Keystone logo
Northeast Agricultural University

Northeast Agricultural University

Northeast Agricultural University

Invoering

Northeast Agricultural University (NEAU) is een hooggeplaatste landbouwuniversiteit in China, gespecialiseerd in landbouwwetenschap en gericht op biowetenschappen en voedingswetenschappen. NEAU werd opgericht in 1948 en werd opgericht door de provinciale regering van Heilongjiang en het ministerie van Landbouw van de Volksrepubliek China.

NEAU is een van de belangrijkste universiteiten in het kader van China's 'National 211 Project and Mid-West Basic Competence of Higher Education Project. Bovendien is NEAU een van de universiteiten van A-niveau in het niet-gegradueerde onderwijs, verleend door het ministerie van Onderwijs. NEAU heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een allesomvattende universiteit met 16 scholen en één afdeling op het gebied van landbouw, techniek, wetenschap, economie en management en kunst.

Op dit moment heeft de universiteit 28052 studenten, waaronder 24157 studenten en 3690 afgestudeerde studenten. Als een van de belangrijkste nationale universiteiten van China heeft NEAU meer dan 200 duizend afgestudeerden opgevangen. Ze zijn betrokken als innovatietalenten, geïntegreerde talenten en toegepaste talenten op het gebied van geavanceerd onderzoek en landbouwproductie in heel China en de provincie Heilongjiang. NEU werd opgericht in 1948, oorspronkelijk onder de naam "Northeastern Agricultural Institute".

De school werd in 1950 omgedoopt tot "Harbin Agricultural Institute". In 1994 werd de naam Northeastern Agricultural University aangenomen. De universiteit heeft 1544 voltijdse docenten, waaronder 312 hoogleraren en 452 universitair hoofddocenten. 712 van hen zijn gepromoveerd en 557 van hen hebben een masterdiploma behaald. Sommige van onze professoren hebben uitstekende prestaties geleverd, waaronder een lid van de Chinese Academy of Engineering (CAE) en 171 promotores. Onze academici en onderzoekers hebben vele onderscheidingen en prijzen gewonnen als erkenning voor hun innovaties en ontdekkingen. De vorderingen die ze hebben gemaakt, hebben het aanzien van de door hen gekozen werkterreinen veranderd en hebben ertoe bijgedragen dat we een hooggeplaatste landbouwuniversiteit in China zijn geworden.

Onze onderzoeksteams en professoren zijn bekroond met 30 nationale prijzen van de Staatsprijs voor Natuurwetenschappen, de Staatsprijs voor Uitvinding en de Nationale Prijs voor Vooruitgang in Technologie en Wetenschap. Vanwege onze buitengewone bijdragen aan de ontwikkeling van de provincie Heilongjiang, hebben we verschillende provinciale prijzen ontvangen: 9 prijzen voor buitengewone technologische voordelen, 3 prijzen voor revitaliserende economie en 2 prijzen voor bijdragen aan graanproductie.

Met het motto "Hard werken en zelfdiscipline" en de geest van het zoeken naar ijver, realisme, toewijding en innovatie, is NEAU toegewijd aan een bekende landbouwuniversiteit van hoog niveau.

Locaties

  • Harbin

    Dong Zhan Jie, , Harbin

    Opleidingen

    Vragen