MasterPhDLawBachelorMBAHealthcareCoursesOnline
Keystone logo
MasterPlus Optics & Photonics
MasterPlus Optics & Photonics

MasterPlus Optics & Photonics

Mis de volgende informatiesessie over het MasterPlus-programma niet! MPOP -programma organiseert regelmatig online bijeenkomsten. Krijg inzicht in het studieprogramma, carrièremogelijkheden, aanmeldingsprocedure en praktische d

Ontgrendel de universiteitservaring

Elke universiteit ontwerpt haar eigen unieke MasterPlus-programma en biedt zo een duidelijk perspectief op deze specialisatie. Daarnaast faciliteren we interuniversitaire activiteiten en trainingen, zodat studenten de flexibiliteit hebben om cursussen te volgen aan verschillende universiteiten.

Grijp de kans om verschillende campussen te verkennen, dompel jezelf onder in verschillende sferen en baan je een weg als pionier in Optics & Photonics. Verbreed uw expertise en ervaar nieuwe horizonten in verschillende universitaire omgevingen. Help ons de technologie van morgen vorm te geven.

Technische Universiteit Delft

Het Applied Physics Programme van de Technische Universiteit Delft biedt een scala aan keuzevakken, waaronder 12 gericht op optica en fotonica. Gezien het belang van fotonica in verschillende natuurkundige domeinen, krijg je de kans om je kennis toe te passen op gebieden als kwantumapparatuur en informatica, energie en milieu, instrumentatie en hightech, en gezondheids- en levenswetenschappen. Onze opleiding System Engineering is erop gericht je voor te bereiden op de uitdagingen van het ingenieursveld. Het programma wordt afgesloten met een masterproject (45 EC), zodat je de vakken die je hebt gevolgd in de praktijk kunt toepassen.

Technische Universiteit Eindhoven

De Technische Universiteit Eindhoven biedt het MPOP aan in twee programma's (afhankelijk van je achtergrond) - het masterprogramma Applied Physics, track 'Nano, Quantum, and Photonics,' of het masterprogramma Electrical Engineering.

Universiteit Twente

Het Applied Physics Programme van Universiteit Twente heeft veel onderzoekers van wereldklasse die ook je docenten zullen zijn tijdens je master. Het programma is direct verbonden met de onderzoeksactiviteiten op het gebied van quantumoptica, laserfysica, biofotonica en de fabricage van wereldberoemde geïntegreerde fotonica op siliciumnitride en silicium op isolator platforms. Je hebt de mogelijkheid om je programma af te stemmen op je individuele interesses en persoonlijke ambities.

Studenten die van plan zijn om in Nederland te studeren, moeten voor aankomst accommodatie regelen vanwege de wettelijke vereisten voor een geldig Nederlands adres, wat essentieel is voor het verkrijgen van een BSN en het openen van een bankrekening. Het vinden van huisvesting in het hele land kan een uitdaging zijn vanwege tekorten. Het is raadzaam om niet te reizen zonder vooraf geregelde huisvesting. Veel universiteiten bieden hulp bij het vinden van huisvesting, maar het is cruciaal om vroege regelingen prioriteit te geven, aangezien huisvesting niet voor iedereen gegarandeerd kan worden.

Lees meer over huisvesting op de websites van de universiteit:

  • Delft
  • TU/e
  • Universiteit Twente

    De MasterPlus Optics & Photonics is een samenwerking tussen de genoemde universiteiten. De aanmeldings- en toelatingsprocedure wordt door elke universiteit zelf afgehandeld. Volg de stapsgewijze procedure op hun respectievelijke websites voor een soepel aanmeldingsproces.

    Begin uw MasterPlus-reis door u eerst aan te melden voor een regulier masterprogramma. Nadat u bent toegelaten, meldt u zich aan voor het MasterPlus-programma bij de betreffende universiteit.

    • Kies een master en universiteit: Kies een masteropleiding met MasterPlus Optics & Photonics, zoals Toegepaste Natuurkunde of Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Delft, de Technische Universiteit Eindhoven of de Universiteit Twente.
    • Algemene toelatingsvoorwaarden: Zorg ervoor dat u voldoet aan de criteria voor academische kennis, vaardigheden en Engelse taalvaardigheid, evenals aan de specifieke vakgerelateerde vereisten voor de masteropleiding van uw keuze.
    • Meld je aan voor het reguliere masterprogramma: Dien je aanmelding voor het masterprogramma in vóór 1 april voor Delft, 1 mei voor Eindhoven en Twente. De aanmeldings- en toelatingsprocedure wordt door elke universiteit zelf beheerd.
    • Documenten indienen: Dien medio juni de vereiste documenten in om aan te tonen dat u aan de toelatingsvoorwaarden voldoet en bent afgestudeerd.
    • Inschrijven voor MPOP : Nadat u bent toegelaten tot een van de masteropleidingen aan de universiteit van uw keuze, kunt u zich inschrijven voor het MasterPlus-programma.
    • Huizenjacht: Begin zo snel mogelijk met het zoeken naar een huis voor je studie in september!
    • Start uw MasterPlus-ervaring: Naast het standaard academische curriculum, start het MasterPlus-programma zijn wetenschappelijke en sociale activiteiten direct vanaf het begin van het academische jaar. Doe mee met de MasterPlus-introductiebijeenkomst!

