Keystone logo
MUNER - Motorvehicle University of Emilia Romagna Master in autonome rijtechniek (EEIV)
MUNER - Motorvehicle University of Emilia Romagna

Master in autonome rijtechniek (EEIV)

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.226 / per year

Op de campus

Invoering

Het curriculum Autonomous Driving Engineering (ADE) maakt deel uit van de masteropleiding Electronic Engineering for Intelligent Vehicles (EEIV) .

Het specifieke doel van het ADE-curriculum is om toekomstige ingenieurs een gedegen kennis te geven van de methoden en hulpmiddelen die worden gebruikt bij de ontwikkeling van intelligente transportsystemen . Dit omvat met name kennis van software en elektronische systemen die veel worden gebruikt in intelligente voertuigen voor : het waarnemen van de omgeving , het verwerken van sensorgegevens , het plannen van rijacties en -manoeuvres , en het besturen van een voertuig .

Het ADE-curriculum heeft een looptijd van twee studiejaren .
Tijdens het eerste jaar worden cursussen aangeboden om de achtergrondkennis van studenten te versterken over onderwerpen als 'embedded' en 'real-time' elektronische systemen, autosensoren, automatische besturing, radiocommunicatie van voertuigen, machine vision en deep learning.

Het tweede jaar vormt een aanvulling op en specialiseert zich in het eerste jaar, waarbij studenten kennismaken met elektronische technologieën en apparaten voor autosystemen en verschillende keuzevakken worden aangeboden over geavanceerde rijhulpsystemen, voertuigpadplanning en -controle, sensoren voor perceptie, simulatieomgevingen en HMI, en machinaal leren voor autonoom rijden. het rijden.

Het eerste academiejaar bevindt zich op de afdeling Elektrische, Elektronische en Informatietechniek Guglielmo Marconi (Bologna Campus) , terwijl het tweede academiejaar zich op de Afdeling Ingenieurswetenschappen en Architectuur (Parma Campus) bevindt.

Het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 25 studenten . Toelating is gebaseerd op verdienste en interviews om motivatie en vaardigheden te beoordelen. Alle lessen worden in het Engels gegeven .

De internationale faculteit van MUNER bestaat uit zeer ervaren docenten en professionals . De inhoud van de cursussen is samen met de bijdrage van de partnerbedrijven gedefinieerd om ervoor te zorgen dat de training aansluit bij de huidige eisen van de arbeidsmarkt.

Het programma vereist dat studenten deelnemen aan tal van laboratoriumactiviteiten , hetzij op de campus, hetzij in de gebouwen van industriële partners, in lijn met een ' leren door te doen' -aanpak. Het omvat ook verplichte stages in particuliere bedrijven en laboratoriumgebaseerde scriptievoorbereidingsactiviteiten , die worden uitgevoerd met behulp van een "projectwerk" -aanpak.

Ideale studenten

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen