Keystone logo
National University of Physical Education and Sports

National University of Physical Education and Sports

National University of Physical Education and Sports

Invoering

National University of Physical Education and Sports (UNEFS)

De National University of Physical Education and Sports (UNEFS) in Boekarest is de eerste instelling voor hoger onderwijs voor de opleiding van leerkrachten lichamelijke opvoeding in Roemenië. Het was de 10e instelling van deze soort in de wereld en de 5e in Europa.

Vince Fleming / Unsplash

117748_photo-1547347298-4074fc3086f0.jpg

De cursussen begonnen op 1 december 1922 in Boekarest en het oprichtingsdocument werd erkend door de Wet op de lichamelijke opvoeding die op 15 juni 1923 werd afgekondigd en in het staatsblad nr. 59 van 17 juni 1923, onder de naam National Institute of Physical Education (INEF) . Het eerste hoofdkantoor van de nieuwe INEF bevond zich in Dealul Spirii, de plaats waar op 13 september 1848 de brandweerlieden van Valter Maracineanu de voorlopige regering tegen de Turken verdedigden.

In juni 2018 vierde de UNEFS, die in de loop van de tijd verschillende namen kreeg, 95 jaar ononderbroken activiteit. Gedurende deze periode hebben geweldige atleten, geëerde coaches, succesvolle managers en zakenmensen op verschillende gebieden, mensen met verantwoordelijke posities, institutionele leiders in ons vakgebied en niet alleen, echte ambassadeurs van Roemenië, gestudeerd, getraind of hun opleiding in deze instelling voltooid.

Snapwire / Pexels

117749_pexels-photo-618612.jpeg

In het classificatiesysteem van de Europese Unie wordt UNEFS gedefinieerd als een "A" -niveau onderwijs- en onderzoeksinstelling die alle basisgebieden van wetenschappelijke kennis met betrekking tot mens, onderwijs, gezondheid, cultuur en samenleving bij elkaar brengt. Studieprogramma's zijn in overeenstemming met het Bolognaproces en de universiteit heeft het Erasmus University Charter ontvangen, dat partnerschappen heeft met universiteiten in de Europese ruimte.

Tijdens de externe evaluaties van 2009 en 2017 heeft de ARACIS-raad de universiteit een High Degree of Confidence-beoordeling toegekend.

Locaties

  • Bucharest

    Strada Constantin Noica,140, 060057, Bucharest

Opleidingen

Vragen