    Wanneer u uw verhuizing naar Nederland voor studie plant, zijn er een aantal belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden, zoals immigratie, het openen van een bankrekening en het afsluiten van een verzekering:

    Visum en verblijfsvergunning:

    • De meeste studenten van buiten de EU die langer dan 90 dagen in Nederland verblijven, hebben een inreisvisum (MVV) en/of een verblijfsvergunning (VVR) nodig.
    • De universiteit regelt de aanvraagprocedure namens u. Het duurt ongeveer 4 weken voor een verblijfsvergunning en nog eens 2 weken als u een visum nodig hebt.
    • Controleer op de website van Nuffic of u deze vergunningen nodig heeft op basis van uw nationaliteit.
    • Voor sommige studenten van buiten de EU/EER is het mogelijk dat ze een tuberculosetest moeten ondergaan als onderdeel van de formaliteiten voor hun verblijfsvergunning.

    Een Nederlandse bankrekening openen:

    • Aanbevolen voor het regelen van transacties, zoals accommodatie, verzekeringen en rekeningen via internetbankieren.
    • Nodig voor het terugbetalen van garantiekosten en verblijfskosten voor studenten van buiten Europa.
    • Maakt eenvoudige stortingen en opnames mogelijk, inclusief transacties met uw thuisland.

    Registreren op het stadhuis:

    • Alle internationale studenten die langer dan vier maanden in Eindhoven verblijven, moeten zich registreren bij het gemeentehuis.

    Verzekering:

    • In Nederland zijn een ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering verplicht.
    • Regel een verzekering voordat u uw thuisland verlaat of direct bij aankomst in Nederland, zodat u zeker weet dat u aan de regels voldoet.

    Als u goed geïnformeerd bent en de nodige stappen onderneemt op deze gebieden, draagt u bij aan een soepeler en beter voorbereid verloop van uw studie in Nederland.

    Omdat de MasterPlus Optics & Photonics wordt aangeboden door de Technische Universiteit Delft, de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit Twente, adviseren wij u om alle andere beurzen te bekijken die beschikbaar zijn bij alle universiteiten. Er zijn verschillende beurzen waarvoor u in aanmerking kunt komen.

    " MPOP -programma biedt mij precies wat ik nodig heb: een manier om tijdens mijn studie in contact te komen met bedrijven en mensen in het veld. Dat kun je niet echt krijgen van alleen universitaire cursussen. Carrièremogelijkheden zijn een belangrijke reden waarom ik ervoor heb gekozen om in Nederland te studeren. Het land doet veel op het gebied van optica en fotonica. Je ontmoet gelijkgestemden en het is niet alleen maar werk: het is ook een goede manier om met hen om te gaan. Het is een grote hulp dat het programma -onder bepaalde voorwaarden- een verhuisbijdrage van maximaal 2.000 euro kan bieden voor internationale studenten."

    Anushka Mishra
    1e jaars student MPOP

    "Optica en fotonicatechnologieën hebben zoveel toepassingen! Ze worden tegenwoordig in bijna alle hightechproducten gebruikt. Tijdens je studie kun je op een heel praktische manier met allerlei hightechapparatuur werken. Dat is echt spannend! Je krijgt veel voordelen zoals passende stages, leuke evenementen en hulp bij het opbouwen van een professioneel netwerk. Je hoeft alleen maar mee te doen!"

    Jan van den Bos
    1e jaars student MPOP

    "Ik heb bij ASML gewerkt op de afdeling systeemintegratie. Voor mij zijn de verlichtings-, projectie- en optische sensorsystemen het meest fascinerend. De technologie is zo ongelooflijk complex dat het bijna magie is. Ik wil deze "magie" begrijpen. En zien waar het verder kan worden gebruikt om de wereld een betere plek te maken!"

    Derya Kalafat
    1e jaars student MPOP

    • Eindhoven

      High Tech Campus, 31

      • Delft

        Postbus, 5

        • Enschede

          Drienerlolaan, 5

          MasterPlus Optics & Photonics