Keystone logo
National Film and Television School MA in filmstudies, programmeren en cureren
National Film and Television School

MA in filmstudies, programmeren en cureren

Beaconsfield, Verenigd Koninkrijk

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 17.000 / per year *

Op de campus

* £ 10.800 per jaar (Home fees) | £ 17.000 per jaar (Overzeese kosten)

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Overzicht

Een baanbrekende nieuwe MA geleverd in samenwerking met het BFI om studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière in filmtentoonstelling, programmering, kritiek of archiefwerk.

De National Film and Television School Programming and Curation Masters van de National Film and Television School , geleverd in samenwerking met de BFI, zijn ontworpen voor studenten die carrière willen maken in de bredere film- en mediacultuur, zowel op het gebied van curation, tentoonstelling, kritiek, archieven , conservering of restauratie. De cursus biedt een gedetailleerd begrip van de concepten, contexten en kritische gedachten die de productie en ontvangst van film hebben gevormd als basis voor betrokkenheid bij de snel veranderende hedendaagse film- en bewegende beeldcultuur. Een rigoureus academisch kader wordt gecombineerd met real-world applicaties waarmee elke student zijn eigen vaardigheden, kennis en inzicht kan ontwikkelen om een sterke basis te bieden voor een carrière in film en media.

Ik sta volledig achter cursussen zoals de MA NFTS Filmstudies. Het vinden en ontwikkelen van getalenteerde individuen die onvergetelijke inhoud kunnen programmeren, is van onschatbare waarde. '- Efe Cakarel, oprichter, MUBI

 • De cursus wordt gegeven in samenwerking met de BFI (de toonaangevende instantie voor film in het VK) die ook hands-on plaatsingsmogelijkheden biedt voor een reeks van curatoriale en kritische activiteiten.

 • De cursus wordt verzorgd door filmprofessionals in filmtentoonstelling en -distributie, festivals, archieven en filmkritiek, samen met academici en filmmakers

 • Studenten aan de cursus zullen deelnemen aan filmfestivals.

 • Studenten leren hoe ze filmwerk kunnen conceptualiseren in termen van idee, vorm en stijl, en hoe ze de relatie tussen film en publiek begrijpen.

 • Studenten leren over de praktische aspecten van filmtentoonstelling, distributie en conservering in het veranderende digitale landschap.

 • Studenten zullen de praktijk van filmkritiek en commentaar bestuderen, inclusief het beoordelen en kritisch schrijven over films, filmmakers en de bredere cultuur.

 • Studenten hebben de mogelijkheid om festivals, pop-up screenings en andere evenementen op te zetten.

 • Toegang tot de Masterclasses van NFTS onder leiding van grote creatieve figuren uit film, televisie en games.

We verwelkomen EU / EER-studenten. Degenen die zijn toegelaten tot de cursus vanaf 2018 en 2019, zullen hun vergoedingen gegarandeerd krijgen aan het Britse tarief voor beide jaren van de cursus. Postdoctorale studenten kunnen een lening aanvragen om te helpen met hun studie via de leningen voor bedrijfsleningen. Een lening van £ 10.609 is beschikbaar om bij te dragen aan de cursus- en levenskosten. De postgraduaatlening staat alleen open voor EU / EER- en VK-studenten die normaal in Engeland wonen. Het is momenteel niet beschikbaar voor Schotse, Welshe of Noord-Ierse studenten. Lees hier meer .

APPLICATIE DEADLINE: 21 NOV 2019

Toelatingseisen

Deze cursus nodigt uit tot aanvragen van studenten met een BA (Hons) diploma (of gelijkwaardig) in kunst, geesteswetenschappen of wetenschap. Film en media gerelateerde graden, hoewel welkom, zijn niet essentieel voor toelating.

Kandidaten zonder diploma maar met beroepservaring kunnen ook in aanmerking komen voor toelating. In deze gevallen is een passend stuk geschreven werk vereist, evenals details over beroepskwalificaties. De aanvraag wordt vervolgens ter overweging voorgelegd aan de concessiescommissie van NFTS.

Meld u aan met

 • Stuur een kort essay over a) Het behoud van de filmcultuur, door middel van archivering, tentoonstelling en restauratie

 • Of b) Bespreek de veranderende vormen van bioscoopdistributie en -tentoonstelling.

 • Schrijf een recensie van een van beide: a) Een hedendaagse film die indruk op u heeft gemaakt, of b) een eerdere film waarvan u denkt dat deze van artistiek of historisch belang is. De beoordeling mag niet meer dan 1000 woorden bevatten.

 • Kies een beweging in de bioscoop of een bepaalde nationale cinema die voor u belangrijk is. Bespreek kort uw persoonlijke reactie daarop. Dit mag niet meer dan 1000 woorden zijn

 • Bespreek een auteur of filmcriticus, of één boek met kritisch schrijven over film die je heeft beïnvloed. Bespreek waarom je deze auteur / boek van waarde voor je hebt gevonden.

HOE AANVRAGEN?

U kunt ons rechtstreeks bij de NFTS aanmelden door op de onderstaande link te klikken:

 • SOLLICITEREN VOOR FILMSTUDIES PROGRAMMEREN

 • U kunt online solliciteren of een Word-document van het aanvraagformulier downloaden om via e-mail in te dienen

Wanneer u uw cursus selecteert, moet u ervoor zorgen dat u de ingangsvereisten en details van de ondersteunende materialen die bij uw aanvraag horen, hebt gelezen.

TIMING UW TOEPASSING

We zijn blij om aanvragen 24/7 en 365 dagen per jaar tot de deadline te ontvangen.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen