Keystone logo
MUNER - Motorvehicle University of Emilia Romagna Master in geavanceerde sportwagenproductie (AAE)
MUNER - Motorvehicle University of Emilia Romagna

Master in geavanceerde sportwagenproductie (AAE)

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.160 / per year

Op de campus

Invoering

Het Curriculum in Advanced Sportscar Manufacturing (ASM) maakt deel uit van de Master's Degree Course in Advanced Automotive Engineering (AAE) en is bedoeld voor studenten die een carrière willen nastreven als productie-ingenieurs, experts in de ontwikkeling en het beheer van autoproductieprocessen en aanverwante toeleveringsketens , met een specifieke focus op geavanceerde productie- en assemblagesystemen en ondersteunende technologieën voor digitale fabrieken , zoals industriële robotica en big data-analyse .

Het curriculum duurt twee academiejaren en behandelt onderwerpen als procestechniek , het ontwerp van industriële installaties en systemen , productiebeheer en -optimalisatie , digitale technologieën voor fabriek 4.0 en procesbeheer voor kwaliteitsborging.

Het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 17 studenten . Toelatingen zijn gebaseerd op verdiensten en interviews waarin motivaties en vaardigheden worden geëvalueerd. Alle lessen worden in het Engels gegeven .

Het eerste semester van het eerste academiejaar komt overeen met de andere curricula van de Master in Advanced Automotive Engineering en vindt plaats op de Department of Engineering Enzo Ferrari (Modena Campus) . Vanaf het tweede semester van het eerste academiejaar worden alle cursussen gegeven op de afdeling Industriële Techniek (Bologna Campus) .

De internationale faculteit van MUNER bestaat uit zeer ervaren docenten en professionals . De inhoud van de cursussen is samen met de bijdrage van de partnerbedrijven gedefinieerd om ervoor te zorgen dat de training aansluit bij de huidige eisen van de arbeidsmarkt.

Het programma vereist dat studenten deelnemen aan tal van laboratoriumactiviteiten , hetzij op de campus, hetzij in de gebouwen van industriële partners, in lijn met een ' leren door te doen' -aanpak. Het omvat ook verplichte stages in particuliere bedrijven en laboratoriumgebaseerde scriptievoorbereidingsactiviteiten , die worden uitgevoerd met behulp van een "projectwerk" -aanpak.

Ideale studenten

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen