
Headington, Verenigd Koninkrijk
DUUR
12 max. 24 Months
TALEN
Engels
TEMPO
Full time, Deeltijd
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Concentreer je op het gebied van Primate Conservation waar je een passie voor hebt - en leer rechtstreeks van internationaal gerenommeerde natuuronderzoekers.
In deze cursus krijg je een grondige kennis van de natuurbeschermingsbiologie en primaten. Je zult je leerervaring vormgeven rond je interesses - of dat nu het verlies van leefgebieden, de illegale handel in wilde dieren of populatiebeheer is. Je werkt samen aan zinvolle natuurbehoudprojecten en je voert veldwerk uit over een onderwerp waar je om geeft - binnen ons netwerk van veldlocaties in meer dan 40 landen.
Je werkt rechtstreeks met internationaal befaamde docenten die toonaangevend onderzoek doen in Azië, Zuid-Amerika en Afrika, inclusief Madagaskar. Je docenten hebben een ongeëvenaarde expertise op het gebied van primaten en je kunt je specialiseren in het onderwerp van je keuze binnen soorten zoals:
- Grote apen
- Gibbons
- Aziatische, Afrikaanse en Amerikaanse apen
- Lorises en galago's
- Maki's
- Tarsiers
Je komt tevoorschijn met de vaardigheden om je carrière in de natuurbeschermingsbiologie te starten of te versnellen.
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
leerplan
Studiemodules
Voor het MSc Primate Conservation-traject kan het in uitzonderlijke omstandigheden mogelijk zijn voor studenten om een zelfstandige studiemodule te volgen in plaats van een andere module, alleen met toestemming van het personeel.
Semester 1
Verplichte modules
Diversiteit en behoud van primaten: theorie, methoden en praktijk (20 studiepunten)
Je zult de verscheidenheid aan primatensoorten bekijken, samen met hun verspreiding, ecologie en staat van instandhouding. Je ontwikkelt je begrip van de verschillen tussen soorten primaten en de factoren die ze min of meer kwetsbaar maken voor uitsterven. Je onderzoekt methoden voor het beoordelen van de levensvatbaarheid van populaties en komt meer te weten over succesvolle natuurbeschermingsprojecten.
Optionele modulen
Interactie tussen mens en primaat (20 studiepunten)
U krijgt een overzicht van de vele manieren waarop mensen en dieren in het wild (zowel primaten als andere dieren) met elkaar omgaan en elkaar beïnvloeden. Je zult voorbeelden bekijken van interacties tussen mensen en dieren in het wild in relatie tot het plunderen van gewassen, jagen, biomedisch onderzoek, toerisme en het ontwerp en beheer van nationale parken en natuurreservaten.
Je leert over de verschillende houdingen van verschillende culturen of niveaus van de samenleving ten opzichte van primaten, en de manier waarop deze houdingen initiatieven voor het behoud van primaten beïnvloeden.
Conservation Education (20 studiepunten)
Wat zijn de beste manieren om mensen te informeren over de achteruitgang van het milieu? Hoe kunnen primaten worden gebruikt om het publieke begrip van natuurbehoud te bevorderen? Je onderzoekt milieu- en natuurbehoudeducatie met bijzondere aandacht voor bedreigde soorten, en overweegt de theorieën achter en manieren om de effectiviteit van verschillende strategieën te meten. Je zult verschillende technieken ontdekken voor het presenteren en verspreiden van informatie over conservering, met name met behulp van digitale technologie en methoden. Aan de hand van casestudy's laten we u kennismaken met het plannen, uitvoeren en evalueren van educatieve projecten.
Semester 2
Verplichte modules
Onderzoeksmethoden voor het behoud van primaten (20 studiepunten)
Je krijgt basiskennis van het uitvoeren van een veldstudie van primaten in het wild, in gevangenschap of in een museum. Je leert over de beste manieren om gegevens te verzamelen en te analyseren voor verschillende soorten onderzoek of onderzoeken die geschikt zijn voor je afstudeerproject. U krijgt de kans om de beschikbare methoden te vergelijken en meer te weten te komen over hun sterke en zwakke punten.
