Keystone logo
Moldova Technical University

Moldova Technical University

Moldova Technical University

Invoering

De Technische Universiteit van Moldavië werd opgericht in 1964 met de oorspronkelijke naam "Polytechnisch Instituut", gebaseerd op technische en economische specialiteiten overgedragen van de Moldavische Staatsuniversiteit. In het eerste studiejaar (1964 - 1965) telde de universiteit 5140 studenten (van wie 2085 voltijdstudenten), gegroepeerd in vijf faculteiten: Elektrotechniek, Mechanica, Technologie, Constructies, Economie. Het onderwijzend personeel telde 278 leraren, van wie er slechts 36 academische graden en wetenschappelijke titels hadden.

In de daaropvolgende jaren groeide de universiteit zowel kwantitatief als kwalitatief en werd ze een groot centrum van onderwijs, wetenschap en cultuur.

Momenteel heeft de Technische Universiteit van Moldavië een contingent van ongeveer 9520 studenten (van wie 6095 voltijdstudenten), die studeren in 64 specialiteiten en specialisaties, in 9 faculteiten: "Energetica en elektrotechniek", "Werktuigbouwkunde en industriële techniek, en transport ”,“ Computers, informatica en micro-elektronica ”,“ Elektronica en telecommunicatie ”,“ Levensmiddelentechnologie ”,“ Textiel en polygrafie ”,“ Constructies, geodesie en kadaster ”,“ Stedenbouw en architectuur ”,“ Economische techniek en zaken ”. Bij TUM wordt ook het postdoctorale onderwijs georganiseerd (1442 masters en 124 doctoraatsstudenten), werkt het personeel bijscholing en cursussen voor professionele ontwikkeling. In het 51-jarig bestaan zijn er meer dan 78 387 specialisten opgeleid. Binnen TUM is er een technisch-wetenschappelijke bibliotheek met leeszalen, ontwerpbureaus, rekencentra.

Locaties

  • Chisinau

    Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt,168, 2004, Chisinau

    Vragen