Keystone logo
Erasmus MC Netherlands Institute for Health Sciences - Erasmus University Rotterdam Research Master in Health Sciences - Specialisatie in economische analyse van gezondheid
Erasmus MC Netherlands Institute for Health Sciences - Erasmus University Rotterdam

Research Master in Health Sciences - Specialisatie in economische analyse van gezondheid

Rotterdam, Nederlanden

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 18.700 / per year

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Overzicht

De Research Master-programma in Health Sciences is bedoeld om studenten te voorzien van een grondig begrip van methoden in zowel klinische of volksgezondheid onderzoek. Specialisaties omvatten klinische epidemiologie, epidemiologie, volksgezondheidsepidemiologie, genetische en moleculaire epidemiologie en gezondheidseconomische analyse. Na afronding hebben kandidaten de kennis, het inzicht en de vaardigheden om state-of-the-art studies voor te stellen, uitstekende onderzoeksprotocollen te schrijven, het onderzoek uit te voeren, de gegevens te analyseren met behulp van moderne statistische technieken, verdedigbare causale gevolgtrekkingen te maken, tot gerechtvaardigde conclusies te komen en schrijf uitstekende onderzoekspapers. Afhankelijk van de gekozen specialisatie, zal de kandidaat zich concentreren op bijvoorbeeld klinische proeven, populatieonderzoeken, interventies op het gebied van de volksgezondheid of modelstudies.

Dit programma is NVAO-geaccrediteerd. Ga voor meer informatie naar de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) op www.nvao.net.

Doelen

Studenten verwerven de volgende competenties:

 • Vermogen om een klinisch of volksgezondheidsprobleem te formuleren en te vertalen naar een wetenschappelijke vraag.
 • Mogelijkheid om een uitgebreide literatuurstudie over een probleem uit te voeren.
 • Mogelijkheid om een wetenschappelijke vraag te vertalen in een onderzoeksprotocol.
 • Verwerving van kwantitatieve vaardigheden.
 • Mogelijkheid om causale gevolgtrekkingen te maken.
 • Vermogen om gepubliceerd onderzoek kritisch te beoordelen.
 • Mogelijkheid om het onderzoek uit te voeren, gegevens te verzamelen en te analyseren en conclusies te trekken.
 • Mogelijkheid om een masterthesis te schrijven, inclusief de doelstelling (en) van het onderzoek, een samenvatting van de literatuur, materialen, methoden, resultaten, discussie en conclusies van het onderzoeksproject en om deze bevindingen op wetenschappelijke bijeenkomsten te presenteren. Publicatie van de onderzoeksresultaten in een internationaal peer-reviewed tijdschrift wordt aangemoedigd.

Carrièremogelijkheden

De opleiding bereidt je voor op een loopbaan in internationaal medisch onderzoek of voor uitvoerende of adviserende functies in klinische geneeskunde, volksgezondheid, farmaceutisch onderzoek of gezondheidsbeleid.

Komt u in aanmerking?

Je moet voldoen aan de volgende criteria:

 • Je hebt een bachelordiploma of een relevant masterdiploma van een discipline in of gerelateerd aan klinische geneeskunde of volksgezondheid (medische arts, gezondheidswetenschappen, voeding, (medische) biologie, scheikunde, farmacie, milieuwetenschappen, bewegingswetenschappen, sociologie, economie , psychologie, etc.) of een brede bacheloropleiding met voldoende basisvakken in de bovengenoemde disciplines.
 • Je hebt een goed werkende beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Specialisatie Gezondheid Economische analyse inhoud

Programmadirecteur

AE Attema, Ph.D.

Beschrijving

Onderzoek naar gezondheidseconomische analyse wordt een wereldwijd fenomeen. De kosten voor gezondheidszorg stijgen snel, waardoor zorgverleners over de hele wereld ernstig bezorgd worden. De duurzaamheid van het gezondheidszorgsysteem, dat voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is, is moeilijk te bereiken en te onderhouden. De moeilijkheden in verband met het waarborgen van een eerlijk en uitgebreid gezondheidszorgsysteem zijn een belangrijke stimulans voor het uitvoeren van gezondheidseconomisch onderzoek.

Daarom is gezondheidseconomische analyse een dynamisch en groeiend onderzoeksgebied met talloze banen. De specialisatie biedt een unieke combinatie van epidemiologische en gezondheidseconomische cursussen, die erop gericht zijn u belangrijke analytische en professionele vaardigheden aan te leren voor het ontwerpen, uitvoeren en rapporteren van academisch onderzoek op het gebied van gezondheidseconomie. Meestal, als student gezondheidseconomische analyse, behandel je vragen zoals:

 • Hoe vinden we een balans tussen de betaalbaarheid van de gezondheidszorg en de kwaliteit van de gezondheidszorg?
 • Zijn nieuwe zorginterventies de uitgaven waard?
 • Hoe presteren zorgstelsels ten opzichte van elkaar in termen van solidariteit en betaalbaarheid?
 • Worden gezondheid en gezondheidszorg eerlijk verdeeld onder de bevolking?
 • Hoe kunnen we onze huidige gezondheidseconomische onderzoeksmethoden verbeteren?
 • Hoe kunnen we gezondheidseconomische studies ontwerpen? Deze specialisatie is een joint venture tussen de NIHES en de Erasmus School of Health Policy

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Master in gezondheid, economie en management (EU-HEM)
  • Bologna, Italië
 • MSc Economics and Business - Specialisation in Health Economics
  • Rotterdam, Nederlanden
 • European Master in Health Economics and Management
  • Rotterdam, Nederlanden