Keystone logo
MUNER - Motorvehicle University of Emilia Romagna Master in geavanceerde motorfietstechniek (AAE)
MUNER - Motorvehicle University of Emilia Romagna

Master in geavanceerde motorfietstechniek (AAE)

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.160 / per year

Op de campus

Invoering

Het curriculum Advanced Motorcycle Engineering maakt deel uit van de Master's Degree in Advanced Automotive Engineering (AAE) en is bedoeld voor studenten die een carrière willen nastreven als ontwerp- en productie-ingenieur , expert in de ontwikkeling van hoogwaardige en racemotorfietsen , met een focus over het ontwerp en de productie van chassis en aandrijflijn , inclusief de dynamiek van motorfietsvoertuigen .

De cursus duurt twee academiejaren en behandelt aspecten die verband houden met werktuigbouwkunde , elektronica en industrieel ontwerp van krachtige en racemotoren, met bijzondere aandacht voor ontwerp , trillingsmechanica , mechanische technologie , dynamiek , endotherme aandrijflijn en BEV-ontwerp . als rijassistentiesystemen .

Het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 17 studenten . Toelatingen zijn gebaseerd op verdiensten en interviews waarin motivaties en vaardigheden worden geëvalueerd. Alle lessen worden in het Engels gegeven .

Het eerste semester van het eerste academiejaar komt overeen met de andere curricula van de Advanced Automotive Engineering Master en wordt gehouden op de afdeling Engineering Enzo Ferrari (Modena Campus) . Vanaf het tweede semester van het eerste academiejaar worden alle cursussen gegeven op de afdeling Industriële Techniek (Bologna Campus) .

De internationale faculteit van MUNER bestaat uit zeer ervaren docenten en professionals . De inhoud van de cursussen is samen met de bijdrage van de partnerbedrijven gedefinieerd om ervoor te zorgen dat de training aansluit bij de huidige eisen van de arbeidsmarkt.

Het programma vereist dat studenten deelnemen aan tal van laboratoriumactiviteiten , hetzij op de campus, hetzij in de gebouwen van industriële partners, in lijn met een ' leren door te doen' -aanpak. Het omvat ook verplichte stages in particuliere bedrijven en laboratoriumgebaseerde scriptievoorbereidingsactiviteiten , die worden uitgevoerd met behulp van een "projectwerk" -aanpak.

Ideale studenten

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen