Keystone logo
NEOMA Business School

NEOMA Business School

NEOMA Business School

Invoering

We leiden studenten, leidinggevenden en ondernemers op en genereren kennis om de toekomst van het bedrijfsleven en de samenleving vorm te geven in een mondiale, duurzame en verbonden wereld.

In een tijdperk van kunstmatige intelligentie koesteren we menselijke intelligentie.

De school biedt een uitgebreid portfolio van programma's op haar campussen in Reims, Rouen en Parijs, en haar virtuele campus, van bachelor- en masteropleidingen in management tot executive onderwijs.

De faculteit telt ruim 195 vaste hoogleraren en onderzoekshoogleraren, van wie 73% een internationaal profiel heeft. NEOMA Business School heeft meer dan 72.000 afgestudeerden in 127 landen.

Onder voorzitterschap van Michel-Edouard Leclerc heeft de school de status van consulaire instelling voor hoger onderwijs (EESC) gekregen. De decaan is Delphine Manceau.

Ons merkmanifest

Bij NEOMA Business Schoolweten we één ding zeker:

 • In een steeds veranderende wereld moet onderwijs nieuwe Pathwaysopenen.
  Daarom dagen we traditionele onderwijsmodellen van lesinhoud uit om onze studenten toe te rusten om een actieve rol te spelen in de transformatie van bedrijven en de huidige samenleving en hen de vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om de beroepen van morgen uit te oefenen.
 • In een tijdperk van kunstmatige intelligentie geloven we ook in menselijke intelligentie.
 • In een tijdperk van individualisme bevorderen we empathie en samenwerking.
 • In een tijdperk van globalisering geloven we dat uniciteit voortkomt uit iemands karakter, waarden, verplichtingen en passies.
  Omdat passie hebben betekent richting hebben, omdat we zelf gepassioneerd zijn, begeleiden we onze studenten en moedigen ze aan om te innoveren, te experimenteren, initiatief te nemen. We willen dat ze zichzelf vinden, het beste vinden Pathway voor hun eigen voldoening, vaardigheden ontwikkelen in plaats van alleen maar technieken te leren. We moedigen hen aan om naar beter te streven, de transformatie van de samenleving te leiden en elke uitdaging aan te gaan, zowel in Frankrijk als in de rest van de wereld.

Zo traint NEOMA Business School gepassioneerde mensen, geïnspireerde en inspirerende economische spelers die hunkeren naar zingeving en volledig in staat zijn om te bouwen aan de samenleving van morgen: de architecten van morgen.

Welkom bij NEOMA Business School

Wees gepassioneerd. Vorm de toekomst

Een innovatieve en wereldwijde business school

Onze ambitie

is om een innovatieve en wereldwijde business school te zijn, impact te maken door middel van hoogwaardig onderwijs en onderzoek, en een verantwoordelijke, flexibele en toekomstgerichte mentaliteit te koesteren.

Omdat we gepassioneerd zijn over de uitdagingen van het hoger onderwijs, het bedrijfsleven en de samenleving, inspireren we studenten, docenten en bedrijfsleiders om vragen te stellen, te experimenteren en te innoveren.

3 strategische prioriteiten

 • Focussen op onderwijsinnovatie: door te anticiperen op transformaties en nieuwe leermethoden, met een ervaringsgerichte en digitale dimensie centraal in dit project.
 • De internationale ervaring opnieuw uitvinden: ons wereldwijde netwerk van uitstekende universiteiten draagt bij aan het verbeteren van de uitwisselingservaring van studenten, die altijd zinvoller is wanneer ze wordt doorgebracht in een onderdompeling in het buitenland.
 • 360°-expertise toepassen: door de synergieën van zijn verschillende activiteiten (programma's, onderzoek, Executive Education en business) te ontwikkelen door het opzetten van Areas of excellence gericht op het onderhouden van nauw contact met de problematiek van bedrijfstransformatie.

Waarden

Openheid, innovatie, respect en uitmuntendheid

In een constant veranderende omgeving laat NEOMA Business School zich bij zijn dagelijkse activiteiten leiden door vier kernwaarden: openheid, innovatie, respect en uitmuntendheid. Dit zijn de kernwaarden die de school wil delen met haar studenten, afgestudeerden en meer in het algemeen met de gemeenschappen die in haar omgeving floreren.

