Keystone logo
National University of the Northeast (Universidad Nacional del Nordeste)

National University of the Northeast (Universidad Nacional del Nordeste)

National University of the Northeast (Universidad Nacional del Nordeste)

Invoering

Tussen 1920 en 1955 werd het universitaire leven in het noordoosten gevormd door de werking van faculteiten, carrières en instituten die waren opgericht door en ondergeschikt waren aan de nationale universiteiten van de Litoral en Tucumán.

Onder de faculteiten die vormden, was de UNL de faculteit Landbouw, Veeteelt en aanverwante industrieën, gevestigd in de stad Corrientes. Daar ontstond op initiatief van een groep professoren en als antwoord op de behoeften van het milieu het Nationaal Instituut van Leraren, waarvan de werking op 6 juni 1951 werd goedgekeurd door het Rectoraat van de Nationale Universiteit van de Litoral.

Op 30 april 1951 werd Resolutie nr. 262 uitgevaardigd aan de Universidad Nacional del Litoral, die de Faculteit der Economische, Handels- en Politieke Wetenschappen machtigde om in de stad Resistencia een eerstejaarsafdeling van de opleiding Public Accountant en Expert op te richten . Splitser. Het ontstond in reactie op het verzoek dat de gouverneur van het nationale grondgebied van Chaco - naar aanleiding van de bezorgdheid van de toenmalige directeur van de Nationale School voor Handel van Resistencia - aan het ministerie van Onderwijs van de Natie voorlegde.

De School of Medicine werd opgericht in Corrientes, op 5 maart 1953, bij Resolutie nr. 79 van het Rectoraat van de Nationale Universiteit van de Litoral, ad referendum van de Universiteitsraad, die werd bevestigd door Resolutie nr. 234 van 24 maart van de hetzelfde jaar, afhankelijk van de Faculteit Medische Wetenschappen, Farmacie en Ramos Menores van de bovengenoemde universiteit.

In 1937 werd op initiatief van de rector van de Nationale Universiteit van Tucumán besloten om in dat huis een onderzoeksorgaan op te richten dat zich toelegt op de studie van verschillende facetten van de realiteit van de noordelijke regio van het land, inclusief gezondheid. Dat lichaam, opgericht op 6 november 1937, heette de Regionale Onderzoeksafdeling en omvatte zes agentschappen met vergelijkbare doeleinden, waaronder het Instituut voor Regionale Geneeskunde, opgericht door Resolutie nr. 315/73 van 7 december 1937. In 1954 , werd het opgelost door resolutie nr. 1221/226/954, de overdracht van het hoofdkantoor van het Instituut voor Regionale Geneeskunde naar de stad Resistencia.

Op 2 april 1955 werd de Law School opgericht, afhankelijk van de Faculteit der Juridische en Sociale Wetenschappen van de Universidad Nacional del Litoral, actief in de stad Corrientes.

Locaties

  • 868

    25 de Mayo,868, W3400, 868

    Opleidingen

    Vragen