Keystone logo
Northwestern State University of Louisiana NSU

Northwestern State University of Louisiana NSU

Northwestern State University of Louisiana NSU

Invoering

Northwestern State University is een responsieve, studentgerichte instelling die zich inzet voor het verwerven, creëren en verspreiden van kennis door middel van innovatief onderwijs, onderzoek en dienstverlening. Met haar certificaat-, undergraduate- en graduate-programma's bereidt Northwestern State University haar steeds diverser wordende studentenpopulatie voor om bij te dragen aan een inclusieve wereldwijde gemeenschap met een standvastige toewijding aan het verbeteren van onze regio, staat en natie.

Northwestern State University werd in 1884 opgericht in het oude Bullard Mansion bovenop een heuvel met uitzicht op de bruisende rivierhavenstad Natchitoches. In 1921 begon de Louisiana State Normal School, die aanvankelijk een 2-jarige opleiding aanbood om onderwijzers voor te bereiden, een 4-jarige opleiding voor onderwijzers aan te bieden en werd omgedoopt tot het Louisiana Normal College. In 1944 leidde de verdere uitbreiding van het diploma-aanbod ertoe dat de naam van de school werd veranderd in Northwestern State College. In 1970 bereikte het college de status van universiteit en kreeg het de naam die het nog steeds heeft: Northwestern State University of Louisiana.

Vandaag, meer dan 136 jaar later, zijn er nog drie kolommen van de oorspronkelijke structuur op wat nu Normal Hill wordt genoemd in een National Historic District. Deze locatie is de oudste continu bezette locatie voor hoger onderwijs in Louisiana. De steeds groeiende Northwestern State bedient de regio ook op zijn instructielocaties buiten de campus in Shreveport, Alexandrië en Fort Polk.

Locaties

  • Natchitoches

    Sam Sibley Drive,175, 71457, Natchitoches

    Opleidingen

    Vragen