Keystone logo
Manchester Metropolitan University MA/MFA Beeldende Kunst
Manchester Metropolitan University

MA/MFA Beeldende Kunst

Manchester, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

GBP 3.417 / per year *

Op de campus

* Voltijdse vergoeding voor internationale studenten uit de EU en niet-EU | Deeltijdse vergoeding: £3417 per 30 studiepunten per jaar

Invoering

MA/MFA Fine Art biedt een stimulerende omgeving waarin je begeleid wordt om je creatieve aspiraties te ontwikkelen, tot kritische rijpheid te komen en het zelfvertrouwen en de vaardigheden te verwerven die je in staat stellen om als succesvol kunstenaar aan de slag te gaan.

De cursus is praktijkgericht en steunt op experiment en kritische reflectie ondersteund door individuele begeleiding, lezingen, seminars en groepskritieken. De nadruk ligt op de articulatie van ideeën, de ontwikkeling van werkmethoden en de realisatie van onafhankelijk werk. Seminars zijn gestructureerd om een breed scala aan thema's te onderzoeken die relevant zijn voor de praktiserende kunstenaar en bieden een rijk dieet aan inspiratie.

Cursusinformatie

De MA in Fine Art bestaat uit vier eenheden van in totaal 180 studiepunten.

Het programma is praktijkgericht en gericht op de ontwikkeling van je bestaande praktijk. Het stelt je in staat om nieuwe concepten en benaderingen te identificeren en te verkennen door middel van een individueel werksynopsis.

Je wordt ook aangemoedigd en ondersteund om je ervaring in de professionele sfeer uit te breiden, hetzij door middel van een praktijkproject, onderzoekscontext, uitwisseling, werkervaring, of een andere overeengekomen professionele reeks interacties met een externe partner, groepen studenten, of andere partners in de kunstwereld.

Tegen het einde van het programma consolideer je je onderzoek en praktijk in een volledig gerealiseerd oeuvre voor een tentoonstelling of een andere vorm van publieke situatie. Je hebt ook een strategie ontwikkeld voor de voortzetting van je praktijk, gesitueerd en gecontextualiseerd binnen je beroep of discipline.

Als je ervoor kiest om door te stromen naar de MFA Fine Art, bestudeer je nog twee eenheden van elk 60 studiepunten.

Deze prijs is gericht op de voortzetting van je praktijk, afgestemd op het onderzoek en de selectie van geschikte openbare of professionele locaties en platforms om een aanzienlijk oeuvre te verspreiden. Je zult werk moeten produceren voor een publiek publiek in de meest relevante en geschikte vorm, samen met eventueel impliciet publiciteits- en verspreidingsmateriaal.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Programma levering

Over de school

Vragen