Keystone logo
OCAD University

OCAD University

OCAD University

Invoering

Over OCAD University

OCAD U is de universiteit van de verbeelding van Canada

OCAD U werd opgericht in 1876 en is gewijd aan kunst en ontwerponderwijs, -praktijk en -onderzoek en aan kennis en vinding over een breed scala aan disciplines. OCAD U bouwt voort op zijn traditionele, op studio's gebaseerde sterke punten en voegt nieuwe manieren van leren toe die cross-disciplinaire praktijk, samenwerking en de integratie van opkomende technologieën voorstaan. In de Age of Imagination zijn leden van de OCAD U community uniek gekwalificeerd om als katalysator te fungeren voor de volgende vooruitgang in cultuur, technologie en kwaliteit van leven voor alle Canadezen.

Onze programma's en onderzoek brengen bruggen over digitale media en design, duurzaamheid, gezondheid en welzijn, culturele diversiteit en inheemse culturen.

Onze studenten houden zich bezig met creatief studio-gebaseerd, esthetisch en technisch leren, samen met kritische, theoretische, wetenschappelijke en historische kennis en methoden.

Eindelijk inspireert onze locatie. OCAD U bevindt zich in het hart van de kunst, het ontwerp, het bedrijfsleven en de nieuwe mediakapitaal van de natie, op de voorouderlijke en traditionele territoria van de Mississaugas van het nieuwe krediet, de Haudenosaunee, de Anishinaabe en de Huron-Wendat - de oorspronkelijke eigenaars en bewakers van het land waarop wij staan.

116258_116196_cityshot-topchoice9.jpg

Onze naam

 • 1876: Ontario School of Art
 • 1886: Toronto Art School
 • 1890: Central Ontario School of Art and Industrial Design
 • 1912: Ontario College of Art
 • 1996: Ontario College of Art
 • 2010: Het Ontario College of Art and Design University (OCAD U)

OCAD University ligt in het hart van Toronto, naast de Art Gallery of Ontario en het historische Grange Park. De groeiende Zuid-campus ligt op vijf minuten afstand in het bloeiende Arts and Entertainment District van de stad.

Sharp Center for Design

Het iconische Sharp Center for Design, nu een architectonisch monument in Toronto, werd in 2004 geopend als onderdeel van een grote 42,5 miljoen dollar herontwikkeling van de campus. Het bekroonde, zwart-witte 'tafelmodel' bevindt zich boven de hoofdcampus van de OCAD University op 12 veelkleurige stalen poten. Het centrum is vernoemd naar weldoeners Rosalie en Isadore Sharp en is de thuisbasis van de Faculteit Ontwerp van OCAD U, met faciliteiten voor de Faculteiten Kunst en Liberale Studies. Het werd ontworpen door de befaamde Britse architect Will Alsop in samenwerking met Robbie / Young Wright Architects Inc. uit Toronto, samen met structurele ingenieurs van Carruthers.

Awards

 • Royal Institute of British Architects Worldwide Award, 2004
 • Award of Excellence, Toronto Architecture and Urban Design Awards, 2005
 • Meest opvallende technische project, Canadian Consulting Engineering Awards, 2005
 • Benjamin Moore Contract Exterior Award, 2006 (toegekend aan Will Alsop)

116257_116197_A-AGOtopchoice2.jpg

Visie- en missieverklaringen

Visie

Veranderd door imaginaties

OCAD University daagt je uit om gedurfd en op verantwoorde wijze de vragen van onze tijd na te streven door het krachtige samenspel van kunst, design, sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en wetenschappen.

Mission Statement

U

 • We nodigen je uit om bewuste, genereuze en vrolijke gemeenschappen te bouwen die meerdere perspectieven en kritische praktijken integreren.

Doordachte en verantwoorde uitoefening

 • We koesteren diversiteit en veerkracht, en oefenen gelijkheid, inclusie, duurzaamheid en respect voor inheemse stemmen en culturen uit.

De vragen van onze tijd

 • We zoeken en reageren op de vragen van onze tijd om onze disciplines te verrijken en fungeren als transformerende sociale, economische, ecologische en culturele agenten.

Het krachtige samenspel van kunst, design, sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en de wetenschappen

 • We werken met materialen, data, technologieën, ideeën en pedagogiek en diverse inheemse perspectieven om uniek onderzoek, studiopraktijken en leren te ondersteunen, en creëren interdisciplinaire en opkomende vormen van kennis.

116259_116194_campus.jpg

English Language Requirements

Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.

Locaties

Locaties
 • Toronto

  100 McCaul Street, M5T 1W1, Toronto

  Vragen