Keystone logo
MUNER - Motorvehicle University of Emilia Romagna Master in elektronische en communicatiesystemen (EEIV)
MUNER - Motorvehicle University of Emilia Romagna

Master in elektronische en communicatiesystemen (EEIV)

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.226 / per year

Op de campus

Invoering

Het curriculum in elektronische en communicatiesystemen (ECS) maakt deel uit van de masteropleiding Electronic Engineering for Intelligent Vehicles (EEIV) .

Het doel van het ECS-curriculum is om elektronische ingenieurs op te leiden met een gedegen kennis van de methoden en hulpmiddelen die elektronica tot de basis maken van alle systemen die informatie verzamelen, verwerken, verzenden en opslaan, met bijzondere nadruk op de elektronische subsystemen die zijn ingebed in huidige en toekomstige voertuigen .

Tijdens het eerste jaar worden cursussen aangeboden om studenten een achtergrond te geven in onderwerpen als ingebedde en real-time elektronische systemen , autosensoren , automatische besturing , voertuigcommunicatie , bedrade en draadloze verbindingen en vermogenselektronica .

Het tweede jaar is een aanvulling op en specialiseert zich in het eerste, waarbij specifieke voorbeelden worden gegeven van echte elektronische en communicatie-subsysteemprojecten die op bestaande voertuigen zijn geïnstalleerd , waardoor studenten kennis kunnen maken met ingebedde systeemprogrammering en kwesties die verband houden met de veilige onderlinge verbinding van verschillende subsystemen.

Het eerste academiejaar is bij de afdeling Elektrische, Elektronische en Informatietechniek Guglielmo Marconi (Bologna Campus), terwijl het tweede academiejaar bij de Afdeling Ingenieurswetenschappen Enzo Ferrari (Modena Campus) plaatsvindt.

Het ECS-curriculum duurt twee studiejaren . Het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 25 studenten . Toelating is gebaseerd op verdienste en interviews om motivatie en bekwaamheid te beoordelen. Alle lessen worden in het Engels gegeven .

De internationale faculteit van MUNER bestaat uit zeer ervaren docenten en professionals . De inhoud van de cursussen is samen met de bijdrage van de partnerbedrijven gedefinieerd om ervoor te zorgen dat de training aansluit bij de huidige eisen van de arbeidsmarkt.

Het programma vereist dat studenten deelnemen aan tal van laboratoriumactiviteiten , hetzij op de campus, hetzij in de gebouwen van industriële partners, in lijn met een ' leren door te doen' -aanpak. Het omvat ook verplichte stages in particuliere bedrijven en laboratoriumgebaseerde scriptievoorbereidingsactiviteiten , die worden uitgevoerd met behulp van een "projectwerk" -aanpak.

Ideale studenten

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen