Keystone logo
National Taiwan University International College

National Taiwan University International College

National Taiwan University International College

Invoering

NTU's institutionele voorganger was Taihoku Imperial University, opgericht in 1928 door het Japanse koloniale bestuur. De eerste president was Shidehara Tan Tairaka Hiroshi. In 1945 won de Republiek China de verzetsoorlog tegen Japan en werd Taiwan overgedragen aan de nationalistische regering van China. Op 15 november van dat jaar werd Taihoku Imperial University formeel overgedragen aan de Chinese regering en omgedoopt tot National Taiwan University, met Dr. Tsung-lo Lo aangesteld als de eerste president.

Tijdens de Japanse bezetting bestond de universiteit uit twee academische afdelingen: de afdeling Literatuur en Politiek en de afdeling Wetenschap en Landbouw, met ongeveer 60 studenten per semester. In 1936 kwam daar de medische afdeling bij, in 1943 gevolgd door de afdeling Engineering. Daarnaast omvatte de universiteit de aangesloten afdeling Land- en Bosbouw, de aangesloten afdeling Medische specialismen, een onderzoeksinstituut voor tropische geneeskunde en een voorbereidende school. Ook kwamen in 1943 het onderzoeksinstituut Southern Humanities en het onderzoeksinstituut Southern Resource erbij. In die tijd werkte elke divisie volgens het collegesysteem, met een voltijdhoogleraar die de leiding had over een faculteit van universitair hoofddocenten, docenten, onderwijsassistenten en staf. Deze afdelingen en instituten waren financieel onafhankelijk en hadden hun eigen bibliotheken. Tegen 1945 breidde de universiteit zich uit tot vijf divisies, waaronder literatuur en politiek, wetenschap, landbouw, geneeskunde en techniek, met een totale inschrijving van 382 studenten.

132144_pexels-photo-1543895.jpeg
mentatdgt / pexels

Na herstructurering in overeenstemming met het ROC academische systeem in 1945, werden academische afdelingen opgericht en de voormalige divisies werden omgedoopt tot Colleges. De afdeling Literatuur en Politiek was verdeeld in het College of Liberal Arts en het College of Law. Daarnaast werden hogescholen voor Wetenschap, Geneeskunde, Techniek en Landbouw opgericht. Aanvankelijk waren er zes hogescholen met 22 afdelingen. In 1945 waren er 585 studenten ingeschreven. In de daaropvolgende jaren breidden de afdelingen en hogescholen zich uit in faculteit en hardware, in overeenstemming met de groeiende budgetten en de stijgende sociale verwachtingen. In 1960 werd bij wijze van proef gestart met de nachtschool en in 1967 werd een nieuwe nachtschool opgericht. In 1987 werd het College of Management opgericht, gevolgd door het College of Public Health in 1993 en het College of Electrical Engineering in 1997. Het College of Electrical Engineering werd later omgedoopt tot College of Computer Science and Electrical Engineering; in 1999 werd het College of Law omgedoopt tot het College of Social Sciences, en de Night Division en het Centre for Continuing Education werden gecombineerd om de School for Professional and Continuing Studies te vormen. In 2002 heeft het College of Agriculture het College of Bio-resources and Agriculture hernoemd en in 2002 is er een College of Life Sciences aan toegevoegd. Nu heeft de universiteit 11 hogescholen, met 54 afdelingen en 108 afgestudeerde instituten, plus meer dan 50 nationale en universitaire onderzoekscentra. Het totale aantal studenten, inclusief degenen die zijn ingeschreven aan de School of Professional and Continuing Studies, is gegroeid tot meer dan 32.000, waaronder meer dan 17.000 universiteitsstudenten en 15.000 afgestudeerde studenten. Nu is het aantal afgestudeerde studenten aan de NTU bijna gelijk aan het aantal universitaire studenten, wat aangeeft dat NTU succesvol is omgevormd tot een onderzoeksuniversiteit.

Locaties

  • Taipei

    7F, Multi-Purpose Classroom Building No.1, Sec.4, Roosevelt Rd., Taipei 10617, Taiwan, 10617, Taipei

Vragen