Keystone logo
National University Of Rosario (Universidad Nacional Del Rosario)

National University Of Rosario (Universidad Nacional Del Rosario)

National University Of Rosario (Universidad Nacional Del Rosario)

Invoering

De Nationale Universiteit van Rosario werd in 1968 opgericht door middel van wet 17.987. De oprichtingsstructuur was een detachement van de Universidad Nacional del Litoral, waaruit het zijn eerste academische en administratieve organen nam, die op dat moment bestonden uit: de faculteiten Medische Wetenschappen, Wetenschappen, Ingenieurswetenschappen en Architectuur, Economische Wetenschappen, Filosofie, Recht en Politiek. Wetenschappen, Tandheelkunde, Agrarische Wetenschappen en de ziekenhuisscholen en middelbare scholen die ervan afhankelijk waren, naast het Hoger Muziekinstituut van Rosario.

Sinds de oprichting begon de Nationale Universiteit van Rosario een actieve relatie met de Rosario-samenleving van waaruit ze elk van de projecten die ze lanceerde, voortbracht en dat tot uiting kwam in aanhoudende groei volgens de eisen van de regio.

De huidige structuur bestaat uit 12 faculteiten, 3 middelbare scholen en 1 centrum voor interdisciplinaire studies. Het heeft een bouwoppervlakte van 68.000 vierkante meter waar een academisch aanbod bestaat uit 171 postdoctorale graden, 63 niet-gegradueerde graden, 15 technische cursussen, 53 tussenliggende graden, 26 graden door articulatie met het niet-universitaire hoger onderwijssysteem, en 32 postdoctorale opleidingen.

In de afgelopen jaren werd de virtuele campus aan dit academische aanbod toegevoegd, van waaruit cursussen worden aangeboden in de afstandsmodus en met webondersteuning als leeromgeving.

Locaties

  • Rosario

    Córdoba,1814, S2000, Rosario

    Vragen