Keystone logo
Manchester Metropolitan University MSc in voedingswetenschappen en innovatie
Manchester Metropolitan University

MSc in voedingswetenschappen en innovatie

Manchester, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Aug 2024

GBP 17.000 / per year *

Afstand leren, Op de campus

* Britse en Channel Island-studenten voltijds: £ 8,500 per jaar; deeltijd: £ 1417 per 30 studiepunten per jaar | EU en niet-EU Internationale studenten voltijds: £ 16.500 per jaar; parttime: £2750 per 30 studiepunten per jaar

Invoering

Door middel van deze cursus verken je de voedselproductie van de 21e eeuw en ontwikkel je je begrip van hoe de biochemische eigenschappen van voedselcomponenten invloed hebben op hoe voedsel smaakt en aanvoelt, en hoe ze voeding en gezondheid beïnvloeden.

Je onderzoekt sensorische evaluatie, voedselwetgeving en hoe wereldwijde trends in handel, regelgeving en beleid de duurzaamheid en bredere impact van de voedselketen beïnvloeden. Je zult ook onderwerpen bespreken zoals moderne productie- en analytische technologieën, functionele voedingsmiddelen en etiketteringswetgeving, en hoe je ervoor kunt zorgen dat voedingsmiddelen voedzaam en veilig zijn om te eten.

Technische vaardigheden zijn essentieel voor de voedingsindustrie en vormen een belangrijk onderdeel van deze cursus. In onze speciale laboratoria voor voedseltechnologie en biochemie, heb je praktische sessies op het gebied van voedselproductie, het evalueren van de sensorische eigenschappen van voedsel, microbiologische kwaliteit en de chemische en fysische analyse van voedsel.

Je voltooit ook een voedselontwikkelingsproject waarbij je je eigen innovatieve voedingsmiddelen maakt, waarbij je aan alles werkt, van marketing en sensorische analyse tot wettelijke vereisten - en je zult ook je product maken.

Eerdere projecten waren onder meer bier gemaakt van patisserieafval, functionele yoghurt voor oudere consumenten en duurzaam veganistisch ijs gemaakt met tijgernoten.

Deze cursus is ook beschikbaar om in deeltijd online te studeren.

Kenmerken en voordelen

 • Technische vaardigheden - Je leert vaardigheden op het gebied van voedselproductie, sensorische analyse, microbiologie en biochemie.
 • Industriestandaard faciliteiten - Je maakt gebruik van onze on-campus voedselproductiefaciliteiten, waaronder een sensorische smaakpanelsuite met 10 cabines, ontwikkelingskeukens en laboratoria voor voedselbiochemie en -fysiologie.
 • Voedselveiligheid - Je voert alle aspecten van voedselveiligheidstesten uit (inclusief voedselmicrobiologie, houdbaarheidsstudies, mycologie, RT-PCR, microscopie en soortidentificatie) in ons on-campus voedselveiligheidslaboratorium.
 • Professionele ontwikkeling - U kunt toegang krijgen tot het studentenlidmaatschap van het Institute of Food Science and Technology (IFST).

Cursusinformatie

Onze cursus is bedoeld om je voor te bereiden op het werken in de voedingsindustrie, in rollen waarvoor expertise in voedingstechnologie en productontwikkeling vereist is.

Je hebt dagen met een mix van lezingen, seminars en praktische sessies (zoals productontwikkeling in onze voedseltechnologielaboratoria), zodat je zowel technische vaardigheden als academische kennis van de voedingswetenschap ontwikkelt.

Door middel van lessen verken je onderwerpen van levensmiddelenwetgeving tot smaakontwikkeling, van duurzaamheid tot voedselverwerking en conservering.

Je gaat in op de impact van gezondheidswerkers en consumenten op productinnovatie, de effecten van macronutriënten en micronutriënten op het menselijk lichaam en hoe deze de formulering van voedselproducten kunnen beïnvloeden.

En je leert over de impact van bacteriën en schimmels op voedsel door microbiologische praktijksessies te volgen in onze goed uitgeruste voedselveiligheidslaboratoria. Dit helpt je om de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om het nut en de veiligheid van microben in voedingsmiddelen te bestuderen.

In andere seminarsessies/workshops leert u hoe u voedselveiligheid kunt bevorderen door middel van kwaliteitsmanagementsystemen, waaronder Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). Dit is zodat u begrijpt hoe u kunt voldoen aan de wettelijke verantwoordelijkheden van de levensmiddelenbedrijfsactiviteiten bij het produceren van veilige producten, evenals aan de kwaliteitseisen van uw klanten.

Om uw technische vaardigheden en wetenschappelijke kennis te beoordelen, voltooit u verschillende beoordelingen. Deze zijn afhankelijk van de eenheden die je bestudeert, maar sommige van je taken kunnen zijn om laboratoriumrapporten te maken over het chemische profiel van voedingsmiddelen en hun geschiktheid voor menselijke consumptie, een paper te schrijven over de sociale, economische en politieke factoren die de voedingsindustrie beïnvloeden, of de ontwerp van een voedselproductiefabriek en een managementsysteem voor voedselveiligheid.

Jaar 1

Tijdens de cursus bestudeer je de volgende eenheden:

Kerneenheden

 • Fundamentele voeding
 • Moleculaire voeding en biochemie
 • Voedselsamenstelling en analyse
 • Proefschrift met onderzoeksmethoden
 • Voedselmicrobiologie
 • Voedselverwerking
 • Voedselveiligheid en kwaliteitsbeheer
 • Innovatie in NPD
 • Toekomstige voedselduurzaamheid

Toelatingseisen

Deze typische toelatingseisen kunnen voor het academiejaar 2022/23 worden gewijzigd. Kom terug voor meer informatie.

Doorgaans heb je minimaal een 2:2 undergraduate honours degree, of een internationaal equivalent, in een geschikt wetenschappelijk of technisch gerelateerd onderwerp. Goede honourskandidaten van andere vakken kunnen nog steeds in aanmerking komen als ze kunnen aantonen dat ze aanzienlijke bewezen professionele ervaring hebben in een relevant vakgebied.

Overzeese aanvragers hebben IELTS nodig met een algemene score van 6.5 met niet minder dan 5.5 in elke categorie, of een gelijkwaardige geaccepteerde Engelse kwalificatie. Geaccepteerde Engelse kwalificaties kunnen hier worden bekeken.

Vergoedingen en financiering

Studenten VK en Kanaaleilanden

 • Fulltime vergoeding: £ 8.500 per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Deeltijdtarief: £ 1417 per 30 bestudeerde studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

EU en niet-EU internationale studenten

 • Fulltime vergoeding: £ 16.500 per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Deeltijdtarief: £ 2750 per 30 bestudeerde studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat doorgaans 180 studiepunten, een PGDip 120 studiepunten, een PGCert 60 studiepunten en een MFA 300 studiepunten. Het collegegeld blijft voor elk studiejaar hetzelfde, op voorwaarde dat de cursus binnen het normale tijdsbestek wordt voltooid (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Carriere vooruitzichten

Veel van onze afgestudeerden beginnen hun loopbaan in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Je zou echter in verschillende rollen in de voedings- en voedingsindustrie kunnen werken, op gebieden zoals kwaliteit en voedselveiligheid, voedselproductie, voedselmarketing en technisch management.

Enkele van de rollen die u zou kunnen uitoefenen, zijn onder meer voedselproductiemanager, voedseltechnoloog, manager consumentenzorg, technisch manager, voedselinkoper en functionaris voor wettelijke naleving.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen