodig zijn om kritisch om te gaan met de roep om meer 'intelligente' EIA/ESIA, dwz het gebruik van ICT om nieuwe kansen te benutten voor interactie met belanghebbenden en betrokkenheid bij ontwikkelingsvoorstellen, beoordelingsinformatie en het voortdurende beheer van effecten. De module legt de nadruk op geospatiale informatie en ruimtelijke analyse (GIS) met verwijzing naar de belangrijkste stadia van het MER/ESIA-proces; technologieën en strategieën voor betrokkenheid bij het 'sociale tijdperk'; en het gebruik van technische mogelijkheden voor creatieve samenwerking, bijv via Bouw Informatie Modellering (BIM). De module wordt afgesloten met bewustwording van digitaal burgerschap en cyberethiek, de 'verleiding van digitaal' en mogelijke digitale toekomsten. - Toegepaste onderzoeksmethoden (10 studiepunten)
Deze module onderzoekt de grondbeginselen van onderzoeksontwerp, benadrukt het verschil tussen kwalitatieve en kwantitatieve benaderingen en onderzoekt hoe gegevens kunnen worden verzameld en geanalyseerd om geldige inzichten te produceren. Het geeft ook een overzicht van bepaalde onderzoekstechnieken die waarschijnlijk geschikt zijn voor gebruik in het proefschrift.
Laatste project
- Proefschrift (50 studiepunten)
Het proefschrift is een vervolg op toegepaste onderzoeksmethoden en heeft tot doel nieuwe kennis te genereren en ook uw vermogen te ontwikkelen om rigoureus onderzoek te doen, een uitgebreid project te plannen en uit te voeren, en om complexe ideeën effectief te communiceren.
Leren en onderwijzen
We gebruiken een 'toegepaste' benadering van leren, ook wel 'probleemgestuurd leren' of PGO genoemd. Je werkt in groepjes en leert door actief te puzzelen. Deze zijn gebaseerd op complexe praktijksituaties en casestudy's.
Voltijdstudenten
Onze lesmethoden omvatten:
- lezingen
- seminars
- tutorials
- werkplaatsen.
Studietijd tijdens het semester bestaat meestal uit:
- twee x 2 uurlijkse sessies per week voor elk van de twee kernmodules
- een wekelijkse sessie van 2 uur voor onderzoeksmethoden (terugbrengen tot ongeveer twee klassikale sessies in semester 2)
- zelfstandig leren en werken aan opdrachten voor cursussen.
Open (afstands)leermodus
Online leermateriaal wordt aangeboden via onze Virtuele Leeromgeving (ELO). Lesmethoden zijn onder andere:
- webinars
- opgenomen lezingen
- discussie forums
- Vraag- en antwoordsessies.
Tijdens de Intensieve Studie Periodes heb je de mogelijkheid tot face-to-face contact.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Eerder afgestudeerden van onze postdoctorale cursussen op dit gebied hebben carrières ontwikkeld zoals:
- milieuadvisering en ruimtelijke ordeningspraktijk bv werken voor bedrijven zoals WSP, Ramboll, AECOM, ERM, RPS Group, Savills Ltd, Amec Foster Wheeler, Golder Associates, Nicholas Pearson Associates, Pegasus Group, Waterman Group, Arcadis, Mott MacDonald, onder vele anderen
- milieumanagers en EIA/duurzaamheidsfunctionarissen bij regelgevende instanties en overheidsdiensten, zowel in het VK als internationaal
- milieufunctionarissen binnen de industrie, bijvoorbeeld de mijnbouwsector, energieopwekking, automobielsector
- functionarissen met regelgevende en niet-wettelijke instanties en ngo's.
Voltijdstudenten hebben de mogelijkheid om contact te maken met onze afstandsonderwijsstudenten, die doorgaans een voltijdbaan in het veld hebben. Alle studenten worden aangemoedigd om deel uit te maken van ons virtuele alumninetwerk dat wordt gehost op LinkedIn.