Keystone logo
© Carrianna Field
Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Invoering

De Onderzoekscommissie voor Rechtssociologie van de International Sociological Association en de regering van Baskenland richtten in 1988 het Internationaal Instituut voor Rechtssociologie op in Oñati , Gipuzkoa, Spanje. Vanaf het begin creëerde het Instituut academische banden en samenwerkingsverbanden met verschillende Europese en niet-Europese universiteiten door faciliteiten te bieden voor seminars, workshops, gastonderzoekers en bibliotheekonderzoek. Het instituut is daardoor uitgegroeid tot een belangrijke basis voor het wereldwijde netwerk van wetenschappers die zich bezighouden met rechten en sociale wetenschappen.

Het instituut wordt geleid door een wisselende wetenschappelijk directeur, de senior academische beheerder (André-Jean Arnaud, 1989-91; Paavo Uusitalo, 1991-92; Rogelio Pérez Perdomo, 1992-93; Roberto Bergalli , 1993-95; Johannes Feest, 1995 -97; Jacek Kurczewski, 1997-98; Pierre Guibentif , 1998-00; William Felstiner , 2000-2002 ; Manuel Calvo-García, 2002-2003; Volkmar Gessner, 2003-2005; Joxerramon Bengoetxea, 2005-2007; Carlos Lista, 2007-2009; Sol Picciotto 2009-2011; Angela Melville 2011-2013; Adam Czarnota 2013-2016; Vincenzo Ferrari 2016-2018, Noé Cornago 2018-2020, Martin Ramstedt 2020-2022). De wetenschappelijk directeur wordt gasthoogleraar van de Universidad del País Vasco en houdt, bijgestaan door verschillende bestuurscommissies, toezicht op de onderwijs- en workshopprogramma 's , de ontwikkeling van de bibliotheek, de relaties met Baskische universiteiten en de publicaties van het Instituut. De administratief directeur is Maite Elorza Plazaola .

De International Master's in The Sociology in Law van het Instituut laat jaarlijks tot 20 studenten toe, meestal uit een tiental landen over de hele wereld: tot op heden komen studenten uit 55 landen. Cursussen, die elk twee weken duren van september tot maart, worden gegeven door vooraanstaande specialisten, ook van over de hele wereld. Van april tot september onderzoeken en schrijven studenten onder begeleiding van specialisten een scriptie, waarvan de beste scripties worden gepubliceerd.

De sociaal-juridische bibliotheek van het Instituut, een van de meest uitgebreide in Europa, bevat belangrijke collecties in het Engels en Spaans en belangrijk materiaal in het Frans, Duits en Italiaans. De Bibliotheek catalogiseert niet alleen boeken, maar ook individuele hoofdstukken en artikelen op sociaal-juridisch gebied, en de Catalogus is vrij toegankelijk via internet. Het instituut verwelkomt bezoekers op elk niveau, van doctoraal en postdoctoraal tot ervaren onderzoekers, en biedt speciaal voor doctoraatsstudenten residentiebeurzen aan.

Van april tot juli worden wekelijkse workshops gehouden, het resultaat van een wedstrijd door aanvragers die onderwerpen voorstellen en deelnemers uitnodigen, terwijl het instituut zorgt voor lokale regelingen. De workshops brengen vooraanstaande internationale wetenschappers, beoefenaars en activisten samen voor intensieve discussies, waarvan de resultaten meestal worden gepubliceerd in een van de boekenreeksen die aan het Instituut zijn gekoppeld, of in het online internationale tijdschrift Oñati Socio-Legal Series. Op aanvraag kunnen ook andere bijeenkomsten worden ondergebracht.

Het instituut is gehuisvest in een Spaans renaissancegebouw dat in 1543 werd voltooid als een universitaire rechtenstudie. Het gebouw, afgestaan door de provinciale overheid ( "Diputación Foral") van Gipuzkoa, is gerenoveerd naar de bibliotheek, administratieve kantoren, zalen voor vergaderingen en cursussen en een video center tegemoet te komen. Dit gebouw is gelegen in het hart van het oude Oñati , op korte loopafstand van een ander gebouw dat accommodatie biedt aan studenten, docenten en degenen die workshops bij het Instituut volgen. Deze 18e-eeuwse residentie, het Palacio Antía, beschikbaar gesteld door de stad Oñati , is onlangs ook gerenoveerd en biedt zowel gemeenschappelijke kamers voor sociale activiteiten als comfortabele, moderne accommodatie.

Locaties

  • Oñati

    Av de Unibertsitate,8, 20560, Oñati

    Vragen