Keystone logo
Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Invoering

De universiteit, opgericht in 1991, heeft al lang een reputatie opgebouwd vanwege haar goed afgeronde academische onderwijsprogramma en gemotiveerde studentenorganisatie. Geïnteresseerde studenten kunnen kiezen uit ongeveer 50 opleidingen die worden gegeven op drie afdelingen in Magdeburg en twee afdelingen in Stendal. Ongeveer 130 hoogleraren garanderen een zeer goede contactverhouding tussen personeel en studenten, met ongeveer 4.200 studenten in Magdeburg en 2.100 in Stendal. Sinds het wintersemester 2005/06 biedt de universiteit uitsluitend bachelor- en masteropleidingen aan.

Internationale

De universiteit onderhoudt contacten met meer dan 100 universiteiten over de hele wereld. Er worden tal van uitwisselingsprogramma's en verschillende internationaal georiënteerde opleidingen aangeboden.

Waarom studeren aan de Magdeburg-Stendal University?

Ontdek waarom Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences de beste keuze voor jou is - zowel voor een verblijf in het buitenland als voor een studie.

Een jonge universiteit

Jij en Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences hebben veel gemeen. De universiteit is bijvoorbeeld opgericht in 1991, wat betekent dat het waarschijnlijk rond uw leeftijd is.

Innovatieve opleidingen

Als je overweegt om in een vreemd land als Duitsland te studeren, geniet je waarschijnlijk van het nieuwe en opwindende. Perfect! De universiteit biedt nieuwe en opwindende studiegebieden zoals toegepaste kinderstudies, veiligheid en gevarenpreventie en gebarentaaltolken.

Taalcursussen en culturele evenementen

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk al minstens een vreemde taal geleerd, namelijk Engels. Super goed! De universiteit biedt volop gelegenheid om je horizon te verbreden door middel van taalcursussen en culturele evenementen.

In het hart van Duitsland

De centrale ligging van beide locaties in Duitsland maakt snelle verbindingen naar Berlijn, Hannover of Leipzig mogelijk. Ideaal voor excursies naar deze steden!

Praktijkgerichte studies

De universiteit richt zich op praktijkgerichte studies die klassikaal leren verbinden met praktijkervaring in plaats van overdreven theoretische colleges zoals op de middelbare school.

Lage kosten

Als je gaat beginnen met je studentenleven, denk je waarschijnlijk aan het studentenbudget. Geen probleem! Het semestertarief is betaalbaar en in Magdeburg omvat het ook het gebruik van het lokale vervoerssysteem. De woningen in Maagdenburg en Stendal zijn laaggeprijsd en van goede kwaliteit.

Groene campussen

Het studentenleven draait niet alleen om leren, maar ook om plezier maken! De studentencommissie organiseert feesten, het sportbureau houdt je actief en de groene campussen zijn perfect om te chillen na de les.

Locaties

  • Magdeburg

    Hochschule Magdeburg-Stendal Dezernat II - SG Studentische Angelegenheiten Postfach 3655

  • Stendal

    Osterburger Straße 25, 39576, Stendal

Vragen