Keystone logo
Niigata University

Niigata University

Niigata University

Invoering

We naderen het einde van het eerste kwart van de 21e eeuw. Gedurende deze tijd zijn er nog steeds conflicten en natuurrampen die werden gesymboliseerd door de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten in 2001 en de grote aardbeving in Oost-Japan in 2011. Nu worden we geconfronteerd met de enorme uitdagingen van de COVID-19-pandemie, die onze samenleving in rep en roer heeft gebracht. Aan de andere kant zijn er grote verwachtingen van snel voortschrijdende wetenschap en technologie als drijvende kracht voor de ontwikkeling van een duurzame samenleving. Dienovereenkomstig is in de loop van de sociale hervorming een ingrijpende herziening van de missie van de universiteiten noodzakelijk geworden.

Niigata University wil nodig zijn en nog meer blijven schitteren in de turbulente samenleving van de 21e eeuw. Daartoe zullen we altijd nadenken over wat we als nationale universiteit in Japan kunnen doen, actie ondernemen en bijdragen aan het koesteren van individuen van de volgende generatie en aan de ontwikkeling van zowel de wetenschap als de samenleving op basis van voorspellingen van de toekomst.

Deze Niigata University Vision 2030 keert terug naar de basis van Niigata University en laat verschillende belanghebbenden zien wat de toekomst van Niigata University zou moeten zijn. In deze visie beschouwen we het jaar 2030 als de directe toekomst, aangezien het de deadline is voor de SDG's (Sustainable Development Goals). Door "Een voorloper te worden van toekomstige levensinnovatie" als de missie die Niigata University moet volbrengen in de richting van de samenleving van de toekomst, zullen we de kennis van Niigata University als een alomvattende universiteit verzamelen om menselijke activiteiten op aarde te verrijken. Op basis van deze visie hebben we visies geformuleerd van wat Niigata University in de toekomst van 2030 zou moeten zijn en hebben we het pad naar deze visies als ons doel vastgesteld.

Locaties

  • Niigata

    Niigata, Japan

    Opleidingen

    Vragen