Keystone logo
Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence - MBZUAI Master of Science in natuurlijke taalverwerking
Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence - MBZUAI

Master of Science in natuurlijke taalverwerking

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Aug 2024

Request tuition fees

Op de campus

* voltijdstudenten met volledige beurs: gratis | deeltijdstudenten: AED 5,000 per credit-uur, 35 credits in totaal, plus diverse kosten

Invoering

NLP richt zich op systeemontwikkeling waarmee computers kunnen communiceren met mensen in alledaagse taal. Natuurlijke taalgeneratiesystemen zetten informatie uit de computerdatabase om in leesbare of hoorbare menselijke taal en vice versa. Dergelijke systemen maken ook geavanceerde taken mogelijk, zoals vertalingen tussen talen, semantisch begrip, tekstsamenvattingen en het houden van een dialoog. De belangrijkste toepassingen van NLP-algoritmen zijn onder meer interactieve voice response-toepassingen, geautomatiseerde vertalers, digitale persoonlijke assistenten (bijv. Siri, Cortana, Alexa), chatbots en slimme tekstverwerkers.

Programma Competentie

Na voltooiing van de programma-eisen, zal de afgestudeerde in staat zijn om:

  1. Demonstreer een zeer gespecialiseerd begrip van de computationele technieken voor het analyseren en modelleren van tekstuele en spraakgegevens met toepassingen voor real-world scenario's.
  2. Een diepgaand begrip hebben van de syntactische en semantische structuren in spraak- en tekstuele data (bijv. de predikaat-argumentstructuur).
  3. Verkrijg geavanceerde mogelijkheden om geavanceerde NLP-algoritmen te implementeren en de behaalde resultaten te benchmarken.
  4. Het vermogen hebben om hun eigen onderzoeksvragen te formuleren, de bestaande kennis te analyseren, oplossingen voor nieuwe problemen voor te stellen en te ontwikkelen.
  5. Verkrijg expertise in het gebruik en de inzet van NLP-gerelateerde programmeertools voor een verscheidenheid aan NLP-problemen.
  6. Werk zowel zelfstandig als in teamverband op een collegiale manier aan NLP-gerelateerde projecten.
  7. Toon de juiste leerhouding tijdens cursussen en onderzoek waaruit duidelijk blijkt dat eigenaarschap, persoonlijke en technische groei en verantwoordelijkheid aanwezig zijn.
  8. Communiceer effectief mondeling en schriftelijk experimentele resultaten en onderzoeksresultaten en bekritiseer het bestaande oeuvre.

165578_165561_FAI_2430-1t2.jpg

164116_button_please-find-all-the-admissions-requirements-here.png

De minimale diplomavereisten voor de Master of Science in Natural Language Processing zijn 35 Credits, als volgt verdeeld:

163161_Capturadepantalla23_edited.jpg

Kern vakken

MSc in Natural Language Processing is in de eerste plaats een op onderzoek gebaseerde opleiding. Het doel van cursussen is om studenten uit te rusten met de juiste vaardigheden, zodat ze hun onderzoeksproject (scriptie) met succes kunnen voltooien. Studenten zijn verplicht COM701 als verplicht vak te volgen. Ze kunnen drie kerncursussen selecteren uit een concentratiepool van zes in de onderstaande lijst:

163162_Capturadepantalla24_edited.jpg

Keuzevakken

Studenten selecteren minimaal twee keuzevakken, met in totaal acht (of meer) credit-uren (CH) uit een lijst met beschikbare keuzevakken op basis van interesse, voorgestelde onderzoeksthesis en loopbaanperspectieven, in overleg met hun toezichthoudende panel. De keuzevakken die beschikbaar zijn voor de master Natural Language Processing staan in onderstaande tabel:

163163_Capturadepantalla25_edited.jpg

Onderzoeksthese

De masterproef stelt studenten bloot aan een onopgelost onderzoeksprobleem, waarbij ze nieuwe oplossingen moeten voorstellen en bijdragen aan het geheel van kennis. Studenten voeren een onafhankelijk onderzoek uit, onder begeleiding van een panel van toezicht, voor een periode van 1 jaar.

163164_Capturadepantalla26_edited.jpg

165582_165565_Masdarcityfinal-362.jpg

toelatingen

leerplan

Ranglijsten

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Voorzieningen

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen