Keystone logo
Manchester Metropolitan University MA in Modeontwerptechnologie
Manchester Metropolitan University

MA in Modeontwerptechnologie

Manchester, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 20.500 / per year *

Op de campus

* voltijdse vergoeding voor internationale studenten uit de EU en niet-EU

Invoering

Het modelandschap ontwikkelt zich sneller dan ooit tevoren en de behoefte aan duurzame en innovatieve kledingstukken, assortimenten en bedrijfsmodellen is nog nooit zo urgent geweest. Bewuste benaderingen van zowel het ontwerp als de realisatie van een modeproduct zijn daarom cruciaal.

Het MA Fashion Design Technology programma is gericht op studenten die klaar zijn om de traditionele systemen in de mode-industrie uit te dagen en de katalysator willen worden voor positieve verandering in hun specialisme. Technologie en mensgericht ontwerpen vormen de kern van het programma. Het gebruik van technologie stimuleert de creatie van nieuwe, originele producten en maakt experimenten mogelijk die verder gaan dan materiële middelen.

Studenten krijgen de kans om bestaande idealen systematisch in vraag te stellen als antwoord op sociale, ethische, culturele en politieke kwesties. Ze gebruiken innovatieve ontwikkelingsmethoden om alternatieve, creatieve en experimentele ontwerpen te genereren voor zowel zelfgestuurde opdrachten als 'live' projecten in de industrie.

Tijdens hun studie hebben studenten toegang tot een uitgebreid pakket geavanceerde, industriestandaard machines en specialistische software, hooggekwalificeerd en ervaren personeel en een netwerk van wereldwijde professionele partners.

Afgestudeerden zijn in staat om innovatieve modeprototypes, producten en assortimenten te ontwerpen en te produceren voor specifieke doelmarkten die een positieve invloed hebben op de maatschappij en de toekomst van de sector waar ze zich bij aansluiten.

Kenmerken en voordelen

  • Faciliteiten - Studenten profiteren van uitgebreide, geavanceerde en industriestandaard apparatuur, workshops en software, naast ondersteuning door onze deskundige technische staf.
  • Modegemeenschap - Manchester is een internationale en cultureel diverse stad en biedt naast een bloeiende onafhankelijke mode-economie en creatieve industrieën ook onderdak aan internationale merken.
  • Expertise - Onze medewerkers zijn onderzoekers en specialisten uit de branche, die de hele modewereld bestrijken, van ontwerp, toeleveringsketen en productie tot marketing, merchandising en management.
  • De toekomst van de mode - Studenten worden uitgerust met de essentiële kennis en vaardigheden die nodig zijn om de mode-industrie te helpen evolueren naar een meer ecologisch duurzame, sociaal progressieve en ethisch bewuste industrie.
  • Links met de industrie - We zijn verbonden met meer dan 400 industriële partners, waaronder gerenommeerde merken als Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Burberry en Calvin Klein, om ervoor te zorgen dat onze programma's voldoen aan de behoeften van een steeds veranderende sector door middel van live projecten, externe bezoeken en netwerkmogelijkheden.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Programma levering

Over de school

Vragen