 • Openheid voor anderen wekt nieuwsgierigheid, aanpassingsvermogen en kritisch denken in een voortdurend veranderende wereld.
 • Innovatie heeft tot doel een ondernemersmentaliteit te ontwikkelen en creativiteit, behendigheid en het nemen van risico's te bevorderen.
 • Respect, een combinatie van ethiek, ruimdenkendheid en tolerantie, heeft tot doel diversiteit te bevorderen en dialoog aan te gaan. Het brengt verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee.
 • Excellence als roadmap: NEOMA streeft er elke dag naar om zichzelf te overtreffen in alles wat het doet.
177002_our-identity-EN.jpg

Campusfuncties

De Reims-campus

De NEOMA Business School Reims-campus bestaat uit twee campussen, op 5 minuten van elkaar met de tram, en vormt een resoluut eigentijds architectonisch ensemble.

De campussen zijn uitgerust met eersteklas onderwijsmateriaal: interactieve whiteboards, simulatielokalen, handelslokalen, taallaboratoria, verenigingslokalen, mediatheek, studentenwoningen, etc.

Een omgeving ten dienste van innovatieve pedagogiek is toegankelijk op de campus en daarbuiten: e-learningplatform en toegang op afstand tot de kennis- en documentatiebanken van de school (e-boeken, elektronische tijdschriften, gespecialiseerde databases).

De campus van Rouen

De Rouen-campus van NEOMA Business School biedt haar studenten een bevoorrechte omgeving, in het hart van een bosrijk gebied van 7 hectare.

De campus is uitgerust met eersteklas onderwijsmateriaal: handelsruimte, verenigingsgebouwen, mediatheek, studentenwoningen, enz.

Een omgeving ten dienste van innovatieve pedagogiek is toegankelijk op de campus en daarbuiten: e-learningplatform en toegang op afstand tot de kennis- en documentatiebanken van de school (e-boeken, elektronische tijdschriften, gespecialiseerde databases).

De Parsi-campus

De nieuwe Parijse intramurale campus van NEOMA Business School is een duurzaam en verantwoord gebouw, van hoge milieukwaliteit en verbinding, dat aan het begin van het schooljaar 2021 zijn deuren opende.

Het ligt in het hart van de hoofdstad, in het 13e arrondissement in de dynamische en typisch Parijse wijk Butte aux Cailles, dicht bij een efficiënte transportinfrastructuur.

Het wordt omringd door grote universitaire instellingen (Parijs Panthéon Sorbonne) en systemen die verband houden met incubatie en versnelling, zoals Station F.

  Accreditaties

  Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

  Campusleven & Faciliteiten

  Bij NEOMA Business School worden studenten ondersteund in elk aspect van hun leertraject, vanaf de eerste dag (papierwerk) en gedurende het hele studietraject (begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen over cursusopties, het ontwikkelen van het carrièreplan…).

  NEOMA Business School heeft voor 4 jaar het 3-sterrenlabel « Bienvenue en France » gekregen! Dit is een erkenning voor de vele diensten die de school aan internationale studenten biedt als ze eraan denken hen te helpen beter te integreren in het leven in Frankrijk en op de campus. Deze accreditatie wordt verleend door een groep belanghebbenden in het Franse hoger onderwijs, waaronder Campus France en het Ministerie van Europese en Internationale Zaken.

  De HUB is bedoeld om internationale studenten te helpen zich te vestigen en om te gaan met administratieve procedures (sociale zekerheid, verzekeringen, het openen van een bankrekening, het boeken van accommodatie, pendeldiensten naar de luchthaven, gastvrijheid op de campus, welkomstdagen, rondleidingen op de campus, enz.)

  De Talent en Carrière Unit (T&C): gericht op het ontdekken en stimuleren van talent van studenten.

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Career Services
  • Stages/Block-release
  • Opleiding/werkgelegenheid

  De afdeling Studentenzaken: gericht op het zo soepel en plezierig mogelijk maken van het leertraject van de studenten, begeleiden teams van studieadviseurs de studenten tijdens hun hele studie en profiteren ze van de volgende diensten:

  • Academische begeleiding en ondersteuning
  • Ondersteuning bij studeren in het buitenland
  • Studentenverenigingen op onze campussen

  Bijna 90 studentenverenigingen organiseren activiteiten op elk van onze campussen die onze studenten de perfecte kans bieden om te leren en verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen, evenals ruimte voor creatie en innovatie. Door actief lid te worden van een groepsproject kunnen uw professionele vaardigheden echt tot bloei komen.

  • Jaarlijkse budgettering van 3,4 miljoen euro
  • Jaarlijks worden er 500 evenementen georganiseerd
  • 850 actieve studenten

  Locaties

  • Paris

   Rue Vandrezanne,6, 75013, Paris

   • Reims

    Rue Pierre Taittinger,59, 51100, Reims

    • Reims

     Avenue d'Epernay,120, 51100, Reims

     • Rouen

      1 Rue du Maréchal Juin, 76130, Rouen

      Vragen