Je leert over onderzoeksplanning, gegevensverzameling, analyse en interpretatie van resultaten, en je krijgt training in programma's als SPSS, DISTANCE, Ranges en QGis. Je neemt deel aan bezoeken aan een of meer samenwerkende instellingen, om praktische technieken te leren zoals museumstudies, gedragsobservatietechnieken in dierentuinen en botanische bemonstering in situ.
Optionele modulen
Captive Management en Rehabilitatie (20 studiepunten)
In deze module bekijken we goede praktijken in het beheer en welzijn van primaten in gevangenschap en de implicaties voor het voortbestaan van afnemende populaties in het wild. Je bestudeert de effecten van de omgeving in gevangenschap op gedragskenmerken (stereotypie, genetische selectie), welzijn en broedsucces. Je houdt rekening met factoren zoals
- veterinaire zorg
- voeding
- ontwerp van behuizing en behuizing
- ecologische verrijking.
We bespreken ook de voor- en nadelen van het herintroduceren en rehabiliteren van primaten in het wild.
Genetica en populatiebeheer (20 studiepunten)
Je krijgt inzicht in toegepaste instandhoudingsgenetica, evenals demografisch beheer van kleine populaties in gevangenschap en degenen die geïsoleerd zijn geraakt in het wild. We zullen de fundamenten van populatie- en moleculaire genetica presenteren, die we in een praktische en conservatiebeheercontext zullen plaatsen. Je leert over genetische technieken waarmee we relaties tussen individuen, populaties en soorten kunnen beoordelen. Je krijgt de kans om deze vaardigheden toe te passen in een laboratoriumomgeving voor biochemie en de relevantie van genetica voor dierenbescherming te onderzoeken.
Laatste project
Eindproject (60 studiepunten)
We moedigen je aan om tijdens de cursus voort te bouwen op je sterke punten en interesses, met als hoogtepunt een afstudeerproject dat bruikbaar is voor het bredere publiek en de natuurbeschermingsgemeenschap. Alle projecten gaan vergezeld van een schriftelijke component om het werk te integreren en uit te leggen, ook in de vorm van een traditioneel proefschrift.
We streven ernaar dat je werk maakt dat een blijvende impact heeft. Voorbeelden zijn onder meer:
- de productie van een film of tentoonstelling
- een of meer artikelen/hoofdstukken voor publicatie
- een omroepproject
- een onderwijshandboek
- ontwerp van een praktisch project met betrekking tot het behoud van primaten (bijv. ecotoerisme, habitatbeheer of natuurbeschermingseducatie).
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Je studeert af met de vaardigheden en kennis om je carrière in dierenbescherming te starten of te versnellen - als beoefenaar, advocaat of onderzoeker.
U profiteert van onze nauwe banden met natuurbeschermingsorganisaties en ngo's, in het VK en wereldwijd, waaronder:
- Stichting Borneo Natuur
- Monitor
- Twycross dierentuin
- Sumatraanse orang-oetanvereniging
Onze afgestudeerden stromen door naar een loopbaan variërend van het starten van hun eigen ngo's tot onderwijsfunctionarissen in dierentuinen of onderzoekers aan universiteiten. En tijdens je cursus kun je in contact komen met vooraanstaande specialisten en alumni van organisaties zoals de BBC Natural History Unit, Great Apes Survival Partnership en de International Union for Conservation of Nature.
Als je klaar bent met je cursus, word je lid van een ondersteunend netwerk van Oxford Brookes-afgestudeerden die op alle gebieden van natuurbehoud werken. Je hebt ook de mogelijkheid om je studie voort te zetten door je in te schrijven voor ons eigen PhD-programma, of voor andere programma's in het VK of wereldwijd.