Keystone logo
© METADATA
Nord University

Nord University

Nord University

Invoering

Nord University werd in 2016 opgericht door de fusie van de Universiteit van Nordland, Nesna University College en Nord-Trøndelag University College. We hebben ongeveer 200 opleidingen, verspreid over 8 nieuwe en moderne campussen. De Faculteit Biowetenschappen en Aquacultuur is gevestigd in Bodø en Steinkjer, belangrijke regio's voor de ontwikkeling van de zee en de landbouw. Met ons eigen onderzoeksstation, twee onderzoeksschepen en toegang tot de eerste bioraffinaderij van Noorwegen lopen we voorop in ontwikkelingen die relevant zijn voor zowel Noorwegen als de wereld.

De relevantie van Nord University

​Nord​ University zal mondiale uitdagingen het hoofd bieden met nieuwe kennis, gebaseerd op de natuur en de mensen van onze regio. Het Hoge Noorden is de belangrijkste strategische regio van Noorwegen. Nord University zal het sociaal en economisch onderzoek met betrekking tot het Hoge Noorden versterken.

De provincies Nordland en Trøndelag zijn rijk aan natuurlijke hulpbronnen en vertegenwoordigen een aanzienlijk potentieel voor duurzame waarde en werkgelegenheidscreatie. Nord University zal bijdragen aan de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs, met name binnen de biowetenschappen, bedrijfskunde, sociale wetenschappen, gezondheidswetenschappen, onderwijswetenschappen en professionele wetenschappen.

Nord University is gevestigd in Sámeednam/Saepmie en is verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling binnen de talen en cultuur van Lule en Zuid-Saami. Nord zal Saami-onderwijsprogramma’s versterken en de reikwijdte van multidisciplinair Saami-onderzoek vergroten.

Waardeverklaring

Nord University zal worden gekenmerkt door de kwaliteit van haar onderzoek en onderwijs en door haar verbondenheid: tussen studenten en personeel, tussen onderwijsprogramma's en het beroepsleven, en tussen onderzoek en de samenleving. Onze studenten en medewerkers zijn onze belangrijkste hulpbronnen.

De onderwijs- en werkomgeving aan Nord University zal gebaseerd zijn op participatie, respect en inclusiviteit. Nord University zal de principes van academische vrijheid, gelijkheid en diversiteit, hoge ethische normen en institutionele autonomie blijven ontwikkelen, door middel van goed leiderschap, collegialiteit en sociale verantwoordelijkheid op alle niveaus van de organisatie.

De kernwaarden van Nord University zijn:

  • eerbied
  • Transparantie
  • Verbondenheid
  • ​Creativiteit

Strategische kern

Het academische profiel van Nord University zal voortbouwen op onze strategische kerngebieden binnen onderwijs en onderzoek, waarin zowel regionale voordelen en eisen als nationale strategieën zijn opgenomen, en zal de doctoraatsprogramma's van de universiteit versterken.

Locaties

  • Bodø

    Universitetsalléen, 11, 8026, Bodø

Vragen