Keystone logo
National Chung Cheng University

National Chung Cheng University

National Chung Cheng University

Invoering

De eerste openbare universiteit opgericht na de economische hausse van Taiwan in de jaren 1980, Nationale Chung Cheng University brak de grond na de Executive Yuan voorbij het plan om de universiteit in 1986 ter ere van de overleden president Chiang Kai-shek te bouwen en om het hoger onderwijs in de Yun-lin, Chia-yi, en Tainan gebieden te ontwikkelen. Het werd officieel opgericht op 1 juli 1989 met Dr. LIN Ching-Jiang is de eerste president van de universiteit. Tijdens de eerste fase van de universiteit werden vijf colleges opgezet: het College of Humanities, het College van Wetenschappen, het College der Sociale Wetenschappen, het College of Engineering, en het College van Bestuur.

Dr CHENG Kuo-Shung, die een looptijd van drie jaar vanaf 21 oktober 1996 tot 21 oktober 1999 diende, was de 2e universiteit president in de geschiedenis van CCU. Tijdens zijn ambtstermijn, het College of Law en het College van Onderwijs werd opgericht in 1998 en 1999, respectievelijk. Al met al, de Universiteit bestaat momenteel uit zeven Colleges bieden 29 bacheloropleidingen, 44 Master programma's, 29 Ph.D. Programma's, 17 in dienst Graduate Programma's. De universiteit heeft meer dan 960 docenten / medewerkers en ongeveer 12.000 studenten.

Als een op onderzoek gerichte universiteit, CCU is bedoeld om studenten te voorzien van de geavanceerde vaardigheden en diepgaande kennis op het gebied van de geesteswetenschappen, wetenschappen, technologie, recht en management. Met de opleiding van liberal arts and sciences, CCU verwacht dat de studenten leren om effectief omgaan met de complexiteit van de uitdagingen van de 21e eeuw.

Voortbouwend op het fundament van de afgelopen 20 jaar, de huidige president, Dr. Fong, Zhang Hua, leidt de universiteit te blijven streven naar academische uitmuntendheid, internationalisering, en actieve interactie met de wereldwijde gemeenschap.

Campus Environment

De campus is gelegen in het centrale deel van Chia-yi County, 15 kilometer van de stad Chia-yi, dat is ongeveer 250 kilometer ten zuiden van Taipei. De campus is gevestigd in een open landschap van 132 hectare op een heuvel, met meer dan 200.000 bomen van verschillende soorten. Op een campus tour, kan men versteld staan ​​van de elegante gebouwen van verschillende bouwstijlen, omgeven door hoge bomen, open groene ruimten en bochtige wegen geflankeerd met bloeiende bomen en struiken bloeien in verschillende seizoenen. De campus zelf is een prachtig park met rust en openheid, en is letterlijk een verademing in vergelijking met de meer stedelijke campussen van Taiwan. Gezien vanaf de onderstaande vlakte, de universiteit lijkt op een prachtig paleis op een heuvel. Ondanks het imago van de universiteit als schijnbaar de uitgesloten ivoren toren, de universiteit is in feite vriendelijk open voor iedereen en bedient de gemeenschap op vele manieren.

De Administration Building in het centrum van de campus is bochtig, Chinese stijl stap-piramide, die als een aarden centraal punt voor de activiteit gebeurt er omheen. Aan de voorzijde van het is een brede bakstenen weg die leidt naar de hoofdingang van de campus. De weg is geblokkeerd voor gemotoriseerd verkeer om te wandelen en fietsen, een van de belangrijkste route voor studenten binnenkomen en verlaten van de campus. Aan de andere kant vindt men elkaar baksteengang omzoomd door bomen en groene ruimten. Dit wandelpad leidt naar de indrukwekkende bakstenen piazza gelegen tegenover de belangrijkste Auditorium de campus's, en opent naar een circulaire water functie die is een veel voorkomende mijlpaal en ontmoetingsplek.

Tegenover het Auditorium is de Library and Information Building, een indrukwekkende, torenhoge landmark van de Universiteit. Het heeft meer dan 891.610 boeken, 7.315 tijdschriften en meer dan 1.212.927 microfilms, microfiches en cd-roms (2010/01/17 bijgewerkt). De Computer Center ondersteunt wetenschappelijk onderzoek, computerondersteund onderwijs, on-line registratie diensten, video-conferenties, lange afstandsonderwijs, en andere multimedia-diensten. De bibliotheek van de Audio-Visuele Center beschikt over de meest recente, high-tech AV-apparatuur. In de hoofdbibliotheek, de zon-overdekte binnenplaats voegt natuurlijk licht om het lezen gebieden. Het is een groot genoegen om te studeren en onderzoek in deze ruime en rustige omgeving.

Het Gymnasium is een van de mooiste en dure constructies in het zuiden van Taiwan. Het heeft twee olympische afmetingen zwembaden (één binnen en één buiten), een rolschaatsbaan, bowlingbanen, en overdekte banen voor basketbal, volleybal en badminton. Daarnaast heeft kamers voor Judo, gewichtheffen en circuit training, indoor klimmen muren, een outdoor Olympische track and field stadion, en natuurlijk, ping-pong faciliteiten. Last but not least, de uitgestrekte campus heeft zelfs een golfbaan met 20 fairways.

De Student Activity Center ligt aan Tranquility Lake. De structuur zelf is zeer uniek met verschillende hoogtes in het interieur. Uit deze vloeren kan men een prachtig uitzicht over de prachtig gewelfde brug over het meer hebben. De begane grond is ruim en grenst aan de ene kant van het meer, op een ander door een van de verschillende cafetaria's in het centrum, en op een ander door een brede trap. Dit gebied is vaak het podium voor diverse studentengroep optredens en activiteiten.

The Lake is een favoriete plek voor bezoekers en leden van de universitaire gemeenschap. Op een zonnige dag zal men gezinnen en kinderen een wandeling langs de stenen paden te vinden. Soon-to-be gehuwde paren, in volle huwelijkskledij, worden vaak gezien poseren voor hun huwelijk portretten. Zwanen, eenden, kwartels, schildpadden en vis van verschillende soorten vormen hun eigen gemeenschap op het meer. Ze maken dit prachtige deel van de campus een aantrekkelijke familie-uitje voor de naburige steden en provincies, maar ook een plek voor romantische wandelingen op het pad rond het meer.

De gebouwen voor de zeven colleges worden afgewisseld in een parkachtige campus, elk met een unieke architectonische stijl symbolisch van haar doel en individualiteit. Ze zijn allemaal huis verschillende rustplaatsen, student run cafés en hofjes.

Locaties

  • Chiayi City

    No.168, Sec. 1, University Rd., Min-Hsiung Township, Chia-yi County 621, , Chiayi City

    Vragen