Keystone logo
Masaryk University Faculty of Economics and Administration

Masaryk University Faculty of Economics and Administration

Masaryk University Faculty of Economics and Administration

Invoering

Over ons

De Faculteit Economie en Administratie werd in 1991 opgericht als de eerste faculteit van Masaryk University die werd opgericht na de Fluwelen Revolutie. Tegenwoordig geeft de faculteit economisch onderwijs aan bijna drieduizend studenten, niet alleen in het Tsjechisch, maar ook in het Engels en het Frans. Naast hoogwaardig onderwijs richt de faculteit zich op onderzoek: in onze instituten werken excellente wetenschappers die zich bezighouden met een breed scala aan specialistische onderwerpen. Waar de faculteit op dit moment naartoe gaat, leest u in het Strategisch Plan van het FEA MU.

44756_8366714231_b48ee0bd4d_b.jpg

Prestatie

Eersteklas lesgeven. Gewenste afgestudeerden. Onderzoek op topniveau. Internationale samenwerking. Expertartikelen in tijdschriften. Commentaar op economisch nieuws. Samenwerking met deskundige partners. We werken op volle toeren voor onze studenten.

Efficiëntie

Als economen bereiken we bovengemiddelde efficiëntie in het beheer van hulpbronnen. Bovendien worden we ondersteund door partners bij het organiseren van praktijkopleidingen voor studenten of het verstrekken van financiële donaties voor facultaire evenementen. We kunnen het beste maken van een slechte situatie. We zijn zuinig, maar niet ten koste van de kwaliteit van het onderwijs.

Solidariteit

Onze belangrijkste missie is het verhogen van het opleidingsniveau, maar we geven ook om de verbetering van de kwaliteit van leven in de regio of cultuur. We organiseren en nemen deel aan vele evenementen voor faculteitsleden en het grote publiek. We voelen ons verantwoordelijk voor zowel de faculteit als de samenleving.

44758_dsc_0276.jpg

Onderscheidingen en certificaten

AIESEC-partnerfaculteit
De Faculteit Economie en Administratie ontving de Partnerfaculteitsprijs 2017 van de AIESEC-vestiging in Brno.

EAPAA-accreditatie
De faculteit is geaccrediteerd door de prestigieuze internationale vereniging EAPAA voor het programma Public Economy and Administration. De opleiding voldoet volgens de Vereniging aan internationale eisen, die berusten op opleidingen gericht op het openbaar bestuur.

ACCA-accreditatie
De faculteit heeft de prestigieuze ACCA-accreditatie verkregen. Studenten kunnen een ACA-certificaat behalen dat een grondige theoretische en praktische kennis van de problemen van boekhoudkundige en financiële specialisten aantoont.

Statistieken

 • 14 000+ succesvolle afgestudeerden sinds 1994
 • 2 995 voltijdstudenten
 • 220 medewerkers, waaronder 15 hoogleraren en 28 hoofddocenten

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Brno

   Masaryk university Faculty of Economics and Administration Lipová 41a , 602 00, Brno

  Vragen