Keystone logo
The NUCB Business School

The NUCB Business School

The NUCB Business School

Invoering

De Nagoya University of Commerce & Business (NUCB) Business School is een particuliere universiteit in het hart van het op twee na meest kosmopolitische gebied van Japan. Ze werd opgericht in 1953 en is de eerste en enige in Japan die geaccrediteerd is door AACSB International, The Association of MBAs (AMBA) en EQUIS. NUCB BS is algemeen gerangschikt als nummer 1 in MBA-, EMBA- en MIM-programma's door QS en bereikt consequent topposities in het hele land.

Geschiedenis van de NUCB Business School

Yuichi Kurimoto was de eerste Japanse persoon die in 1930 afstudeerde aan de Faculteit der Letteren van de Universiteit van Alberta. Bij zijn terugkeer naar Japan erkende hij dat het onderwijs grotendeels toegankelijk was voor de elite, en daarom verdedigde hij de strijd om het beschikbaar te stellen aan de niet-afgestane Japanners jeugd van de dag. In 1935 begon hij aan een beroepsinstituut genaamd de 'Nagoya Railroad School', die later werd gevolgd door een middelbare school en een junior college.

Yuichi Kurimoto, altijd een visionair, realiseerde zich dat de naoorlogse economische en bevolkingsgroei in Japan een sterke vraag zou creëren naar een instelling voor bedrijfsonderwijs. Zo werd in 1953 de Nagoya University of Commerce & Business (NUCB) opgericht.

Accreditatie: NUCB Business School is de eerste en enige Triple Crown Business School in Japan die is geaccrediteerd door AACSB, AMBA en EQUIS!

De NUCB Business School kondigt met trots aan dat het het eerste en enige MBA-programma in Japan is met een drievoudige accreditatie van AACSB International, The Association of MBAs (AMBA) en EQUIS. Deze kwaliteitsonderscheidingen van AACSB, AMBA en EQUIS zijn een bevestiging van het strategische initiatief van NUCB om de beste van de beste Business Schools in Japan en Azië te zijn. In dit tijdperk van globalisering betekent internationale erkenning door prestigieuze accreditatie-instellingen als AACSB, AMBA en EQUIS dat we ons blijven inzetten voor kwaliteitsborging en het behoud van de hoogste wereldwijde normen.

De Nagoya University of Commerce and Business en de NUCB Business School zijn volledig erkend door het Japanse ministerie van Onderwijs, Cultuur, Sport, Wetenschap en Technologie.

NUCB en AACSB International

AACSB International-The Association to Advance Collegiate Schools of Business is de beroepsvereniging voor universiteits- en universitair managementonderwijs en het belangrijkste accreditatiebureau voor bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's in bedrijfskunde en boekhouding.

In 2002 werd de Nagoya University of Commerce and Business & NUCB Business School als derde onderwijsinstelling in Japan lid van AACSB International. NUCB heeft het zelfevaluatierapport ingediend en kreeg accreditatie voor haar undergraduate en graduate programma's in 2006.

NUCB Business School en AMBA

De NUCB Business School is de eerste business school in Japan die is geaccrediteerd door The Association of MBAs. De AMBA-accreditatie geldt alleen voor de MBA- en EMBA-programma's in het Japans van de NUCB Business School; AACSB International keurt zowel de undergraduate als de graduate programma's goed.

NUCB Business School en EQUIS

Op 29 september 2021 kreeg NUCB Business School de European Quality Improvement System (EQUIS) accreditatie van de European Foundation for Management Development (EFMD), een van de grootste internationale organisaties voor kwaliteitsevaluatie van managementonderwijs. Alleen onderwijs- en onderzoeksinstellingen die de hoogst mogelijke kwaliteit in curricula en onderzoeksactiviteiten aantonen door middel van een strenge beoordeling door een panel van gewaardeerde deskundige examinatoren, komen in aanmerking om een van de paar honderd (op dit moment 197 business schools wereldwijd) te worden die EQUIS-accreditatie verdienen.

NUCB Business School en Eduniversal

Eduniversal heeft de ranglijst die is gekozen door decanen van de universiteiten en scholen op de lijst van 1.000. NUCB is door het Wetenschappelijk Comité van Eduniversal gekozen als een van de beste internationaal bekende Business Schools.

Ranglijsten

De QS Global MBA 2024 Rankings vermeldt de NUCB BS als het #1 fulltime MBA-programma in Japan en #19 in Azië.

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

Locaties

  • Nagoya

    The NUCB Business School Global Leader Program Admissions Office 1-3-1 Naka-ku Nishiki Nagoya, Aichi, Japan

Vragen