Keystone logo
National Taiwan Sport University

National Taiwan Sport University

National Taiwan Sport University

Invoering

In 1973 schonk de voorzitter van de Formosa Plastics Group, Yung-Ching Wang, in reactie op de oproep van de regering voor de ontwikkeling van de nationale sport een gymnasium, de eerste binnenlandse koepel in Taiwan, aan de regering door een land te kopen.

In mei 1984 richtte het ministerie van Onderwijs, met het oog op de nationale sportontwikkeling op de lange termijn, een multifunctioneel sportpark van 66 hectare op, inclusief het toen gedoneerde gymnasium en ander onteigend privéterrein. Op basis van de bestaande faciliteiten en planning werd binnen het sportpark het Nationale College voor Lichamelijke Opvoeding en Sport opgericht, dat functies uitoefent zoals onderwijs, training, sportcompetitie, recreatie enzovoort.

Op 1 juli 1987 werd voorheen het National College of Physical Education and Sports opgericht en werd prof. Min-Chung Tsai door het ministerie van Onderwijs aangenomen als de eerste president. Op 1 juli 1990 werd prof. Chin-Sung Chiu de tweede president; Prof. Hsien-Ching Yeh werd de derde president op 1 juli 1999. Prof. Hung-Shih Chou werd de vierde president op 1 juli 2002.

In het begin waren er maar twee opleidingen: het Graduate Institute of Physical Education en het Department of Athletics. Daarna breidde het college zich uit met het Department of Physical Education (tweejarig programma in 1988), het Graduate Institute of Sports Science (1989), het Department of Athletic Training and Health (1990), het Graduate Institute of Coaches (1994) en het Department of Sport Management (1996), het Graduate Institute of Physical Education (Ph.D. en EMBA-programma's), het Graduate Institute of Coaches (Master-programma), het Department of Sport Promotion (hernoemd naar het tweejarige programma van de Afdeling Lichamelijke Opvoeding in 1999), het Graduate Institute of Sports Science (Master-programma in 2000), het Graduate Institute of Coaches (Ph.D.-programma in 2001). In 2002 werd de afdeling Atletiek opgedeeld in drie afdelingen: Afdeling Sporttraining Wetenschap- Bestrijding, Ballen en Atletiek, en de Afdeling Aangepaste Lichamelijke Opvoeding werd opgericht.

Locaties

  • 250

    Wenhua 1st Road,250, 333, 250

    Vragen